Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Poszter, trailer: The Lords of Salem

Rob Zombie 10 év alatt egész tisztességes horror-rendezővé nőtti ki magát, nem is csoda, hogy a műfaj kedvelői kiemelt figyelemmel követik alkotói munkásságát. Most elérkezett hozzánk a legutóbi projekt, a The Lord of Salem előzetese és posztere, amely alkotás a zenén keresztül mutatja be Salem erőszakos múltját. A főszereplőnő egy helyi rádiós DJ, aki egy fadobozban kap egy lemezt, mely az "Urak ajándéka" felirattal kecsegtet. A zene hatására hősnőnk mind jobban megkattan, a feltörő víziók szép lassan a mindennapjaiba is betörnek. Míg az előzetest látva még talán elgondolkodik az ember, addig a poszter (a tovább után) inkább a hipster-gyilkosságokhoz hozza meg a kedvet. Kinti bemutató április 26. - senkit ne zavarjon meg a poszteren látható 04.19.-es dátum.

0 Tovább

Képanyag: Riddick

Egyre inkább az előzetest követelné az ember, mégis csak az állóképek szivárognak a kint szeptember 6-án bemutatásra kerülő Riddick-hez. Az eddigiekben keménykedő arcok voltak, most viszont a szenvedő címszereplő kerül előtérbe, láthatóan elgyötört állapotban.

0 Tovább

Képregényes sajtóképek: Kick-Ass 2, The Wolverine

Az Empire Online révén a nyár két komoly képregényes kaszabolása, a Kick-Ass 2 és a The Wolverine is kapott némi képanyagot. (Csak azért is) Rozsomák július 25-én debütál a hazai mozikban, míg a Kick-Assről csak amerikai bemutatóval bírunk - június 28. Ez utóbbiból az egyik legjobb karakter, Hit Girl kapott képi megjelenést. Hugh Jackman a tovább mögött látható, amint öltönyben feszítő Loganként betölti az oldalt.

0 Tovább

Anna Karenina / Erőnek erejével / Kényszerleszállás

Ezen a hétvégén rendhagyó módon tripla kritikával próbálkoznék meg, annak minden előnyével és hátrányával. Az előlny természetes az, hogy egyvégtében kevesebb ráfordítással készülhet el mindegyik, ráadásul olvasói szempontból is előnyös, elvégre egy kattintással letudható a heti premierek listázása. A triót alfabetikusan veszem górcső alá, nem pedig értékelés alapján - még mielőtt ez találgatásra adna okot. A hármasban kapunk egy jól szabott kosztümös drámát a téma egyik jártas rendezőjétől, ölünkbe pottyant egy hatalmas visszatérés az egyik klasszikus férfihőstől, valamint egy hatalmas rendezői visszatérést az élőszereplős változathoz, ráadásul rögtön Oscar-közegbe navigált.

0 Tovább

Képanyag: Riddick

Hazai céldátum még nincs az idei év egyik leginkább várt sci-fijével kapcsolatban. Az immár trilógiává nemesedő Riddick-saga kinti bemutatója szeptember 6., lassna érkezik is az előzetes, most csak úgy kedvcsináló-vágyfokozónak két közeli kép Riddickről (Vin Diesel) és Vaako-ról (Karl Urban).

0 Tovább

Egyesült állatok (2010)

Tudom én, mi nem hiányzik animációs fronton: egy egészestés alkotás, mely csak a gyerekekhez szól. Legyen szó bármilyen alapanyagról, akkor is apa meg anya veszi meg a jegyeket, akik elszórakoznak azon, mennyire élvezi a gyerek a filmélményt, hogyan kacarászik olyan poénokon, melyek felét sem érti (mert az épp az unatkozó szülőnek szólna), de éppen a felnőtt szegmens szórakozása esik kútba. Hiába Erich Kästner műve, az 1949-es Az állatok konferenciája című ifjúsági regény, ha annak kivitelezése inkább a kisgyermekeknek szól.

0 Tovább

Napos oldal (2012)

Szép lassan minden indulót sikerül megismernünk a 2012-es évet záró díjátadó-szezon nevesebbjei közül. Jelen esetben a 8 Oscar-díjra jelölt (legjobb férfi-, női főszereplő, férfi-, női mellékszereplő, rendező, film, adaptált forgatókönyv) Napos oldal került elém, amelyet A messzi dél vadjaihoz hasonló előzetes bizalommal tekintettem meg. Kisebbet csalódtam, mint Hushpuppy kalandjaiban, nem kapott el annyira az idegbaj sem a felelőtlen szülők miatt (bár azért erre itt is kitérek), jobban is tetszett, de akkor sem értem, mire fel a hatalmas pozitív hírverés a film körül. Indie-környezetbe bújtatott A-listás egykori és mai sztárok egy érdekes alaphelyzetű komédiát hoznak le meglepően ügyes végeredménnyel, de semmi több.

0 Tovább

UIP-hírek

Denzel Washington absztinens lett az alkoholista szerep miatt

Kényszerleszállás című film Oscar-jelölést érő főszerepében Denzel Washington alkoholistát játszik, ám a forgatáson a sztár olyan száraz volt, mint a Szahara. Ugyanis, mint mindig, most is teljesen beleélte magát a szerepébe, és attól félt, ha egy kortyot is iszik, nem tudja majd abbahagyni. "Egy kemény forgatási nap után általában iszom egy pohár bort vagy egy sört, hogy lazítsak, de most teljes szesztilalmat rendeltem el magammal szemben - meséli Washington. - Teljesen tisztának kellett maradnom, hogy a szerepre tudjak koncentrálni, és el ne szaladjon velem a ló. Azt lehetne hinni, hogy részegen lehet a legjobban alkoholistát játszani, ami óriási tévedés. Ha ittam volna a forgatáson, az egészet elrontottam volna."

Washington az evésben viszont nem fogta magát. "Rengeteget ettem, hogy puffadtan nézzek ki, mert egy alkoholista drogos nem figyel oda a kalóriákra, nem jár konditerembe és nem is alszik eleget. Szóval amikor éjjel hazamentem, bevágtam egy dupla hamburger-menüt almás pitével és csokis shake-kel, amitől pár nap után már úgy néztem ki, mint egy kismalac."

Kényszerleszállás főhőse egy alkoholista és drogos pilóta, aki bravúrosan megment 106 embert, ám börtön fenyegeti, amiért módosult tudatállapotban ült a botkormány mögé.

(Kényszerleszállás - hazai bemutató: 2013. január 24.)

 

Életműdíjat kapott az Anna Karenina forgatókönyvírója

Február 17-én veheti át életműdíját az Amerikai Forgatókönyvírók Kamarájától Tom Stoppard. A Tony- és Oscar-díjas szerző legutóbb Lev Tolsztoj klasszikusát, az Anna Karenináadaptálta filmvászonra. A négy Oscar-ra és hat BAFTA-ra (a brit filmakadémia díja) jelölt film sztárjai Keira Knightley, Jude Law és Matthew Macfadyen. Stoppard korábban A szerelmes Shakespeare forgatókönyvéért kapott Oscart.

A jeles szerző 1965 óta ír forgatókönyveket tévés produkciók számára, 1975 óta pedig filmeknek. Színpadi művek szerzőjeként is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, négy színművét Tony Awarddal ismerték el. Külön említést érdemel közülük a Rosenkrantz és Guildenstern halott, amelyből maga Stoppard rendezett kultuszfilmet Gary Oldman és Tim Roth főszereplésével.

(Anna Karenina - hazai bemutató: 2013. január 24.)

Gemma Arterton hű marad a munkásosztályhoz

Pár év alatt Hollywood élvonalába verekedte magát Gemma Arterton, de nem felejti, hogy honnan jött: egy angol külváros munkás-lakótelepéről. Már csak emiatt is nagyon vigyáz arra, hogy ne veszítse el a kapcsolatot az átlagemberekkel, és reméli, hogy ennek köszönhetően nem fog elszállni magától. "Az egyszerű származásomat ajándéknak tekintem! - jelenti ki a Bond-lányként feltűnt színésznő, akinek édesanyja takarítónő, édesapja pedig ívhegesztő volt. - A munkámmal kapcsolatosan annyi műmájerkedéssel találkozom, hogy csak a neveltetésem segít abban, hogy két lábbal álljak a földön, és a hollywoodi fennhéjázást pontosan annak lássam, ami."

Gemma hamarosan banyákat aprít Jeremy Renner oldalán a Boszorkányvadászokban. A klasszikus Grimm-mese, a Jancsi és Juliska továbbgondolt változata azt meséli, mi történik a két mesehőssel, amikor felnőve profi fejvadászok lesznek, és a söprűn lovagoló szipirtyókat tizedelik.

(Boszorkányvadászok 3D - hazai bemutató: 2013. február 7.)

 

Ázsiának százmilliót kell összedobnia Tom Cruise számára

Szépen muzsikál a mozikban Tom Cruise új thrillere, a Jack Reacher: 60 millió dolláros büdzséjéhez képest már közel 160 millió dollárt gyűjtött össze a pénztárakban. A Paramount stúdió sorozatot tervezett Jack Reacher kalandjaiból, ehhez azonban az első filmnek el kell érnie a meggyőző 250 millió dolláros összbevételt. Ám semmi sincs még veszve, mert a film még nem nyitott Ázsiában. Japánban, Kínában és Dél-KoreábanCruise-nak hatalmas rajongótábora van, ráadásul nem kis piacról van szó, ezért nem tűnnek túlzónak azok a becslések, amelyek szerint pár hét alatt összejöhet az a százmillió, ami Jack Reacher - és Tom Cruise - visszatéréséhez még hiányzik.

Ám addig sem kell nélkülöznünk Tomot, mert hamarosan látható lesz a Feledés című látványos sci-fi főszerepében. A nem is olyan távoli jövőben játszódó film egy jó meg egy rossz hírrel szolgál a néző számára. A földönkívüliek invázióját sikerült elhárítani - ez a jó hír -, a Föld viszont lakhatatlanná vált. Már csak a Tom által játszott drónkarbantartó kószál a romok között, ám hamarosan kiderül, hogy mégsincs egyedül: feltűnik egy titokzatos nő (Olga Kurylenko) és egy morózus, idős úr (Morgan Freeman) állig felfegyverzett barátai társaságában. Hősünknek szembesülnie kell azzal a ténnyel, hogy bolygónk története még nem zárult le, sőt, az igazi harc csak most kezdődik..

(Jack Reacher már a mozikban!)

(Feledés - hazai bemutató: 2013. április 11.)

0 Tovább

A messzi dél vadjai (2012)

Amerikai történet amerikai szemszögből, amerikai mocsokról gyermekszereplővel, rengeteg szívvel és odaadással. Mi ez, ha nem Oscar-kedvenc? Igaz, hogy előtte már úton-útfélen jutalmazták is az alkotást, ráadásul ma jön a Golden Globe-átadó, ami ritkán okoz meglepetést. Ha ezek után nem lesz legalább egy jelentős díja akár ma éjjel, akár bő egy hónap múlva az Oscar-díjátadón, akkor a világ kisiklott szokványos folyásának medréből. Pedig van, akinek nem tartozik az év filmje közé.

0 Tovább

Dredd (2013)

Nagyon nehéz szülés volt, mire kis hazánkban is bemutatták a masszív képregényes alapokon nyugvó új Dredd-filmet. Az amerikai bukás el is rettentette az első körben próbálkozó Pro Video-t, hogy a helyét hónapokkal később a Parlux vegye át. Eme üdvözítő tény eredményezte a tegnapi országos premiert, ráadásul a 3D-változattal tovább emelték a tétet. Hogy miért nagy szó ez? Mert a film ott van az év nagy bukásai közt: hiába az 50 millió dolláros gyártási költség, a marketinggel együtt nagyjából 80-100 milliós kiadási oldal mellé sikerült hazai földön egy igencsak nevetségesnek tekinthető 13 millió dolláros bevételt termelni. Nem csoda, hogy dobta a magyar forgalmazó! Azonban mégis elért hozzánk (addigra, mikor kint már Blu-rayen érkezik házhoz), így a 2012-es év B-filmes képregényadaptját mi 2013-ban köszönhetjük.

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek