Denzel Washington absztinens lett az alkoholista szerep miatt

Kényszerleszállás című film Oscar-jelölést érő főszerepében Denzel Washington alkoholistát játszik, ám a forgatáson a sztár olyan száraz volt, mint a Szahara. Ugyanis, mint mindig, most is teljesen beleélte magát a szerepébe, és attól félt, ha egy kortyot is iszik, nem tudja majd abbahagyni. "Egy kemény forgatási nap után általában iszom egy pohár bort vagy egy sört, hogy lazítsak, de most teljes szesztilalmat rendeltem el magammal szemben - meséli Washington. - Teljesen tisztának kellett maradnom, hogy a szerepre tudjak koncentrálni, és el ne szaladjon velem a ló. Azt lehetne hinni, hogy részegen lehet a legjobban alkoholistát játszani, ami óriási tévedés. Ha ittam volna a forgatáson, az egészet elrontottam volna."

Washington az evésben viszont nem fogta magát. "Rengeteget ettem, hogy puffadtan nézzek ki, mert egy alkoholista drogos nem figyel oda a kalóriákra, nem jár konditerembe és nem is alszik eleget. Szóval amikor éjjel hazamentem, bevágtam egy dupla hamburger-menüt almás pitével és csokis shake-kel, amitől pár nap után már úgy néztem ki, mint egy kismalac."

Kényszerleszállás főhőse egy alkoholista és drogos pilóta, aki bravúrosan megment 106 embert, ám börtön fenyegeti, amiért módosult tudatállapotban ült a botkormány mögé.

(Kényszerleszállás - hazai bemutató: 2013. január 24.)

 

Életműdíjat kapott az Anna Karenina forgatókönyvírója

Február 17-én veheti át életműdíját az Amerikai Forgatókönyvírók Kamarájától Tom Stoppard. A Tony- és Oscar-díjas szerző legutóbb Lev Tolsztoj klasszikusát, az Anna Karenináadaptálta filmvászonra. A négy Oscar-ra és hat BAFTA-ra (a brit filmakadémia díja) jelölt film sztárjai Keira Knightley, Jude Law és Matthew Macfadyen. Stoppard korábban A szerelmes Shakespeare forgatókönyvéért kapott Oscart.

A jeles szerző 1965 óta ír forgatókönyveket tévés produkciók számára, 1975 óta pedig filmeknek. Színpadi művek szerzőjeként is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, négy színművét Tony Awarddal ismerték el. Külön említést érdemel közülük a Rosenkrantz és Guildenstern halott, amelyből maga Stoppard rendezett kultuszfilmet Gary Oldman és Tim Roth főszereplésével.

(Anna Karenina - hazai bemutató: 2013. január 24.)

Gemma Arterton hű marad a munkásosztályhoz

Pár év alatt Hollywood élvonalába verekedte magát Gemma Arterton, de nem felejti, hogy honnan jött: egy angol külváros munkás-lakótelepéről. Már csak emiatt is nagyon vigyáz arra, hogy ne veszítse el a kapcsolatot az átlagemberekkel, és reméli, hogy ennek köszönhetően nem fog elszállni magától. "Az egyszerű származásomat ajándéknak tekintem! - jelenti ki a Bond-lányként feltűnt színésznő, akinek édesanyja takarítónő, édesapja pedig ívhegesztő volt. - A munkámmal kapcsolatosan annyi műmájerkedéssel találkozom, hogy csak a neveltetésem segít abban, hogy két lábbal álljak a földön, és a hollywoodi fennhéjázást pontosan annak lássam, ami."

Gemma hamarosan banyákat aprít Jeremy Renner oldalán a Boszorkányvadászokban. A klasszikus Grimm-mese, a Jancsi és Juliska továbbgondolt változata azt meséli, mi történik a két mesehőssel, amikor felnőve profi fejvadászok lesznek, és a söprűn lovagoló szipirtyókat tizedelik.

(Boszorkányvadászok 3D - hazai bemutató: 2013. február 7.)

 

Ázsiának százmilliót kell összedobnia Tom Cruise számára

Szépen muzsikál a mozikban Tom Cruise új thrillere, a Jack Reacher: 60 millió dolláros büdzséjéhez képest már közel 160 millió dollárt gyűjtött össze a pénztárakban. A Paramount stúdió sorozatot tervezett Jack Reacher kalandjaiból, ehhez azonban az első filmnek el kell érnie a meggyőző 250 millió dolláros összbevételt. Ám semmi sincs még veszve, mert a film még nem nyitott Ázsiában. Japánban, Kínában és Dél-KoreábanCruise-nak hatalmas rajongótábora van, ráadásul nem kis piacról van szó, ezért nem tűnnek túlzónak azok a becslések, amelyek szerint pár hét alatt összejöhet az a százmillió, ami Jack Reacher - és Tom Cruise - visszatéréséhez még hiányzik.

Ám addig sem kell nélkülöznünk Tomot, mert hamarosan látható lesz a Feledés című látványos sci-fi főszerepében. A nem is olyan távoli jövőben játszódó film egy jó meg egy rossz hírrel szolgál a néző számára. A földönkívüliek invázióját sikerült elhárítani - ez a jó hír -, a Föld viszont lakhatatlanná vált. Már csak a Tom által játszott drónkarbantartó kószál a romok között, ám hamarosan kiderül, hogy mégsincs egyedül: feltűnik egy titokzatos nő (Olga Kurylenko) és egy morózus, idős úr (Morgan Freeman) állig felfegyverzett barátai társaságában. Hősünknek szembesülnie kell azzal a ténnyel, hogy bolygónk története még nem zárult le, sőt, az igazi harc csak most kezdődik..

(Jack Reacher már a mozikban!)

(Feledés - hazai bemutató: 2013. április 11.)