Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

UIP-hírek

Denzel Washington absztinens lett az alkoholista szerep miatt

Kényszerleszállás című film Oscar-jelölést érő főszerepében Denzel Washington alkoholistát játszik, ám a forgatáson a sztár olyan száraz volt, mint a Szahara. Ugyanis, mint mindig, most is teljesen beleélte magát a szerepébe, és attól félt, ha egy kortyot is iszik, nem tudja majd abbahagyni. "Egy kemény forgatási nap után általában iszom egy pohár bort vagy egy sört, hogy lazítsak, de most teljes szesztilalmat rendeltem el magammal szemben - meséli Washington. - Teljesen tisztának kellett maradnom, hogy a szerepre tudjak koncentrálni, és el ne szaladjon velem a ló. Azt lehetne hinni, hogy részegen lehet a legjobban alkoholistát játszani, ami óriási tévedés. Ha ittam volna a forgatáson, az egészet elrontottam volna."

Washington az evésben viszont nem fogta magát. "Rengeteget ettem, hogy puffadtan nézzek ki, mert egy alkoholista drogos nem figyel oda a kalóriákra, nem jár konditerembe és nem is alszik eleget. Szóval amikor éjjel hazamentem, bevágtam egy dupla hamburger-menüt almás pitével és csokis shake-kel, amitől pár nap után már úgy néztem ki, mint egy kismalac."

Kényszerleszállás főhőse egy alkoholista és drogos pilóta, aki bravúrosan megment 106 embert, ám börtön fenyegeti, amiért módosult tudatállapotban ült a botkormány mögé.

(Kényszerleszállás - hazai bemutató: 2013. január 24.)

 

Életműdíjat kapott az Anna Karenina forgatókönyvírója

Február 17-én veheti át életműdíját az Amerikai Forgatókönyvírók Kamarájától Tom Stoppard. A Tony- és Oscar-díjas szerző legutóbb Lev Tolsztoj klasszikusát, az Anna Karenináadaptálta filmvászonra. A négy Oscar-ra és hat BAFTA-ra (a brit filmakadémia díja) jelölt film sztárjai Keira Knightley, Jude Law és Matthew Macfadyen. Stoppard korábban A szerelmes Shakespeare forgatókönyvéért kapott Oscart.

A jeles szerző 1965 óta ír forgatókönyveket tévés produkciók számára, 1975 óta pedig filmeknek. Színpadi művek szerzőjeként is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, négy színművét Tony Awarddal ismerték el. Külön említést érdemel közülük a Rosenkrantz és Guildenstern halott, amelyből maga Stoppard rendezett kultuszfilmet Gary Oldman és Tim Roth főszereplésével.

(Anna Karenina - hazai bemutató: 2013. január 24.)

Gemma Arterton hű marad a munkásosztályhoz

Pár év alatt Hollywood élvonalába verekedte magát Gemma Arterton, de nem felejti, hogy honnan jött: egy angol külváros munkás-lakótelepéről. Már csak emiatt is nagyon vigyáz arra, hogy ne veszítse el a kapcsolatot az átlagemberekkel, és reméli, hogy ennek köszönhetően nem fog elszállni magától. "Az egyszerű származásomat ajándéknak tekintem! - jelenti ki a Bond-lányként feltűnt színésznő, akinek édesanyja takarítónő, édesapja pedig ívhegesztő volt. - A munkámmal kapcsolatosan annyi műmájerkedéssel találkozom, hogy csak a neveltetésem segít abban, hogy két lábbal álljak a földön, és a hollywoodi fennhéjázást pontosan annak lássam, ami."

Gemma hamarosan banyákat aprít Jeremy Renner oldalán a Boszorkányvadászokban. A klasszikus Grimm-mese, a Jancsi és Juliska továbbgondolt változata azt meséli, mi történik a két mesehőssel, amikor felnőve profi fejvadászok lesznek, és a söprűn lovagoló szipirtyókat tizedelik.

(Boszorkányvadászok 3D - hazai bemutató: 2013. február 7.)

 

Ázsiának százmilliót kell összedobnia Tom Cruise számára

Szépen muzsikál a mozikban Tom Cruise új thrillere, a Jack Reacher: 60 millió dolláros büdzséjéhez képest már közel 160 millió dollárt gyűjtött össze a pénztárakban. A Paramount stúdió sorozatot tervezett Jack Reacher kalandjaiból, ehhez azonban az első filmnek el kell érnie a meggyőző 250 millió dolláros összbevételt. Ám semmi sincs még veszve, mert a film még nem nyitott Ázsiában. Japánban, Kínában és Dél-KoreábanCruise-nak hatalmas rajongótábora van, ráadásul nem kis piacról van szó, ezért nem tűnnek túlzónak azok a becslések, amelyek szerint pár hét alatt összejöhet az a százmillió, ami Jack Reacher - és Tom Cruise - visszatéréséhez még hiányzik.

Ám addig sem kell nélkülöznünk Tomot, mert hamarosan látható lesz a Feledés című látványos sci-fi főszerepében. A nem is olyan távoli jövőben játszódó film egy jó meg egy rossz hírrel szolgál a néző számára. A földönkívüliek invázióját sikerült elhárítani - ez a jó hír -, a Föld viszont lakhatatlanná vált. Már csak a Tom által játszott drónkarbantartó kószál a romok között, ám hamarosan kiderül, hogy mégsincs egyedül: feltűnik egy titokzatos nő (Olga Kurylenko) és egy morózus, idős úr (Morgan Freeman) állig felfegyverzett barátai társaságában. Hősünknek szembesülnie kell azzal a ténnyel, hogy bolygónk története még nem zárult le, sőt, az igazi harc csak most kezdődik..

(Jack Reacher már a mozikban!)

(Feledés - hazai bemutató: 2013. április 11.)

0 Tovább

UIP-hírek

Anne Hathaway-ben a férje tartotta a lelket

Hetekig szinte kizárólag zabkásakrémet evett Anne Hathaway, hogy gyorsan le tudjon adni 12 kilót A nyomorultak főszerepe miatt. Az egyébként is vékony színésznőtől ugyanis azt várták el, hogy halál közeli látványt nyújtson Fantine, az éhező prostituált szerepében. A színésznőnek a haját is egészen rövidre vágták. Hathaway a decemberi Vogue-nak adott interjújában elárulta, hogy vőlegénye, Adam Shulman - aki azóta már a férje - tartotta benne a lelket a forgatás alatt, mivel a súlyos táplálékmegvonástól és a szerep okozta feszültségtől teljesen maga alatt volt.

"Hetekbe telt, mire újra össze tudtam magam szedni - mondja a színésznő. - Először akkor adtam át magam ennyire egy szerepnek, amikor a Rachel esküvőjét forgattuk, csakhogy akkor nem volt senki, aki segített volna visszatérni a normális kerékvágásba. Most itt volt Adam. Pontosan érti, mit jelent színésznek lenni, és mindenben támogat, ami teljesen elképesztő."

(Les Miserables - hazai bemutató: 2012. december 27.)

0 Tovább

UIP-hírek

IMAX-ban is jön Az öt legenda

Olyan jól sikerült Az öt legenda című 3D-s animációs film, hogy érdemes még költeni rá: digitálisan továbbturbózzák, hogy IMAX formátumban is mozikba kerülhessen. Így döntött a gyártó DreamWorks Animation, miután a film a szakmai és a tesztvetítéseken még a vártnál is kedvezőbb fogadtatásra talált.

Az öt legenda az utóbbi évek egyik legeredetibb ötletére épül. A történet arról szól, hogy a klasszikus mesevilág öt legendája, a Mikulás, a Húsvéti Nyuszi, a Fogtündér és az álmokat hozó Homokember, no meg az örök kívülálló Dér Jankó kénytelen összefogni a mumus, azaz Szurok ellen, aki meg akarja szerezni a hatalmat a gyerekek felett.

(Rise of the Guardians 3D - hazai bemutató: 2012. november 29.)

0 Tovább

UIP-hírek

A Sandy hurrikán elsodorhatja Noé bárkáját

Nem viccel Darren Aronofsky rendező: Noé című filmje számára 1:1 méretben megépítették a biblia hős tengeri járművét. A gigantikus díszlet Hollywood klasszikus korszakát idézi, amikor még nem támaszkodhattak számítógépes trükkökre, így kénytelenek voltak mindent a valóságban létrehozni, ami kellett a produkció számára. A sors fintora, hogy a hatalmas tákolmány a New Yorkhoz tartozó Oyster Bayben áll, amit már elért a Sandy hurrikán, így megismétlődhet a bibliai történet, legalábbis részben: az árvíz a hátára kaphatja a bárkát. A produkció napokig állni kényszerül az évszázad vihara miatt, a film sztárjai, Russell Crowe, Emma Watson, RayWinstone és Jennifer Connelly addig New York környéki szállodákban húzzák meg magukat.

(Noah - hazai bemutató: 2014. április)

0 Tovább

UIP-hírek

Dupla bravúr a Kényszerleszállás

Az amerikai kritikusok ujjongva köszöntik a Kényszerleszállást, szerintük a rendező, Robert Zemeckis és a főszereplő, Denzel Washington pályafutásának egyik legjobb filmje. Köszöntik a két húzónév döntését, hogy visszatértek ahhoz, amiben igazán erősek: az elmélyült és összetett jellemtanulmányhoz, amely többek között azt a kérdést veti fel, a bűnös tisztára moshatja-e becsületét, ha hőstettet követ el.

Washington tapasztalt pilótát alakít, aki egy alkohollal és kokainnal turbózott éjszakai szexmaraton után száll fel gépével, 102 utassal a fedélzeten. Katasztrófahelyzet alakul ki, amelyet bravúrosan old meg, ezért azonnal nemzeti hős lesz. A vizsgálat azonban gyorsan kimutatja szervezetében a drogot és az alkoholt, és megkezdődik a hős vesszőfutása. A pilóta nem csak azért küzd, hogy elkerülhesse a sokéves börtönt, hanem hogy megőrizhesse emberi méltóságát a média és a hatóságok nyomása alatt.

A kritikusok különösen nagyra értékelik, hogy a Kényszerleszállás a súlyos téma ellenére sem nélkülözi a humor, a katasztrófajelenet az utóbbi évek leglátványosabban fényképezett és vágott szekvenciája, és a mellékszereplők is egészen kiválóak (John Goodman, Don Cheadle, Bruce Greenwood).

(Flight - hazai bemutató: 2013. január 24.)

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Legfrissebb bejegyzések

2013.01.16.
2012.11.13.
2012.11.08.
2012.10.30.
2012.10.17.

Utolsó kommentek