Van az úgy, hogy a nagy pangásban, esetleg két nagy film közt eltelt 2-3 évben nevesebb színészemberek nem kapnak minőségi felkérést szűk hazájukon belül. Ilyenkor látszik, hogy a sztárszínész is ember, fogja magát és addig megy, amíg egy olyan országot nem talál, ahol filmet raknak köré. Ezen a héten premierek terén rögtön kettőt is kapunk: Aaron Eckhart az európai kiküldetést választotta, ahol volt CIA-ügynökként egy belsős mocskos munkát kénytelen felgöngyölíteni, nyakában a nyűgös kamaszlányával, míg Paul Walker két Halálos iram közt megpróbálta Johannesburg-beli száguldással felvenni a tempót, mintegy felvezetve nekünk a soron következő hatodik részt. Igazság szerint egyik sem az igazi, egyszernézős dvd-színvonal, meglepő, hogy berugdalták szélesvászonra.


Likvidálva: A történet szerint egy biztonságtechnikai cégnél, nevezetesen a Halgate-nél szorgoskodik a volt CIA-ügynök, Ben Logan (Eckhart), akinel feladata, hogy csapatával teszteljék a szuperbiztos technikák feltöréseit. Egyik nap azonban arra megy a munkába, hogy az utolsó hajszálig ki van takarítva az iroda, se emberek, se bútorok, semmi. Ahogy a Halgate-nél töltött 8 hetes időszak és a bankszámlák is eltűntetve, az ex-ügynök és lánya élet-halál harcot kénytelen folytatni, ugyanis a volt kollégák el akarják tenni láb alól. Súlyos összeesküvés a háttérben, ami tökéletesen alátámasztja a megvásárolható titkosszolgálati munkálatokat. 

Kis európai mocsok, melyet tengerentúli seprű seperne a szőnyeg alá, mindezt néhány fejfogós akciójelenettel. Tény, hogy Aaron Eckhart álla elviselhetett pár pofont az évek folyamán, ettől függetlenül öreg és átlagos egy ilyen Bourne-sztorira, mert valljuk be, ez bizony annak egy vadhajtása. A titokzatos múlttal rendelkező apa, a szinte csak hisztizni képes, majd a semmiből tököt növesztő kamaszlány és a nagyvállalati / CIA-s gyilkológépek közti hajsza az egyébként csendes belga nagyvárások közt unalmasnak ugyan nem mondható, de izgalmasnak sem éppen. Persze a rendszerrel szembeszálló bevándorló arabok szorgos segítsége sem árt, ha túl akarják élni a hajtóvadászatot. Értékelés: 6/10

Pokoli futam:  Alkoholista és börtönből szabadult, a feltételes szabadlábra helyezés feltéleleit megszegő Michael Woods (Walker) Johannesburgba repül, hogy láthassa a tőle rettegő, de még mindig szerelmes feleségét. Az autókölcsönzőben azonban tévesen elcseréltek két igényt, így Michael egy családi egyterűvel kerekedik fel. A csomagtartóban egy elrabolt ügynök, akinek bizonyítékai vannak, hogy a rendőrfőnök szerepet vállal a nemzetközi szexrabszolga-csempészetben, így épp a kivégzését várja. A sofőr azonban képtelen megtenni azt, hogy megölje a nőt, így közösen, majd később egyedül a férfi próbálja meg az igazság érdekében lebuktatni a rendőrséget.

Őszintén, jó darabig gondolkodtam, mi lesz ebben a pokoli futam... Ugyan a nyitó jelenet ad egy kis autós üldözést, na meg amikor történetileg ismételten megkapjuk ugyanezt az üldözést, csak teljes egészében, akkor sem igazán kaptam el a fonalat. A pokoli jelző találó, középszerű sztori, egy ezt a középszert alulmúló férfi főszereplő, a csak felületesen megismert dél-afrikai mocsok és korrupció. Nagyon elcsúszott a hangsúly, afrikai filmeknél ennél zsigeribb ábrázolásmódhoz vagyunk szokva. Értékelés: 4/10