A Sandy hurrikán elsodorhatja Noé bárkáját

Nem viccel Darren Aronofsky rendező: Noé című filmje számára 1:1 méretben megépítették a biblia hős tengeri járművét. A gigantikus díszlet Hollywood klasszikus korszakát idézi, amikor még nem támaszkodhattak számítógépes trükkökre, így kénytelenek voltak mindent a valóságban létrehozni, ami kellett a produkció számára. A sors fintora, hogy a hatalmas tákolmány a New Yorkhoz tartozó Oyster Bayben áll, amit már elért a Sandy hurrikán, így megismétlődhet a bibliai történet, legalábbis részben: az árvíz a hátára kaphatja a bárkát. A produkció napokig állni kényszerül az évszázad vihara miatt, a film sztárjai, Russell Crowe, Emma Watson, RayWinstone és Jennifer Connelly addig New York környéki szállodákban húzzák meg magukat.

(Noah - hazai bemutató: 2014. április)

Nem vágják meg A nyomorultakat

Megnyugodhatnak A nyomorultak című musical rajongói, mert a filmben az eredeti darab minden részlete benne lesz, nem hagynak ki dalokat, és az összekötő jeleneteket sem kurtítják meg. Ezzel kapcsolatban egy kritikus, aki már látta a moziváltozatot, közel háromórás élményről írt, ami szerinte jócskán próbára teszi majd a nézők ülőizmait. A filmet gyártó Universal sajtósa erre sietett pontosítani, hogy a film csupán két és fél órás, és aki még a végefőcímet is meg akarja nézni, annak is csak további két percet kell a helyén töltenie.

A szuperprodukció hatalmas sztárparádét ígér, a főbb szerepekben Anne Hathaway, Hugh Jackman, Russell Crowe, Helena Bonham Carter, Amanda Seyfried ésSacha Baron Cohen lesz látható.

(Les Miserables - hazai bemutató: 2012. december 27.)

 

Keanu Reeves kirúgta a menedzserét

Megszabadult menedzseréről Keanu Reeves. Nehéz döntés lehetett, mert Erwin Stoff 32 éven át intézte a sztár ügyeit, vagyis 16 éves kora, azaz karrierjének kezdete óta. A szakítás oka: Stoff menet közben annyira kikupálódott, hogy sikeres producer lett belőle, és alig maradt már ideje arra, hogy Reeves érdekeit képviselje, azaz jó szerepeket hajtson fel számára. A több évtizedes kapcsolat végére a 47 ronin című szuperprodukció körüli mizéria tette ki a pontot: Stoff annyira el volt foglalva a saját filmjeivel, hogy nem vette észre, a szamurájos bosszúdrámában nem elég hangsúlyos Reeves szerepe. Ez csak a film vágásakor derült ki, és emiatt kellett gyorsan utóforgatást elrendelni.

Stoff kirúgásában állítólag az is szerepet játszott, hogy Reeves húga ki nem állhatja, és már egy ideje kapacitálta a sztárt, hogy mondjon fel neki.

Reeves egyébként maradt ugyanannál a menedzserügynökségnél, ahol Stoff képviselte az érdekeit, tehát továbbra is a 3 Arts Entertainment ügyfele.

(47 ronin - hazai bemutató: 2013. december)

 

Denzel Washingtont a youtube tette alkoholistává

A két Oscarral kitüntetett Denzel Washington a method acting híve, azaz mindig teljesen átlényegül az általa alakított figurává. A Kényszerleszállás című thrillerben alkohol- és kábítószerfüggő pilótát játszik, mégsem kezdett el inni és szippantani a felkészülés során, hanem sokkal egyszerűbb módszert alkalmazott. "A youtube tele van csodálatos részeges videókkal - mondja az 57 éves sztár. - Ezeket a privát felvételeket alig nézi valaki, pedig rengeteget lehet tanulni belőlük az alkoholizmusról. Az egyik kedvencem az, amelyben egy részeg ki akar nyitni egy ajtót, és nagyjából fél óra alatt sikerül is neki."

Kényszerleszállás hőse egy pilóta (Washington), aki hihetetlen bravúrral letesz egy utasszállító gépet, amelynek tönkrementek a motorjai. Nemzeti hőssé kiáltják ki, ám közben megindul a vizsgálat, és egyre több gyanús dolog derül ki a balesettel kapcsolatban. Egy idő után a pilóta hősből vádlottá válik, de nem ez a legnagyobb problémája. A filmet a kritikusok nem győzik dicsérni, a Rottentomatoes 88 százalékra árazta be,

(Flight - hazai bemutató: 2013. január 24.)