A nagy blockbuster-szezon egyik legjobb felvezetője az amerikai profi futball-liga, az NFL döntője, az ún. Super Bowl. A reklámidők platinaáron kelnek el, 30 másodperces TV-spotokért kis költségvetésű filmek anyagi kiadásának megfelelő összegeket szánnak. Az idei évben mérvadó filmeket egyértelműen erre az eseményre pozícionálják, elvégre egyszerre akár 90-100 millió ember is nézi csak az Egyesült Államokban a közvetítést - és ez évről évre a legnézettebb esemény.


A blockbuster-szezon nem teljes Marvel-film nélkül, a nagy áramszünet alatt meg is kaptuk a Vasember 3 új előzetesét, mert bizony vannak új képsorok, még ha nem is tömegével. Robert Downey Jr. még mindig a tökéletes Stark, minden más a jövő zenéje - mert az eddigiek alapján komor lesz. Hazai bemutató április 25. 


A nehézfiúk is visszatértek! Vin Diesel és Dwayne Johnson már egyszer leamortizáltak egy favella-negyedet, most visszatérnek, hogy ismételten kellően kemény autós és gyalogos üldözések váltsák egymást a súlyos pofonokkal. Az egyelőre pontos magyar cím nélküli Fast & Furious 6 hazai bemutatója május 23.


Persze Sam Raimi nagyszabású mesefilmje, az Óz, a hatalmas sem maradhat ki a Super Bowl előzeteshalmából! James Franco csodás hölgykoszorúval a nyakában (Mila Kunis, Michelle Williams, Rachel Weisz) látogatunk el az egyik legismertebb varázsló földjére. Hazai bemutató március 7.


Érkezett A magányos lovas előzetese is az év amerikai televíziós eseménye során, mely még mindig inkább a rizikós vállalkozás kategóriáját erősíti. Azt majd nyáron megtudjuk, bukás lesz-e az újabb nagy Disney-projekt, de azért várjuk, elvégre Johnny Depp és a beöltözés mindig működik! Hazai bemutató július 4.


Dübörög már a Super Bowl felvezetése, meg is kaptuk az eddigi legjobb spotot, naná, hogy a Star Trek folytatása kapcsán! J.J. Abrahms ugyan már a Star Wars környékén sertepertél, de azért igencsak odatette magát az oylannyira várt második résznél. Hazai bemutató június 13.


A sorban érkezett a Walking Dead tematikus, Super Bowl-ra kihegyezett ajánlója, mely csendes és barátságos környezetben mutatja meg nekünk a zombiproblémát. Igazából csak Daryl megformálója, Norman Reedus kap szerepet a kedvcsinálóban, de úgyis ő az, aki miatt férfiak és nők nézik a sorozatot - elvégre a legtökösebb karakter! A sorozat február 10-én folytatódik.


Negyedrészt megkaptuk a 21 and Over félperces etapját, amelyben a lelkes egyetemisták évszázados partival ünnepelnék a legális alkoholfogyasztást a dicső Egyesült Államok kelebén belül. Igen, ez az egyetemista Másnaposok, rögtön a gimis másnaposok, a Project X után. A film kint március elsejével debütál, nálunk egyelőre a forgalmazó (Big Bang Media) ismert, még a filmcím is Facebook-szavazás tárgya.


Harmadiknak a God of War: Ascension "From Ashers" hosszabb volumenű előzetesét kapjuk, így újabb bizonyítékot kap a filmvilág, hogy a játékok terén mennyivel több financiális lehetőség áll rendelkezésre mozgókép-készítés terén. Míg egy film csak 30 másodpercben igyekszik figyelmet felkelteni, addig itt két! egész percben ösztönöznek a játék megvásárlására.


Másodjára már kicsit nagyobb kaliberű alkotás a házban, Brad Pitt és Mireille Enos főszereplésével a zombi-apokalipszis utáni interjúkötet, Max Brooks tollából a World War Z - Zombiháború filmváltozata, a Z világháború kapott egy hasonló kedvcsinálót. Itt nagy kérdés, milyen lett az újraírás és forgatás után a film, amit részben nálunk is forgattak. Hazai bemutató június 20.


Az idén is elkezdődött már a szivárogtatás az előzetesek terén, most rögtön kettőt is kaptunk. Az első Dwayne "The Rock" Johnson főszereplésével a Snitch, melyben apuka próbál a maffiába beépülve csökkenteni a gyermek letöltendő büntetésén. Amerikai bemutató február 20., itthon márciusban 7-én érkezik, pontosabb egyelőre nincs.