Nem öncélú a gyilkolás a Vadállatokban

Salma Hayek is csatlakozott Oliver Stone rendezőhöz Vadállatok című új filmje védelmében. A minap Budapesten előadást tartott rendező magyar közönségének is elmondta, azért olyan sok a kegyetlenkedés a filmben, mert a drogkartellek világa ilyen, és ő mindig a valóságról akar mesélni. A mexikói származású színésznő, aki a Vadállatokban egy drogkartell vezetőjét alakítja, most megtoldotta Stone magyarázatát egy lépéssel.

- Realisztikusan ábrázoljuk a sok gyilkolást, mert így mennek a dolgok a drogháborúban, de van ennek egy mélyebb üzenete is - mondja Salma Hayek Múmialegújabb interjújában. - Azzal, hogy bemutatjuk a sok vérontást, arra hívjuk fel a figyelmet, hogy aki drogot vásárol, maga is elősegíti az erőszak terjedését. Minél több drog fogy, annál kegyetlenebb a drogháború, elég csak arra gondolni, hogy Mexikóváros agglomerációjában már a hadsereg is harcol a drogkartellekkel, nem csak a rendőrség. Erre eddig csak vidéken volt példa.

(Savages - hazai bemutató: 2012. október 4.)

Visszatér a Múmia és Van Helsing is

Star Trek-sorozat és a Bourne-franchise sikeres feltámasztásán annyira felbuzdult a Universal stúdió, hogy teljes gőzzel beindult a reboot-gépezet. Újabb Tom Clancy-regények kerülnek vászonra,Jack Ryan CIA-elemzővel a középpontban - a már készülő első résznek mindjárt Jack Ryan lett a címe, és a Star Trekkel befutott Chris Pine a főszereplő. Újra feltámad a Múmia is, aki, valljuk be, már nem volt valami ijesztő a legutóbbi részben. Már csak emiatt is a rebootolt egyiptomi tetem sokkal horrorisztikusabb lesz, mint eddig, és az új franchise első darabját Len Wiseman rendezi. Mivel a mester arról híres, hogy a felesége, Kate Beckinsale szokott lenni a filmjei női főszereplője, alighanem már most megtippelhetjük, ki lesz a hősnő, aki szembeszáll az ókori veszedelemmel.

Ugyancsak sötétebb tónust kap az új Van Helsing is, amelynek rendezője még nem ismert, az viszont igen, hogy Tom Cruise erősen érdeklődik a főszerep iránt. A szupersztár egy vadonatúj franchise iránt is elkötelezett: a hallatlanul népszerű brit krimiszerző, Lee Child regényeiből is sorozat készül, első darabja, a Jack Reacher már elkészült Cruise főszereplésével, és a stúdió nagyon elégedett vele.

(Jack Reacher - hazai bemutató: 2013. január 4.)

Áll a bál Keanu Reeves 47 roninja körül

Kirúgták Keanu Reeves készülő szamurájos-roninos filmjének rendezőjét, és a Universal stúdió társelnöke, Donna Langley vette át a projekt gondozását. Carl Rinsch rendezőnek alighanem azért kellett mennie, mert a 175 millió dollárosra tervezett produkció már 225 milliónál tart, és még mindig nincs teljesen kész. Sőt, a stúdió egy nagy katyvasznak tartja a több órányi felvett nyersanyagot, amiben az is szerepet játszhat, hogy Rinschnek ez az első nagyjátékfilmje. A rendező eddig kiváló reklámklipeket készített többek között a Heinekennek és a BMW-nek, ám attól még, hogy valaki húsz másodpercben el tud mesélni egy történetet, nem biztos, hogy egy kétórás hősi eposzt is össze tud rántani.

47 roninból ettől még mindenképpen film lesz, hiszen már rengeteg pénzt ráköltöttek, és Keanu Reeves elég nagy sztár ahhoz, hogy a nevére bemenjenek a nézők a moziba. A részben a rákospalotai stúdiókomplexumban forgatott produkció egy régi japán legendát mesél el: 47 ronin, azaz hűbérurát vesztett szamuráj bosszút esküszik gazdájuk gyilkosa ellen. A fantasyelemekkel dúsított film bővelkedik a látványos harci jelenetekben, részben emiatt lépték túl a költségvetést.

(47 Ronin - hazai bemutató: 2013. december)