Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Poszter, trailer: Lucy

A Csúcshatás 2011-ben egész emberes haszonnal zárt, de sokaknak nem tetszett a tanulság és a végkifejlet. Idén a Transzcendens bukott hatalmasat, és sokaknak semmilyen kontextusa nem tetszett az alkotásnak. Majd hirtelen itt van Luc Besson új filmje, amelyben a két fentebb említett filmet ötvözte, mindezt a Scarlett Johansson névre hallgató biodíszlet üzemeltetésével. Azért e kicsit szarkasztikus hozzáállás, mert Besson egész jól tud indítani (Taxi, Transporter, B13, Taken), hogy aztán sárba tiporja saját érdemeit a folytatásokkal. Most ezzel nem vesződik, hanem berántottaa két korábbi alkotás érdemesebb történetszálait, Morgan Freemant újrahasznosítja a Transzcendens után, hogy egy igazán pörgős, Mátrix-szerűen a szingularitással ismerkedő mozit tárjon a rajongók elé - azt a cseppet Johnny Mnemonicos életérzést ne is említsük, amivel az előzetes és vélhetően a film is indul

. Az eddigi anyagok meggyőzőek, egyelőre nincs kétségem afelől, talán benő Besson feje lágya és valami érdemeset is alkot az Arthur-trilógia, a múmiás Adéle és a Vérmesék után. Ha pedig sikeres lesz a film, akkor bebizonyosodhat, Johnny Deppnek leáldoztak - kivéve, ha épp kalózkodik, bár kérdéses, ott meddig tarthat az alibizés. Hazai bemutató augusztus 7.

0 Tovább

Trailer: Guardians of the Galaxy

Újabb, még nagyobb, még szórakoztatóbb és még többet mesélő előzetes jött A galaxis őrzőihez. Itt már láthatjuk Yondut Michael Rooker), Ronan a vádlót (Lee Pace). Ha jól értelmezem, azzal, hogy Groot megeszi a vállán a levelet,olyat tesz, mint mikor az állatok magukat nyaldossák....

Igen, ez már nem csak kikacsint a Marvel elképesztően széles univerzumára, mint tette azt a Bosszúállók vagy a Thor, hanem intergalaktikussá is teszi az eddigiek mellett. A soundtrack bulis verzióban eléri azt, amit melankóliában a Watchmen tudott. Hazai bemutató augusztus 14.

0 Tovább

Poszter, trailer: Reach Me

Önsegítő könyvekkel már itthon is Dunát lehet rekeszteni, így érthető, ha a "csináld magad"-mozgalom őshazája, Amerika is felvillant egy sajátos értelmezést a téma kapcsán. John Herzfeld író-rendező (2 Days in the Valley, 15 Minutes) filmje azt járja körbe, milyen embereket talál meg egy ilyen kiadvány, milyen hatással van rájuk, az életükre,munkájukra, emberi kapcsolataikra. A romantikus mázat igyekeznek humorral és drámával egyaránt oldani, egyelőre számomra szimpla tévéfilm-minőségnek hat. A válogatott szereplőgárda fenomenális, ilyen listára lehetetlen nemet mondani: Sylvester Stallone, Kyra Sedgwick, Kelsey Grammer, Thomas Jane, Lauren Cohan, Tom Berenger, Terry Crews, Danny Aiello, Nelly, Kevin Connolly, Tom Sizemore. Mintha Stallone az érzelmes Expendables-re toborzott volna! Amerikai bemutató október 24. - egyeseknek korábbi munkacímén, Out of Sight-ként lehet ismerős.

0 Tovább

Trailer: Horrible Bosses 2

Megjött a 2011-es Förtelmes főnökök folytatása - vagyis csak ahhoz a red band trailer! Ha csak kicsit, de visszatér a lesittelt Kevin Spacey, újra nyeregben Jennifer Aniston és persze egyesül a szimpatikus lúzer trió: Jason Sudeikis, Charlie Day és Jason Bateman. Egyelőre még csak teaser a cucc, nem sok történést fednek fel nekünk, de a slow mo-walk vitte a prímet. Amerikai bemutató november 26.

0 Tovább

Poszter, trailer: Foxcatcher

A film, amelyben Steve Carell drámai képességei és Channing Tatum elcsúfítása mellett egy tragikus sorsú olimpikon történetét ismerhetjük meg. A téma és a kivitelezés alapján Oscar-szagot gyanítok... Amerika bemutató november 14.

Update: Jött egy új teaser a filmhez, úgyhogy már van mit vizsgálgatni - egyre erősebb az Oscar-szél.

0 Tovább

Poszter, trailer: Begin Again

John Carney nem tud elszakadni a zenei szcéna érzelmi drámáitól, a Once után ismét ilyen vizekre evez. Ezúttal a sztár árnyékában bimbódzó tehetségről hullajtaná le a leplet, kiemelve őt a rajongók gyűrűjéből. Az Adam Levine alakította sztárzenész barátnője, akit Keira Knightley játszik, szimpla kis zeneszerző, aki saját szerzeményeit tolja el füstös kis kocsmákban. Egy ilyen fellépés során veszi észre az élesszemű producer (Mark Ruffalo), aki szeretne maga is kitörni a sivár és alulfizetett munkás napjaiból. Kettejük együttműködése nem csak a meglévő érzelmi kapcsolat rovására megy, de kezdenek mind közelebb kerülni egymáshoz. Juhúúúú! Szép, romantikus darab lesz ez is, de most valahogy nincs az az átütő varázsa, mint volt 2006-ban. Hazai bemutató július 24., a blockbuster és az asylumos Herkulessel párhuzamosan - azaz csajos film az izmok mellé.

0 Tovább

Poszter, trailer: The Giver

Újabb utópia, mely a társadalmat uralja, ezúttal is kamaszok lázadoznak a rendszer ellen, persze szakértő segítségre támaszkodva. Mintha az Equilibrium találkozott volna A beavatottal, csak most monokróm minden - legalábbis egy darabig. A hatalom langymeleg békében ringatja a társadalmat, cserébe naponta szurizni kell a népet. Ennek eredménye az a szürke világ, melybe belecsöppenünk. Jön azonban a semmiből egy szakadék széli házikó, melynek lakója felébreszti a kíváncsiságot hősünkben, s a világ és saját érzései megismerése érdekében almába nyomatja a szürkülésért felelős anyagot. Ezen a ponton nem tudtam eldönteni, brandkritika-e vagy sem ez a momentum, de engedjük el, még bibliai metafórát is keresnék a végén. Legyen elég annyi, a hős tini szembemegy a modern társadalom nyújtotta életvitellel, csak hogy felszabadítsa saját és mások elfojtott érzéseit. A rendező Phillip Noyce (The Bone Collector, Salt), főbb szerepekben Jeff Birdges, Meryl Streep, Alexander Skarsgård, Katie Holmes, Cameron Monaghan, Taylor Swift. Hazai bemutató augusztus 14. szeptember 11., Az emlékek őre címen keressétek.

0 Tovább

Poszter, trailer: Life After Beth

Van az úgy, hogy fiatalon veszíted el a csajodat. Van az úgy, hogy belerokkansz a veszteségbe. Van az úgy, hogy árnyéka leszel önmagadnak. Aztán valamiféle természeti csoda révén visszatér a csajod, ereje teljében van és agyvelőt egyik, csak hogy létfenntartson! Mert egy kiszabott zombi lesz belőle, te meg a kezdeti lelkesedés alábbhagyása után csak száguldasz az őrült hullámvasúton, próbálod menteni a menthetőt. Csakhogy az újabb hányattatások miatt inkább egy kevésbé pusztító csaj felé kezdesz kacsintgatni... Elvégre a zombinyuszi sem szexi agydarabokkal a fogai közt. A Multik haza írója, Jeff Baena rendezői bemutatkozása saját alapanyagból, igencsak emberes stáblistával: Aubrey Plaza, Dane DeHaan, Anna Kendrick, John C. Reilly. Brit bemutató október 3.

0 Tovább

Poszter, trailer: A Most Wanted Man

Megérkezett a legújabb John le Carré-adaptáció (magyarul Az üldözött) előzetese. Egy félig orosz, félig csecsen férfit hajtanak Hamburgban, akit becsempésztek az országba. A férfi tele van készpénzzel, gyaníthatóan muszlim. Egy német polgárjogi ügyvéd segíteni próbál neki, miközben az angol, a német és az amerikai kémszolgálat is a nyakukban liheg. A főbb szerepekben Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Willem Dafoe és Robin Wright, rendező Anton Corbijn. Hoffman egyik utolsó szerepéről van szó, ráadásul az eddigi kritikák éltetik. Brit bemutató szeptember 5.

0 Tovább

Poszter, trailer: Fury

2005 óta csak az 5. David Ayer-rendezés kerül a mozikba, de egytől egyik igazi keményfiúkról szólnak, legyen szó akárszolgálatban lévő vagy már leszerelt és civilben próbálkozó rendőrről. Jellemző rá a kézikamera, a nyers brutalitás és a leplezetlen őszinteség. Hőseire nem jellemző a patetikusság, csak a kötelességtudat és a kőkemény jellem. Most egy kicsit terepet cserél, az amerikai nagyvárosokban szolgáló rendőrök helyét a 2. világháborús amerikai katonaság veszi át. A háború vége felé járunk, már német földön ölik a nácikat a szövetségesek. Egy tankegység bevetéseit követhetjük nyomon, élén Brad Pitt-tel. A kis csapat (Pitt mellettLogan Lerman, Shia LaBeouf, Jon Bernthal, Michael Peña, Scott Eastwood) fémkasztniba zárt élete egycsapásra megváltozik, mikor szembe találják magukat 300 német katonával. Ayer eddigi filmjeiből kikövetkeztethetjük, messze nem lesz maradéktalan happy end a vége, sőt! Amerikai bemutató október 24., nálunk nem lenne szerencsés választás a közelmúltbeli tankos 23-ára emlékezve egy magyar bemutató.

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek