Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Záró Alkonyat-poszter

Amíg a rajongók vágják a centit az alig több mint egy hónap múlva (november 15-én) érkező Alkonyat-széria záró epizódjáig, addig itt egy hivatalos plakát.

0 Tovább

Vadállatok

Oliver Stone már nem annyira érdeklődő az amerikai néplélek és az aktuális vagy legalább korszakosan számottevő problémák mélyelemzése iránt. Mindezt a tényt könnyen le lehet szűrni mostani, Vadállatok című filmjéből, mely nagyjából nélkülöz bárminemű ilyetén szándékot, nemes egyszerűséggel szórakoztatást nyújt egy kegyetlenül rideg témát körüljárva. Lehet, hogy mindenért az alapanyag tehető felelőssé: Don Winslow most már azonos című könyve (korábban Barbár állatok címen futott) és életműve is az amerikai drogellenes harcok köré épült, többek közt a latin-amerikai kartellek ijesztő és brutális térhódítását emelve középpontba. Mindezt figyelembe véve Stone számára ez a fajta modern kori hozzáállás kicsit túlhaladottnak tűnik, ami nem egy rossz film létrehozásában csúcsosodik ki, szimplán csak nem mondja meg róla az ember, hogy ez Oliver Stone rendezése.

0 Tovább

Avengers utáni élet

- Guillermo del Toro tervezett Hulk-sorozata nem elégedne meg a Bosszúállók nyújtotta lehetőségekkel: olyan emblematikus szörnyekkel és szereplőkkel pakolná meg a tv-változatot, mint Swamp Thing, a démon Etrigan, az élő vámpír Morbius és a fénybenjáró Penge, valamint hogy a misztikus vonal is érintve legyen, Doktor Strange is. Nem csak ő, mi is az íróra várunk, mit hoznak ki ebből a felhozatalból.

0 Tovább

Bond 50 - itthon is

Őfelsége leghűségesebb titkosügynöke fél évszázaddal ezelőtt ezelőtt mutatkozott be először a filmvásznon, így a jubileum tiszteletére október 5-én nemzetközi Bond napot tartanak.  Ian Fleming Bond-regényei nyomán 1962-ben,  Albert R. Broccoli és Harry Saltzman gondozásában készült el az első film Sean Connery főszereplésével, a Dr. No. A  007-es története egyébként rekorder, a legrégebb óta futó filmszériának számít: az idén mozikba kerülő 007 – Skyfall a sorban a 23. Bond film. 

Október 5-én, pénteken, világszerte számos eseménnyel ünneplik a Bond-szériát világnapján: New Yorkban,  a MoMa-ban retrospektív filmvetítésekkel készülnek, Los Angeles-ben az Akadémia szervezésében Music of Bond Night-ot tartanak. A világ több országában szerveznek különleges Bond-eseményeket, Angliában a Christie’s aukciósház karitatív céllal James Bond relikviákat árverez el. Szingapúrban az egyik legtekintélyesebb felhőkarcoló, a Marina Bay Sands egy 50-éves jubileumi Bond logót vetít ki. Belgiumban, Dél-Afrikában különböző csoportok és munkahelyi csapatok fognak össze és öltöznek Bond stílusú ruhákba és szmokingba. Ausztráliában, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában, Indiában, Japánban, Lettországban, Mexikóban, Oroszországban és Svájcban pedig különböző fesztiválokon vetítik majd a Everything or Nothing (Mindent vagy semmit) című egészestés dokumentumfilmet. Számos ország rádióadói pedig az elmúlt 50 év Bond-filmzenéit fogják játszani a James Bond Világnapon.

A jubileum alkalmából egyes hazai mozik újra műsorra tűzik a Bond-filmek legjobbjait: A kém, aki szeretett engem, a Casino Royale, a Dr. No, a Goldfinger,  az Oroszországból szeretettel és a Quantum csendje tekinthető meg az eredeti, magyar szinkronnal. Újra óriásvásznon élvezhetünk a régi, mára már klasszikus alkotásként számon tartott filmeket, a James Bond Világnap hétvégéjén, pénteken, szombaton és vasárnap futnak újra ezek a remekművek  négy budapesti (Cinema City Aréna, Cinema City Westend, Cinema City Allee, Palace Mammut) és négy vidéki moziban (Székesfehérvár, Győr, Szeged, Pécs városokban). A pontos vetítési dátumokról és időpontokról awww.cinemacity.hu oldalon lehet tájékozódni (Budapesti jegyár 950 Ft/film, vidéki jegyár 750 Ft/film).

007 – Skyfall október 26-tól a mozikban, forgalmazza a Fórum Hungary.

0 Tovább

Maci Laci-folytatás

2010-ben letudtunk egy élőszereplős adaptációt a Yellowstone Park világszerte ismert kedvencével, Maci Lacival. A 3D-ben készült alkotás ugyan anyagilag megtérült, ámde a kritikai fogadtatása már messze nem volt ilyen pozitív. Hiába olyan hangot adó szereplők, mint Dan Aykroyd vagy Justin Timberlake, a minőség sajnos elkerülte mind technikai, mind művészi értelemben, de egyestés családi szórakozásnak a gyerekek miatt sokan megszavazzák.

Kevesen vannak, de azok fanatikusan rajonganak Jay Chandrasekhar műveiért: a színész-rendező úriember olyan agyatlan vígjátékok és sorozatok készítéséhez adta a nevét, mint a Baromi őrjárat, a Sörcsata vagy a Blue Mountain State. A Warner Bros. a folytatás igénye mellett a már említett Chandrasekhart kérte meg a Maci Laci második részének levezénylésére. Ez a bejelentés két kérdést vet fel: az első szerint vajon feltétlenül szükség van-e erre a folytatásra. A második az eddigi információk alapján már azt firtatja, van-e elég bátorságuk szabad kezet adni a felkért rendezőnek, ezzel egy kicsit szélesebb horizontot nyitva meg a film stílusát tekintve.

A projekt elég lassan körvonalazódik, elvégre még tavaly májusban jelentették be, hogy az első film két szkriptírója, Joshua Sternin és Jeffrey Ventimilia írt alá a forgatókönyv elkésztésére. Úgy néz ki, több mint egy év volt rendezőt találni, a színészgárda és a tényleges filmbemutató a jövő homályába vész.

0 Tovább

UIP-hírek

Salma Hayek nem győzte püfölni Beniciót

Hanyag rendezővel nem jó dolgozni, és ennél csak egy rosszabb helyzet van: ha a mester tökélyre törekszik. Így jártak a Vadállatok színészei is, mert Oliver Stone jó sokszor fölvette ugyanazokat a jeleneteket, hogy a vágószobában kedvére variálhasson. A rendezői perfekcionizmus legnagyobb áldozata talán Benicio Del Toro lett a Vadállatok forgatásán: az egyik jelenetben Salma Hayektizenhétszer ütötte arcon teljes erőből. Stone végül elégedett lett a felvett jelenetekkel, Del Toroviszont annál kevésbé, mert szerinte Salma amilyen pici, olyan nagy sallert tud lenyomni. - Végül is nincs min csodálkozni, Salma hazája, Mexikó számos kiváló bokszolót adott a világnak - nevet utólag az Oscar-díjas színész.

A Vadállatokban Salma Hayek egy mexikói drogkartell főnökét alakítja, Benicio Del Toro pedig az alvezére, akit a drogbárónő gyakran bántalmaz fizikailag és lelkileg is, amikor elégedetlen a munkájával.

(Savages - hazai bemutató: most csütörtökön!)

0 Tovább

Új szkriptíró a házban

Nem biztos, hogy életbiztosítás, ha a rendezőket és forgatókönyv-írókat csak úgy váltogatják, elvégre egy dinamikus és bombasikernek örvendő franchise sok esetben koherens egészként kell, hogy megjelenjena  rajongók szemében. Eddig Az éhezők viadala háza táján is nagy a háttérstáb körül a jövés-menés: a rendező Gary Ross már idejekorán bejelentette, nem vesz részt a folytatásokban, a stúdió diktálta hajszában nem érzi megvalósíthatónak a minőségi adaptálást. Helyébe Francis Lawrence került, aki eddig is minőségi munkáiról volt híres: a Legenda vagyok és a Constantine, a démonvadász stílusos akciójelenetei mellett egyértelmű, hogy a Vizet az elefántnak színvonalas feldolgozása és vászonra adaptálása az, ami az ő neve mellett szólt.

A másik minőségibb váltás a forgatókönyvön munkálkodó szekcióban történt: míg az első részt Ross a könyv szerzőjével, Suzanne Collins-szal egyetemben írta, addig a folytatás már zömében az Oscar-díjas Simon Beaufoy (Gettómilliomos, 127 óra) keze munkáját fogja (reményeink szerint) dicsérni. A folytatás, vagyis a Futótűz az Egyesült Államokban már forog, céldátum pedig 2013. november 22., amivel egyértelművé tették, rámegy a produkció az Alkonyat-sorozat rajongótáborára, elvégre utóbbi széria is a késő őszi - kora téli időszak favoritja volt.

A folytatások terén pedig már több adat is napvilágot látott. Első körben a szokványos záróetapos bontás, vagyis a harmadik kötet feldolgozása "adaptációs és minőségi okokból" két részben kerül bemutatásra: A Kiválasztott első része 2014. november 21-ére készülhet el a tervek szerint, míg a tényleges befejező rész 2015. november 20-ai dátumra van pozícionálva. A rendezői szék ez esetben még kétséges, függ is rendesen a Futótűz sikereitől, azonban a szkript írására már megtalálták emberüket Danny Strong személyében. Strong főleg színészi szerepeiből ismertebb, játszott a Buffy, a vámpírok réme, a Szívek szállodája és a Mad Men - Reklámőrültek című sorozatokban, azonban nagy dobása az idei, nagy sikert aratott Game Change - Versenyben az elnökségért című HBO-feldolgozás, mely John McCaine 2008-as választási kampányát dolgozza fel.

0 Tovább

Zero Dark Thirty - plakát és előzetes

Hivatalosan karácsony előtti premierhéten indul a tengerentúlon az Oscar-díjas Kathryn Bigelow új filmje, mely ismételten harci környezetben zajlik, ámde ezúttal a kinti szíveknek oly kedves és meghitt ünnepeket biztosító Zero Dark Thirty. Ezen alkotás nem kisebb célkitűzéssel készült, mint dokumentarista stílusban megmutatni a jóféle hazafiaknak, mily módon került kézre és kivégzésre Osama bin Laden. 

A film 2012. december 19-ével látható a kinti mozikban, alább pedig az előzetese is bevizsgálható. A szereposztásban olvasható Jessica Chastain, Joel Edgerton, Scott Adkins, Mark Strong, Jennifer Ehle, Chris Pratt, Taylor Kinney és Kyle Chandler neve is, míg a forgatókönyvet A bombák földjén sikere után ismételten Mark Boal szállította.

0 Tovább

Trailer Park - 3, 2, 1... Frankie Go Boom

Mostanság az egyik legsikeresebb ámerikás kábeltévés sorozat az FX-en futó Sons of Anarchy, mely a magyar keresztlevél szerint Kemény motorosok címen látható itthon. Elvégre ha a Shields Kemény zsarukként adható el a legjobban, akkor a zsaruknál cseppet sem puhányabb motorosok pláne megérdemlik a jelzőt. Na de nem ez e lényeg, hanem a sorozat két főszereplője, Charlie Hunnam és Ron Perlman adja jelen bejegyzés aktualitását, akik a sorozat forgatási szünetében beugrottak ebbe az eszement vígjátékba.

Egy átlagosan szürke éjszakán Frankie (Hunnam) a véletlennek köszönhetően becsajozik, egész jó kiscsajt találva magának. A nagy kaland azonban kisebb merevedési gonddal indul, amit a lelkes hölgy orálisan oldana meg. Ezzel nem is lenne baj, ha Frankie idióta, ex-drogfüggő bátyja, Bruce (Chris O'Dowd) nem rögzítene régi jó szokása szerint videóra és töltené fel netre, folytatva öccse örökös megalázását. Frankie minden követ megmozgat, hogy a felvétel lekerüljön a világhálóról: felkeresi hacker-ismerősüket, Philt (Perlman), hogy segítsen a nemes feladat végrehajtásában. Számítása azonban téves, Phil már inkább Phyllisként éli életét, azt is a pénzéhes picsák táborát erősítve. A káosz csak egyre növekszik, mikor a hölgy mániákus, pszichopata és fegyvermániás édesapja, a színész Jack (Chris Noth) is bekerül a képbe.

A filmet az iró-rendező Jordan Roberts tudja magáénak, aki A kanyaron túl és a Pingvinek vándorlása című filmek révén lehet ismerős. A kinti céldátum limitált vászonszámmal karöltve 2012. 10. 12.

0 Tovább

Box Office USA - 09.28-30.

Zárul az egyik leggyengébb filmforgalmazási hónap az évben, ráadásul kifejezetten biztató számokkal. Első körben a Hotel Transylvania az, aminek bizalmat szavaztak a nagycsaládosok, tovább éltetve az animációs filmek reményeit. Ezen kívül a Looper rajtolt odakint, ami globális szinten hatalmas sikernek tekinthető szakmai téren, míg az anyagi megtérülés a nyitó hétvégi bevételek fényében több mint kecsegtető. Rajtuk kívül startolt még a Pitch Perfect, mely meglovagolja a Glee népszerűségének hullámait, persze felnőttesebbnek szánt humorforrásokkal. A hétvége igazi vesztese azonban a Won't Back Down című dráma, mely országos bemutatóhoz képest messze alulmaradt induló versenytársaival szemben.

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek