Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Poszter, trailer: The Giver

Újabb utópia, mely a társadalmat uralja, ezúttal is kamaszok lázadoznak a rendszer ellen, persze szakértő segítségre támaszkodva. Mintha az Equilibrium találkozott volna A beavatottal, csak most monokróm minden - legalábbis egy darabig. A hatalom langymeleg békében ringatja a társadalmat, cserébe naponta szurizni kell a népet. Ennek eredménye az a szürke világ, melybe belecsöppenünk. Jön azonban a semmiből egy szakadék széli házikó, melynek lakója felébreszti a kíváncsiságot hősünkben, s a világ és saját érzései megismerése érdekében almába nyomatja a szürkülésért felelős anyagot. Ezen a ponton nem tudtam eldönteni, brandkritika-e vagy sem ez a momentum, de engedjük el, még bibliai metafórát is keresnék a végén. Legyen elég annyi, a hős tini szembemegy a modern társadalom nyújtotta életvitellel, csak hogy felszabadítsa saját és mások elfojtott érzéseit. A rendező Phillip Noyce (The Bone Collector, Salt), főbb szerepekben Jeff Birdges, Meryl Streep, Alexander Skarsgård, Katie Holmes, Cameron Monaghan, Taylor Swift. Hazai bemutató augusztus 14. szeptember 11., Az emlékek őre címen keressétek.

0 Tovább

Poszter, trailer: Life After Beth

Van az úgy, hogy fiatalon veszíted el a csajodat. Van az úgy, hogy belerokkansz a veszteségbe. Van az úgy, hogy árnyéka leszel önmagadnak. Aztán valamiféle természeti csoda révén visszatér a csajod, ereje teljében van és agyvelőt egyik, csak hogy létfenntartson! Mert egy kiszabott zombi lesz belőle, te meg a kezdeti lelkesedés alábbhagyása után csak száguldasz az őrült hullámvasúton, próbálod menteni a menthetőt. Csakhogy az újabb hányattatások miatt inkább egy kevésbé pusztító csaj felé kezdesz kacsintgatni... Elvégre a zombinyuszi sem szexi agydarabokkal a fogai közt. A Multik haza írója, Jeff Baena rendezői bemutatkozása saját alapanyagból, igencsak emberes stáblistával: Aubrey Plaza, Dane DeHaan, Anna Kendrick, John C. Reilly. Brit bemutató október 3.

0 Tovább

Poszter, trailer: A Most Wanted Man

Megérkezett a legújabb John le Carré-adaptáció (magyarul Az üldözött) előzetese. Egy félig orosz, félig csecsen férfit hajtanak Hamburgban, akit becsempésztek az országba. A férfi tele van készpénzzel, gyaníthatóan muszlim. Egy német polgárjogi ügyvéd segíteni próbál neki, miközben az angol, a német és az amerikai kémszolgálat is a nyakukban liheg. A főbb szerepekben Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Willem Dafoe és Robin Wright, rendező Anton Corbijn. Hoffman egyik utolsó szerepéről van szó, ráadásul az eddigi kritikák éltetik. Brit bemutató szeptember 5.

0 Tovább

Poszter, trailer: Fury

2005 óta csak az 5. David Ayer-rendezés kerül a mozikba, de egytől egyik igazi keményfiúkról szólnak, legyen szó akárszolgálatban lévő vagy már leszerelt és civilben próbálkozó rendőrről. Jellemző rá a kézikamera, a nyers brutalitás és a leplezetlen őszinteség. Hőseire nem jellemző a patetikusság, csak a kötelességtudat és a kőkemény jellem. Most egy kicsit terepet cserél, az amerikai nagyvárosokban szolgáló rendőrök helyét a 2. világháborús amerikai katonaság veszi át. A háború vége felé járunk, már német földön ölik a nácikat a szövetségesek. Egy tankegység bevetéseit követhetjük nyomon, élén Brad Pitt-tel. A kis csapat (Pitt mellettLogan Lerman, Shia LaBeouf, Jon Bernthal, Michael Peña, Scott Eastwood) fémkasztniba zárt élete egycsapásra megváltozik, mikor szembe találják magukat 300 német katonával. Ayer eddigi filmjeiből kikövetkeztethetjük, messze nem lesz maradéktalan happy end a vége, sőt! Amerikai bemutató október 24., nálunk nem lenne szerencsés választás a közelmúltbeli tankos 23-ára emlékezve egy magyar bemutató.

0 Tovább

Trailer: The Hunger Games: Mockingjay Part 1

Dübörög a mostanság legsikeresebb tini franchise, az Éhezők viadala. Most jön novemberben a 3. könyv első felének filmadaptja, ezen alkalomból pedig kaptunk egy hóvakságban szenvedőknek kevésbé ajánlott teasert. Snow papa (aki nem Jon Snow papája) szelíd hangon felhív és fenyeget, attól függ, melyik oldalon is állsz. 

A szlogen pedig: Unity, Prosperity, Sacrifice (Egység, Jólét, Áldozat), mintha egy jóféle EU-ellenes magyar választási reklámot látnánk nemzetközi piacra...

Panem et circenses!

0 Tovább

Poszter, trailer: Drakula Untold

Elérkezett az idő, hogy végre felnőttesebb vámpírfilmeket kapjunk, ha már a giccses tinidrámák kora leáldozott az Alkonyat záróepizódjával. Ezzel azonban, főleg a trailer ismeretében, véget is ért a pozitívumok sora, mert ez az eredetsztori minden, csak nem magával ragadó. Elsőfilmes rendező (Gary Shore) bemutatkozása egy olyan szereplőgárdával, akik jobbára epizodisták a nagyok ligájában. Luke Evans (A hobbit) és Dominic Cooper (Amerika Kapitány: Az első bosszúálló) egyaránt jól mutat a vásznon, de csak kevés mondandóval a szájukba adva. Erre most kvázi főszerepet kapnak, Vlad Tepes útját járhatjuk végig, ahogy a családját féltő nemes eladja a lelkét és az életét is, csak hogy meg tudja védeni családját. Azonban már a középkorban sem nézték jó szemmel, ha szuperképességekre tesz szert a felső tízezer, erre itt meg denevérek seregét tudja koordinálni a nemes Tepes, amik mint egy kollektív elme többezres megtestesülése, széjjel képes verni minden hadat közel s távol. Ezt inkább dvd-n erőltetném, már ha lesz rá piac. Az előzetes nem YouTube-származék, így nem a legpompásabb képminőség, de visszaadja a film "erényeit". Amerikai bemutató október 17.

0 Tovább

Címlap, galéria: Mad Max: Fury Road

Az oly nagyon várós jövő évi premierek közé tartozik a Mad Max-széria újraértelmezése George Miller rendező visszatérésével egyetemben. A trilógián kívül zömmel családi filmes Miller lehet, hogy elég feszültséget halmozott fel magában, hiszen Max utolsó kalandja óta eltelt 30 év, bőséggel lehet számítani hát a minőségi kaszabolásra. Címszerepben az egyre nagyobb szakmai sikereket arató Tom Hardy (Bronson, Warrior, Lawless), mellé érkezik Charlize Theron (Young Adult, Prometheus) mint Imperator Furiosa. A címlap és a galéria is az Entertainment Weekly-ben jelent meg. Amerikai bemutató 2015. május 15.

0 Tovább

Karakterposzterek, trailer: Tini nindzsa teknőcök

Megérkezett a második, kicsit sztorizgatósabb előzetes kedvenc mutáns teknőseink új nagyjátékfilmes bemutatkozásához. A tovább mögött a 4 karakterposzter is bevizsgálható. A trailerből persze kiszámítható, hogy Megan Fox csak biodíszlet, hogy Michael Bay produceri ráhatása "alig" érezhető, de Jonathan Liebesman rendező akciófilmes múltja (Battle: Los Angeles, Wrath of the Titans) bizakodásra ad okot. Hazai bemutató augusztus 28.

0 Tovább

Kritika: Transformers: A kihalás kora

Elérkeztünk a nyár talán legtöbbre hivatott versenyzőjéhez, a Transformers: A kihalás kora alcímű fejezethez, mely egy új trilógia megágyazója is egyben. Emberi szereplők terén cska újdonsággal találkozunk, míg Autobotok és Álcák terén csak hellyel-közzel ragadhat el minket az újdonság varázsa. Ha már úgyis egy évvel több ideje volt a megszokotthoz képest Michael Baynek a filmre (a robotos filmográfia-szakasz közé ékelve a Pain & Gaint), így részemről magasabb elvárásokkal is álltam a filmhez.

0 Tovább

Trailer: The Purge: Anarchy

Tavaly érdekes alapvetésével és társadalomkritikájával az év egyik legötletesebb filmje volt a The Purge - na meg az sem elhanyagolható, hogy költségvetéséhez képest pár véka aranyat összehozott a stúdiónak. Ilyen előjelek mellett nem volt kétséges, hogy lesz folytatás, az azonban már megsüvegelendő, hogy egy évre rá már jött is a folytatás. Ugyan csak az alapvetésben van egyezés (na meg az író-rendező James DeMonaco terén), de ez sem tűnik kevésbé ambíciózusnak elődjéhez képest. Hátunk mögött hagyjuk a kertvárosi környezetet, mobilissá válunk a nagyvárosi rengetegben, ahol vadidegenek verődnek egy kis csoportba a túlélés érdekében. Azért nem csak a féktelen gyilkolás jut osztályrészül, a burzsoázia diszkrét bája is befigyel az előzetesben - elvégre licitálhatnak gazdagék a kedvenc utcai harcosukra... Hazai bemutató július 17.

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek