Az oroszok is imádják a Boszorkányvadászokat

Nemcsak Észak-Amerikában taroltak a Boszorkányvadászok, hanem a premierek második hullámában a világ többi részén is, ami eddig 19 országot jelent. Főleg az orosz, brazil és mexikói mozikat rohanták meg a nézők, hogy tanúi lehessenek, amint a szipirtyók darabokra robbannak a felturbózott Grimm-hősök tevékenysége nyomán. A fejvadásszá lett felnőtt Jancsi és Juliska, azaz János és Júlia (Jeremy Renner, Gemma Arterton) története most több mint 96 millió dolláros összbevételnél tart, ami azt jelenti, hogy miután mindenhol bemutatják, jóval túl fogja lépni a 100 millió dolláros álomhatárt. Ezzel a film norvég rendezője, Tommy Wirkola szilárdan megvetette lábát Hollywoodban, és bármiben lehet fogadni, hogy hamarosan újabb őrülettel jelentkezik.

(Hansel and Gretel: Witch Hunters 3D - csütörtöktől a hazai mozikban!)


Ducipólót tervez a Tökéletes hang sztárja

Saját divatláncot indított Rebel Wilson ausztrál színésznő, akire a Koszorúslányok című erősen korhatáros vígjátékban figyelt fel a világ. A filmmel azonnal meg is váltotta belépőjegyét Hollywoodba. A hihetetlenül temperamentumos és vicces színésznő nem kimondottan anorexiás alkat, ennek megfelelően plus-size pólókat tervezett. A Fat Mandi (kb. Háj Mandi) divatcég új filmjének karaktere, Háj Amy nyomán kapta a nevét. Rebel a Tökéletes hangban egy harsány, kissé talán goromba, de csupa szív lányt alakít, aki saját magát nevezte el Háj Amynek, nehogy a folyton diétázó gebe csajok ezzel csúfolhassák a háta mögött. A film az egyetemek közötti dalversenyek világába kalauzolja a nézőt: egy lánycsapat küzdelme áll a középpontban, akiknek meg kel küzdeniük Amerika legdögösebb fiúbandájával. Az Oscar-jelölt Anna Kendrick főszereplésével készült zenész-táncos produkció a szezon meglepetése volt, mert 17 millió dolláros költségvetése mellett több mint 108 milliós összbevételt ért el.

Rebel Wilson pólókollekciója egyelőre csak két darabból áll, de továbbiakat ígér, ahogy ő fogalmaz, a "széltében szertelen" darabokból. A 26 éves színésznő egyébként az MTV Movie Awards gála háziasszonya lesz április 14-én.

(Pitch Perfect - hazai bemutató: 2013. március 28.)



Transformers 4: több robot, kevesebb robbanás

Újabb részleteket árult el Michael Bay rendező, milyen lesz a következő Transformers. Röviden: más lesz, de mégis hasonló, mint az előző három rész. "A franchise felfrissítése érdekében az egészet újradizájnoljuk, de tetőtől talpig ám - mondja Bay. - Folytatjuk az előző három rész történetét, de szerényebben kezdünk, teljesen új szereplők mutatkoznak be, és sokkal változatosabbak lesznek a helyszínek. Mindennek persze nyomós oka van."

Számos új robot is bemutatkozik a negyedik részben, hogy izgalmasabbá tegyék a cselekményt, és még egy okból. A legutóbbi Transformers-film 1,1 milliárdos bevételt hozott, ugyanakkor a sorozat kiindulópontjául szolgáló Hasbro-játékok eladása nem nőtt exponenciálisan. Ezen akarnak változtatni, hogy a rajongók újabb kedvenceket vihessenek haza gyűjteményükbe. Bay ismét hangsúlyozta, hogy nem rebootról, vagyis a sorozat újraindításáról van szó, ami egyébként a Star Trek esetében bevált. A Transformers 4 négy évvel a T3 cselekménye után veszi fel az események fonalát, és egy újabb trilógia kezdete, ami az előző három rész szerves folytatása.

(Transformers 4 - hazai bemutató: 2014. június)


 

Terroristákat tanulmányozott a Star Trek új főgonosza

Nem sokat lehet tudni a Sötétségben: Star Trek cselekményéről, de az előzetesből sejthető, hogy az új főgonosz, John Harrison igyekszik lerombolni a Földet, és jelentős eredményeket ér el ezen a téren. A karaktert játszó színész, Benedict Cumberbatch a minél nagyobb hitelesség érdekében beleásta magát a terrorszervezetek történetébe, abból kiindulva, hogy a Star Trek eposza párhuzamos világban játszódik, tehát hasonlít a miénkre, és Harrison voltaképpen terrorista. "Tanulmányoztam, hogy a különböző szervezetek hogyan küzdöttek céljaik elérése érdekében, különös tekintettel azokra, amelyek nem politikai úton próbáltak érvényesülni - meséli az angol színész. - Bár régebbi korokban is kutakodtam, azért nem kellett messzire mennem, hogy terroristákat találjak."

Mivel kétség nem fér ahhoz, hogy Cumberbatch dermesztő galaktikus gonosztevő, a Star Trek stábját más aggasztja mostanában. Amióta az első két új Star Trek rendezője, J.J. Abrams elvállalta a Csillagok háborúja VII. elkészítését, attól tartanak, beszippantja őt a másik messzi-messzi galaxis, és nem lesz energiája a Star Trek 3 leforgatására. "Teljesen lelombozna, ha nem ő csinálná a harmadik részt - mondja Chris Pine, a Star Trek Kirk kapitánya. - Lehet, hogy el fogjuk rabolni, és addig nem eresztjük, amíg le nem szerződik a következő produkcióra..."

(Star Trek Into Darkness - hazai bemutató: 2013. június)