Keirának Kenre fáj a foga

Keira Knightley amióta az eszét tudja, rajong Kenneth Branagh-ért, ezért vállalta el az új Jack Ryan-film főszerepét. A produkció újraindítja a Tom Clancy regényeiből készített sorozatot, amelynek olyan emlékezetes darabjai voltak Harrison Ford főszereplésével, mint a Férfias játékok és a Végveszélyben. - Ken miatt lettem színésznő, mert az ő filmjein nőttem fel - árulja el Keira. - Az V. Henrik, a Sok hűhó semmiért és a Hamlet, amiket ő rendezett és a főszerepet is ő játszotta, meghatározták a szakmai fejlődésemet. Az pedig direkt poén, hogy az új Jack Ryan-filmet Ken nemcsak rendezi, hanem a rosszfiút is ő alakítja.

Branagh személyén kívül van még egy oka, hogy a színésznő Jack Ryan feleségét akarja alakítani. - Amikor kiszálltam A Karib-tenger kalózaiból, annyira csömöröm volt már a szuperprodukcióktól, hogy elhatároztam, jó darabig független filmekben akarok játszani. Ez be is jött, de minden filmben rengeteget szenvedtem, és meghaltam a végén. Most végre szeretnék egy pozitív végkicsengésű darabot, ahol kivételesen nem én pusztulok el, hanem a rosszak.

A színésznőt legközelebb az Anna Karenina címszerepében láthatjuk, amely a klasszikus Tolsztoj-regény merészen új megközelítésű feldolgozása.

(Anna Karenina - hazai bemutató: 2013. január)

Világbajnok lett a trágár plüssmackó


Túl van a 400 millió dolláros összbevételen a Ted című korhatáros vígjáték, így a világ legnépszerűbb produkciója lett a műfajban Észak-Amerikán kívül, mivel sikerült lenyomnia a Másnaposokat. Észak-Amerikában tartja magát az első helyen az alkoholmámorba fulladt legénybúcsú története.

Ted diadalmenete egyébként folytatódik, mert 17 országban még be sem mutatták. 60 millió dollár kell még ahhoz, hogy összbevételét tekintve a Ted legyen a világ legnépszerűbb gyerekeknek nem ajánlott vígjátéka.

 

Túlélni Oliver Stone-t

Tömény rettegés volt a stáb élete Oliver Stone legújabb filmjének forgatásán. A Vadállatok kegyetlen és véres történet az amerikai-mexikói drogháborúról, és a rendező gondoskodott arról, hogy munka közben mindenki ennek megfelelő hangulatba kerüljön. - Oliverrel forgatni olyan érzés, mint egy menet a Jurassic Park-élményparkban - próbál megfelelő hasonlatot találni Blake Lively, a film női főszereplője. - Hihetetlen élmény, de ugyanakkor az embernek halálfélelme van, mert hol lefelé zuhan, hol meg majdnem leharapja a fejét a T-Rex. Mindenki számára hatalmas megtiszteltetés volt, hogy a világ egyik legnagyobb rendezőjével dolgozhat, de be kell vallanom, alig vártuk a végét. Az utolsó nap közeledtével úgy éreztem, meg kell ajándékoznom a stábot azért, hogy az egészet kibírta, ezért mindenkinek csináltattam egy TÚLÉLTEM OLIVER STONE-T feliratú pólót. Oliver persze nem sértődött meg, nagyot röhögött, és büszke volt, hogy ez miatta van.

Stone rendezői módszere valóban legendás. Blake Lively nem sokkal azután született, hogy bemutatták a Szakasz című filmet, amelynek szereplői még nagyobb tortúrának voltak kitéve, mint aVadállatok színészei. Stone a saját vietnami élményeit dolgozta fel a filmben, és a hitelesség kedvéért a színészek is olyan bánásmódban részesültek, mint annak idején ő a dzsungelben. Ennek jegyében alig kaptak enni, és csak napi két órát aludhattak a rókalyuknak becézett egyszemélyes lövészgödrökben.

(Savages - hazai bemutató: 2012. október 4.)

Az oroszokat is belekeverték Vin Diesel új filmjébe

Londonban forgat a Halálos iramban-sorozat hatodik részének stábja, ami azzal jár, hogy elszabadult az apokalipszis a Lambeth-hídon. A helyszínről közölt felvételeken felrobbantott katonai járművek láthatók, és az egyik vidám statiszta orosz katonai egyenruhában mosolyog. Ebből arra lehet következtetni, hogy a széria hősei immár a globális konfliktus kirobbantásától sem riadnak vissza.

Pontosan ez a célja a sorozatot gyártó Universal stúdiónak. A Halálos iramban eredetileg az illegális utcai autóversenyek szubkultúrájába kalauzolta a nézőt, ám ahogy sorjáztak az újabb részek, kiderült, érdemes elvinni a szériát a klasszikus akciófilmek irányába. Ennek köszönhető, hogy a negyedik résszel sikerült új életet lehelni a franchise-ba, az ötödik film pedig egészen kiváló lett. S ha már az oroszok is felbukkannak a történetben, sejteni lehet, hogy egyhamar nem lesz vége a sorozatnak.

(Fast & Furious 6 - hazai bemutató: 2013. május)