Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Poszter, trailer: Ender's Game

Ha már a sci-fi éve, akkor erős elvárásokkal indul majd az itthon Végjáték címen keresendő könyvadaptáció. 70 évvel az idegenek inváziója után úgy néz ki, végre megvan az a fiatal katona, aki sikerre vezetheti az emberi faj küzdelmét. Lehet szemezgetni kéne, van-e ennél több Oscar-díjas és jelölt film a zsáneren belül - már úgy értelmezve, akik addigra elérték ezt a szintet. Mindegy is ez a röpke eszmefuttatás, novemberben itthon is örömködhetünk majd, de pontosabb időpont egyelőre nincs.

0 Tovább

Featurette: Pacific Rim

Pilótafeaturette a Pacific Rimhez, egy rakat új képanyaggal.

A kíváncsiaknak szólok, júlis 11. a hazai bemutató, ami még majd 2 hónap...

0 Tovább

Kritika: Sötétségben - Star Trek

Megkerülhetetlen tény, a késő 20-as és kora 30-as (zömében férfi) generáció egyik legmeghatározóbb sci-fi élménye az itthon akkor még Űrszekerek néven elhíresült széria filmes változatainak második része, a Khan bosszúja. Az 1982-ben készült klasszikus minden elemében a tökéletes trekkie-film: a gyermeki naivitással felvértezett pozitív karakterek, a velejéig romlott gonosz és az épített környezet mai szemmel retró módon mesés világa egyből beszippantotta az arra nyitott elméket - és el sem engedte a mai napig. Aki űrben játszódó sci-fit tervez, mind a mai napig képes meríteni a hatalmas sikerű sorozatokból és az egész estés filmekből.

0 Tovább

Trailer: Ender's Game

Meg is kaptuk a szép és brutálisan kemény előzetest az idei év egyik legjobban várt sci-fijéhez. Ez bizony ízig-vérig az lesz, UFO-kkal és űrbázisokkal. Ennyi Oscar-jelöltet még eskü nem láttam trailer-felsorolásban, mint amit itt kapunk, de az biztos, hogy bebetonozta magát a megnézendők közé! Télire várjuk, amerikai bemutató november 1.

0 Tovább

Poszter: Europa Report

Egy csapat tudós az élet nyomai után kutatva landol a Jupiter holdján, az Európán, de valami egészen másra bukkannak - nagyjából ennek a rémisztő lehetőségére utal a poszter. Ami érdekesség, hogy VOD-terjesztésben (Video on Demand - amerikai piacon) már június 27-étől elérhető, ergo a film jóval hamarabb elterjed, mint a mozis bemutatók által. Hivatalos premier augusztus 2. az Egyesült Államokban, szóval sok bizodalom itt sincs a forgalmazó részéről. A rendez Sebastián Cordero (Crónicas), főbb szerepekben Sharlto Copley, Michael Nyqvist, Daniel WWu.

0 Tovább

Képanyag: Elysium

Messze még a premier (USA 08.09., hazairól nincs hír), azonban lassan érik egy jóféle előzetes Neill Blomkamp új filmjéhez, az Elysiumhoz. Ha az a rendező, aki a 2009-es év egyik legjobb sci-fijét letette az asztalra, visszatér a műfajhoz (3 évnyi szünet után), ráadásul Sharlto Copley személyében más is visszatér a District 9-ból. Hozzájuk csapódik a kopaszra borotvált Matt Damon, Jodie Foster, William Fichtner, Alice Braga és Wagner Moura is, akkor az mindenképp kiérdemli megelőgezett bizalmamat. 

0 Tovább

Poszter: Oblivion

IMAX-poszter a Feledésnek. Jövő héten magyar premier, addig szolid körömrágás.

0 Tovább

A burok

Ahogy azt tegnap mondtam, a húsvéti hosszú hétvége főleg a hölgyekről szólt a mozikban is. Második ékes bizonyíték erre Stephenie Meyer könyvének, A burok című sci-fibe ágyazott szerelmi négyszögnek a filmes adaptációja. Míg az Alkonyat a filmek minősége ellenére kasszasiker volt úton-útfélen, a kisebb mértékben sikeres könyv vászonra vitele eleve kisebb érdeklődésre tartott számot, Hiába egy tehetséges rendező Andrew Niccol személyében, hiába a jobb szereposztás és a jobb alapanyag, az utóbbi kiszámíthatósága és számos logikai hibája, valamint műfaja miatt pont a korábbi célközönség kerüli el, ami látszik a bevételi adatokban is.

0 Tovább

Poszter: A Föld után

Kaptunk két nemzetközinek szánt karakterposztert M. Night Shyalaman és a Smith-fiúk új filmjéhez, A Föld után című sci-fihez. Már az előzetes kapcsán szóvá tettem, látszódnak a bajok, amit ez a két semmitmondó, bambán bámuló arc is csak megerősíteni látszik. Hazai bemutató június 6.

0 Tovább

Poszter, trailer: A Föld után

Megkaptuk az első hivatalos posztert és a 2. előzetest a nagy nyári Will Smith-filmhez. Az tuti, ezt a projektet az ő neve fogja eladni, nem a rendező Shyamalan, akinek neve lassan már szitokszóvá válik a filmrajongók között, elnézve mélyrepülését az elmúlt évtizedben. Az előzetesen néhol bántóan rossz a CGI, reméljük, a június 6-ai magyar bemutatóra sikerül renderelni még pár ezer munkaórát, hogy ne essen szét a széles vásznon. A poszter meg szimplán sablon, annyira sem fog meg, hogy megmaradjon az emberben.

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek