Ma reggelre négy trailer érkezett be, de valahogy egyik sem érdemel különleges bánásmódot, így csak egy kupacba terelve vizsgálhatjuk be.

Rögtön elsőnek Marlon Wayans visszatérése kapta meg a folytatást. A gyorsan legyártható, kis költségvetésű horrorok paródiája, A Haunted House című filmje érkezik március 28-án a mozikba, ennek örömére meg is kaptuk az első előzetest. Ugyanúgy sikít, mint egy hisztérika, ugyanúgy inkorrekt az állásfoglalás megannyi témában. Ha akar valaki egy jót röhögni a túlpörgetett kis horrorokon, annak ideális választás lesz. 

A brit koronaékszerek közül kettő, jelesül Tilda Swinton és Tom Hiddleston válllt főszerepet Jim Jarmusch romantikus vámpírfilmjében, az Only Loveres Left Alive című alkotásban. A történet a két vámpír évszázados szerelmi történetét dolgozza fel, annak minden árnyoldalával együtt. A film decemberben indul az európai mozikban, hazai bemutató még nincs.

Rögtön ezután egy izgalmas brit sci-fi kerül terítékre, melyben a létrehozott mesterséges intelligencia ezúttal teljesen emberi alakban kerül kivitelezésre. Az érzelmi-szexuális töltet mellé a fejlettebb ego hatalmi törekvései és önvédelmi reflexei is figyelemreméltóak, így egyértelműen várós kis filmmel van dolgunk - ami egyben Caradog W. James nagyjátékfilmes rendezői debütálása is, főbb szerepekben Toby Stephens és Caity Lotz. A film 2014. márciusában kerül mozikba.

Zárásképp pedig egy mások által üdvözítőnek ható kezdeményezés, a Vampire Academy kapta meg második előzetesét. Mai második vámpíros előzetesünk a kamaszokat célozza meg olyan problémákkal, mint középiskolai beilleszkedés, pasizás, közben meg a rivális csoportokkal való konfrontáció. Aki ebbe komolyabb mélységet bele tudott látni, annak részvétem, ez maradjon csak meg valami egyszernézős bágyatag alkalmi filmnek. A filmet Mark Walters, a Bajos csajok óta csak lefele csúszó rendező (A Spiderwick krónikák, Excsajok szelleme, Mr. Popper pingvinjei) jegyzi. Főbb szerepekben Zoey Deutch (Lenyűgöző teremtmények - újabb bukta készül?!?!) és Lucy Fry (Csajok a zŰrből), Amerikában Valentin-napon debütál, nálunk még nincs róla infó.