Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Poszter, trailer: Jupiter Ascending

Laza féléves csúszással kerül majd bemutatásra a Wachowski-fivtestvérek új filmje, melyben a láthatóan túl sok gyümölcsillatú testápolót használó Mila Kunis lesz a megmentendő Jupiter, nem az azonos nevű bolygó. A megmentő a metáltündére maszkírozott Channig Tatum lesz, a bemutató pedig február 6-án lesz a tengerentúlon.

0 Tovább

Poszter, trailer: Monsters: Dark Continent

2010-ben mikroköltségvetéssel, mintegy félmillió dollárból hozta tető alá Gareth Edwards az utóbbi évek egyik legjobb hangualtú UFO-inváziós sci-fijét. A rendezőnek világhírnév, na meg Godzilla-reboot jutott, nekünk meg a Monsters folytatása. A rendezői stafétát Tom Green vette át, akinek a Misfits és a Blackout sorozat egyes epizódjait köszönhetjük. Ennek köszönhetően vissza is köszön pár kevésbé ismert és költséghatékony arc, akik az általunk követett kommandó tagjai: Joe Dempsie (Game of Thrones), Johnny Harris (RockNRolla), Sam Keely (This Must Be The Place), Kyle Soller (The Fifth Estate), Nicholas Pinnock (Top Boy). Mint látható, feltörekvő angol produkció lesz ez így, úgyhogy alig várom a valószínűleg novemberi bemutatót - hiába van imdb-n szeptember 25.

0 Tovább

Poszter, trailer: Autómata

2044-ben a háztartási robot kifejezés az Én, a robot szintjére emelkedik, Asimov Robotika-törvényei a mindennapjaink része. A bádogemberek egy része azonban öntudatra ébred, a szellem megszületik a palackban. Igyekeznek megvédeni magukat, kérdéses, hogy ez az önvédelem mennyire fullad majd didaktikusságba. A történet a már említett sci-fi-re hajaz, a látvány meg Elysium-klón, szóval ki tudja. Az író-rendező Gabe Ibánez eddig nagyjából ismeretlen, a főbb szerepekben Antonio Banderas, Dylan McDermott, Melanie Griffith, Robert Forster. Amerikában limitált bemutatóval indul október 10-én, itthon a lemezes kiadás is esélytelennek hat elsőre.

0 Tovább

Poszter, trailer: The Zero Theorem

Most már nem csak a betiltott poszter miatt hallhatunk Terry Gilliam legújabb filmjéről, hanem megérkezett hozzánk az új előzetes is! A film eddig inkább a fesztiválokon virított, a széleskörű nemzetközi porondon csak mostanság fog megmérettetni. A sztori szerint a hacker Waltz arra vár, hogy rájöjjön végre, mi is az élet értelme. Munkaadói megbízásából a zéró elméletet igyekszik bizonyítani, azonban felettesei egy fiatal lány és egy fiú személyében zavaró tényezőkkel bombázzák. Főbb szerepekben Christoph Waltz, Mélanie Thierry, David Thewlis, Ben Wishaw, Tilda Swinton, Matt Damon.

Hazai bemutatóról nincs hír, tekintve, hogy kis hazánk nem a legjobb felvevőpiaca Gilliam filmjeinek, nem is csodálkozom...

0 Tovább

Poszter, trailer: Lucy

A Csúcshatás 2011-ben egész emberes haszonnal zárt, de sokaknak nem tetszett a tanulság és a végkifejlet. Idén a Transzcendens bukott hatalmasat, és sokaknak semmilyen kontextusa nem tetszett az alkotásnak. Majd hirtelen itt van Luc Besson új filmje, amelyben a két fentebb említett filmet ötvözte, mindezt a Scarlett Johansson névre hallgató biodíszlet üzemeltetésével. Azért e kicsit szarkasztikus hozzáállás, mert Besson egész jól tud indítani (Taxi, Transporter, B13, Taken), hogy aztán sárba tiporja saját érdemeit a folytatásokkal. Most ezzel nem vesződik, hanem berántottaa két korábbi alkotás érdemesebb történetszálait, Morgan Freemant újrahasznosítja a Transzcendens után, hogy egy igazán pörgős, Mátrix-szerűen a szingularitással ismerkedő mozit tárjon a rajongók elé - azt a cseppet Johnny Mnemonicos életérzést ne is említsük, amivel az előzetes és vélhetően a film is indul

. Az eddigi anyagok meggyőzőek, egyelőre nincs kétségem afelől, talán benő Besson feje lágya és valami érdemeset is alkot az Arthur-trilógia, a múmiás Adéle és a Vérmesék után. Ha pedig sikeres lesz a film, akkor bebizonyosodhat, Johnny Deppnek leáldoztak - kivéve, ha épp kalózkodik, bár kérdéses, ott meddig tarthat az alibizés. Hazai bemutató augusztus 7.

0 Tovább

Poszter, trailer: The Giver

Újabb utópia, mely a társadalmat uralja, ezúttal is kamaszok lázadoznak a rendszer ellen, persze szakértő segítségre támaszkodva. Mintha az Equilibrium találkozott volna A beavatottal, csak most monokróm minden - legalábbis egy darabig. A hatalom langymeleg békében ringatja a társadalmat, cserébe naponta szurizni kell a népet. Ennek eredménye az a szürke világ, melybe belecsöppenünk. Jön azonban a semmiből egy szakadék széli házikó, melynek lakója felébreszti a kíváncsiságot hősünkben, s a világ és saját érzései megismerése érdekében almába nyomatja a szürkülésért felelős anyagot. Ezen a ponton nem tudtam eldönteni, brandkritika-e vagy sem ez a momentum, de engedjük el, még bibliai metafórát is keresnék a végén. Legyen elég annyi, a hős tini szembemegy a modern társadalom nyújtotta életvitellel, csak hogy felszabadítsa saját és mások elfojtott érzéseit. A rendező Phillip Noyce (The Bone Collector, Salt), főbb szerepekben Jeff Birdges, Meryl Streep, Alexander Skarsgård, Katie Holmes, Cameron Monaghan, Taylor Swift. Hazai bemutató augusztus 14. szeptember 11., Az emlékek őre címen keressétek.

0 Tovább

Kritika: Transformers: A kihalás kora

Elérkeztünk a nyár talán legtöbbre hivatott versenyzőjéhez, a Transformers: A kihalás kora alcímű fejezethez, mely egy új trilógia megágyazója is egyben. Emberi szereplők terén cska újdonsággal találkozunk, míg Autobotok és Álcák terén csak hellyel-közzel ragadhat el minket az újdonság varázsa. Ha már úgyis egy évvel több ideje volt a megszokotthoz képest Michael Baynek a filmre (a robotos filmográfia-szakasz közé ékelve a Pain & Gaint), így részemről magasabb elvárásokkal is álltam a filmhez.

0 Tovább

Kritika: Transzcendens

Ahogy a digitális világ mind nagyobb tehertételként nyomja a mindennapjainkat, úgy időről időre kell egy kis technológiamentes lélegzetvétel. Ez most részemről 5 hónap volt, amíg nélkülöztem a filmes világ értékelésének utókorra hagyományozását - elvégre a gondolat örök, de csak az enyém, ha nem oszthatom meg. A 3. Corvin Moziéjszaka azonban a várakozáson felüli pozitív hatással volt rám: egyrészt 4 napja a Transzcendens körül forog az agyam (pedig azóta volt szerencsém a Hogyan rohanj a vesztedbe című filmhez, letudtam a Trónok harca évadzárót is), másrészt pedig késztetést éreztem, hogy elmagyarázzam magamnak is, miről is szól ez a film. Nem védeni igyekszem, de a leterített jószág képtelen önmaga védelmére, egyébként pedig meg is érdemel ennyit. Nem a színészek miatt, mert a belé vetett bizalmat Johnny Depp jóideje elherdálta, Morgan Freeman meg csak öreges biodíszlet, sokkal inkább a tartalom és az esetleges következtetések okán.

0 Tovább

Poszter, trailer: Ender's Game

Történt az, hogy az eddigi anyagok kicsit túlmisztifikálták a karaktereket, erre most egy kőkemény akció-orientált előzetessel csapnak agyon minket - na jó, engem, de egyből be is írtam a naptárba. Látvány: pipa; stáblista: pipa; hazai bemutató pedig valamikor novemberre datálható. Azt meg a poszterről tudjuk, nem játék, hanem durva harc vár ránk...

0 Tovább

Kritika: Tűzgyűrű

Az előzetesek láttán annyira belelkesültem, hogy a nemzetközi és hazai negatív töltetű kritikák után fenntartásokkal ültem be végül, hogy megnézzem Guillermo del Toro legújabb filmjét. Annyit már előzetesen tudtam, hogy ez a film főleg a 10-14 éves fiúknak szól, elvégre hatalmas robotok és gusztustalan óriásszörnyek ütköznek meg az emberiség megmentéséért. Innentől fogva a sztori, amely két bunyót összeköt, már csak felvezetés a számomra, időt ad, hogy legyen időm beleinni a kólába és pár szem kukoricával tompítani az akciók okozta gyomorideget. Úgyhogy csapjunk is bele.

0 Tovább
«
123

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek