Anne Hathaway-ben a férje tartotta a lelket

Hetekig szinte kizárólag zabkásakrémet evett Anne Hathaway, hogy gyorsan le tudjon adni 12 kilót A nyomorultak főszerepe miatt. Az egyébként is vékony színésznőtől ugyanis azt várták el, hogy halál közeli látványt nyújtson Fantine, az éhező prostituált szerepében. A színésznőnek a haját is egészen rövidre vágták. Hathaway a decemberi Vogue-nak adott interjújában elárulta, hogy vőlegénye, Adam Shulman - aki azóta már a férje - tartotta benne a lelket a forgatás alatt, mivel a súlyos táplálékmegvonástól és a szerep okozta feszültségtől teljesen maga alatt volt.

"Hetekbe telt, mire újra össze tudtam magam szedni - mondja a színésznő. - Először akkor adtam át magam ennyire egy szerepnek, amikor a Rachel esküvőjét forgattuk, csakhogy akkor nem volt senki, aki segített volna visszatérni a normális kerékvágásba. Most itt volt Adam. Pontosan érti, mit jelent színésznek lenni, és mindenben támogat, ami teljesen elképesztő."

(Les Miserables - hazai bemutató: 2012. december 27.)

Keira Knightley félreolvasta az Anna Kareninát

Még csak 19 éves volt Keira Knightley, amikor először olvasta az Anna Kareninát, ezért igencsak elcsodálkozott, amikor felnőtt fejjel újra elővette, és egészen mást talált a könyvben, mint amire emlékezett. A brit színésznő játssza ugyanis a Tolsztoj-regény adaptációjának főszerepét, és természetesen az eredeti művel kezdte a felkészülést.

"Nagyon elcsodálkoztam, mert egészen más emlékeket őriztem a karakterről - mondja a színésznő. - Amikor először olvastam, ő volt az ártatlan áldozat, és mindenki aljasnak látszott körülötte. Szegény Anna semmiről sem tehetett. Aztán amikor újraolvastam, teljesen paff lettem. Teljesen más volt a leányzó fekvése, ami valósággal sokkolt. Már elkezdtem magamban felépíteni a karaktert, erre kiderült, hogy teljesen más személyiséget kell alakítanom."

Knightley egyetértett Joe Wright rendezővel, hogy sokkal sötétebb Anna Kareninát kell megmutatniuk, mint amilyet a nagyjából 25 eddigi filmes és tévés adaptációban látni lehetett. Anna nem áldozat, hanem öntudatos nő, aki katasztrofális szerelmi kapcsolatba bonyolódik, aminek szörnyű tragédia a vége.

"A legtöbb feldolgozás igyekszik Annát szimpatikusnak ábrázolni, nálunk viszont legalább annyira antihős, mint amennyire rokonszenves karakter" - összegzi a színésznő.

(Anna Karenina - hazai bemutató: 2013. január 24.)

Denzel Washington nyomást gyakorol a lányára

Nem szól bele a gyerekei életébe Denzel Washington, csak egy-két jó tanácsot ad nekik, de azt érdemes megfogadniuk. A kétszeres Oscar-díjas sztár lánya, Viola a New York-i Egyetemen tanul színészmesterséget, és mindössze két dolgot kapott híres édesapjától útravalóul: hogy dolgozzon keményen és legyen sokoldalú.

"Amikor felvették az egyetemre, azt mondtam neki: figyu, fekete vagy, nő vagy, tehát háromszor-négyszer annyira kell strapálnod magad, mint a többieknek - mondja Washington. - Még hozzátettem: tanuld meg rendesen a színészetet, tudjál táncolni, mozogj rendesen a színpadon, szóval mindenben legyél tehetséges. Ha arra építesz, hogy csinos vagy, negyvenéves korodra lehúzhatod a rolót.

Denzel Washingtont hamarosan a Kényszerleszállás című thriller főszerepében láthatjuk. Alkoholista és drogos pilótát alakít, aki bravúrosan megold egy katasztrófahelyzetet, ám miután az ügyet vizsgálni kezdik, a börtön réme kezdi fenyegetni. A Robert Zemeckis által rendezett film hatalmas siker Észak-Amerikában, tíz nap alatt csaknem 50 millió dolláros bevételt ért el.

(Flight - hazai bemutató: 2013. február 13.)

 

Michael Bay ledarálja a jegyzeteit

Egészen más irányba viszi a Transformers-franchise-t Michael Bay, de közben mégis hű marad az eddigi cselekményhez A negyedik rész komolyabb és összetettebb lesz, s bár a történet négy évvel az után veszi fel az események fonalát, ahol a harmadik rész befejeződött, új alapokra helyezi a sorozatot. - Legutóbb Chicago ostrománál tartottunk, az új sztori négy évvel azután folytatódik - mondja Bay legújabb interjújában. - Az új főszereplő, Mark Wahlberg nem Shia Labouf szerepét veszi át, hanem teljesen új karaktert alakít. A történet teljesen új irányt vesz, de közben szervesen illeszkedik az eddig cselekményhez. Az viszont, hogy merre kanyarodik, annyira meglepő és eredeti, hogy biztosan senki nem tudja kitalálni. A kukámat egyébként nem érdemes átkutatni új infók reményében, mert mindig gondosan ledarálom a jegyzeteimet.

(Transformers 4 - hazai bemutató: 2014. június)