Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tévétrailer: Supergirl

Amíg a Marvel világa főleg a mozikban tarol, addig a DC univerzuma eddig jobbára a tévéképernyők előtt ülő nézők körében arat sikereket. Míg a két húzónév, Batman és Superman jövőre fog egymás útjába kerülni, addig 3 évvel ezelőtt debütáló Arrow után tavaly érkezett Flash is, mindkettő már elég szépen megágyaz egy leendő Igazság Ligája-crossovernek, legyen az akár televíziós környezetben is. Ez a díszes kompánia fog tovább gyarapodni, érkezik ősztől Supergirl is, aki a Smallville gimis életérzése után a hebrencs fiatal hölgyeket célozza meg stílusával.

Nem tudok napirendre térni afelett, amit ebben a bővített előzetesben láthattam. Esztétikum terén érdekes, hogy Superman ugye rommá van gyúrva, a rokonlány meg csak a Skinny Bitch diétát tolta, de azt is csak félgőzzel. Sikerült a sztorit átitatni Az Ördög Pradát visel-életérzéssel, aminek köszönhetően még kevésbé tudtam komolyan venni ezt a kisfilm hosszúságú trailert. Drámaiság és technikai színvonal terén inkább már most temetném, ahogy tettük azt a 2011-es Wonder Woman-pilottal is, pedig Adrianne Palicki népesebb rajongótábort és határozottabb, mégis nőiesebb testfelépítést tudhat magáénak.

Már csak az a kérdés merül fel bennem, hogy a Marvel mintájára lesznek-e átfedések a sorozatokban a jövő évi Batman v Superman: Dawn of Justice kapcsán, vagy a DC továbbra is élesen kettéválasztja a filmes és a tévés felhozatalát. 

0 Tovább

Poszter, trailer: Minions

A Gru-filmek kedvelőinek csemege, egészestés minion-film érkezik jövő nyáron. A sztori még a Gru előtti időkről szól, mikor ezek a kis furcsa teremtmények arra hajtottak, hogy a leggonoszabb gazdát (egy T-rex, Napóleon, Drakula) találhassák meg, akit szolgálni tudnak. Történelmi korszakokon át keresték az igazit, míg eljutottak 1968-ban New Yorkba. Persze a gonoszok is szóhoz fognak jutni, az eredet szinkronban Sandra Bullock, Jon Hamm, Michael Keaton, Allison Janney, Steve Coogan is szerepet vállalt. Hazai bemutató 2015.07.09., egy nappal az amerikai premier előtt. Családosok, gyermeklelkűek, gyülekező!

0 Tovább

Trailer: Hot Tub Time Machine 2

Itthon nem sok vizet zavart 2010-ben az első rész, csak dvd-n dobták ki a kíváncsi keveseknek, miközben azért az illegális csatornákon zabálták a sztorit. Most megérkezett a folytatás, amit karácsonyra céloztak meg a felnőtteknek. John Cusack helyett Adam Scott lesz a 4. kerék, ezúttal pedig a jövőbe teszünk egy aprócska kirándulást a visszatérő Steve Pink rendező jóvoltából. Elsőre ugyanazt az egyszernézős, altesti poénoktól hemzsegő stílust kapjuk, na meg ciciket. 

U.i.: Meglestem az első rész imdb-lapját, 20 perce szakadok a röhögéstől a külföldi címek miatt...

Német: Hot Tub - Der Whirlpool... ist 'ne verdammte Zeitmaschine

Török: Jakuzi ekspres

0 Tovább

Poszter, trailer: Foxcatcher

A film, amelyben Steve Carell drámai képességei és Channing Tatum elcsúfítása mellett egy tragikus sorsú olimpikon történetét ismerhetjük meg. A téma és a kivitelezés alapján Oscar-szagot gyanítok... Amerika bemutató november 14.

Update: Jött egy új teaser a filmhez, úgyhogy már van mit vizsgálgatni - egyre erősebb az Oscar-szél.

0 Tovább

Trailer: Machete Kills

Eszméletlenül túlpörgetett és még a dél-amerikai szappanoperákat is túljátszó, lazán csak egyperces előzetes Rodriguez és Trejo felkonferálásában, amit a Yahoo spanyol ajkú közösségének szántak. Mint megtudjuk, Carlos Estevez (aka Charlie Sheen) lesz az amerikai elnök, aki új küldetésre kéri fel az épp az akasztására váró Machete-t. A sztárgárda adott, Michelle Rodriguez, Amber Heard, Sofia Vergara, Cuba Gooding Jr., Damian Bichir, Lady Gaga, Jessica Alba, Antonio Banderas, Mel Gibson is beköszön kisebb-nagyobb szerepek erejéig. AMerikában szeptember 13-án debütál, hozzánk még nem tudni, mikor érkezik

0 Tovább

Címlap, trailer: Behind the Candelabra

Steven "Ez lesz az utolsó filmem" Soderbergh most az HBO megbízásából rittyentett egy hangulatos kis tablót Liberace és a nála sokkal fiatalabb szeretője, Scott Thorson hatéves kapcsolatához. Annyi leszűrhető, Michael Douglas botrányosan sok plasztikai kezelésen esett át a szerep kedvéért, míg Matt Damon hozza azt, amit a fanyalgói mindig is gondoltak róla. Egyelőre csak egyetlen bemutatóról tudni, a szeptember 18-ai francia premierről.

0 Tovább

Született gengszterek

A Feláldozhatóak megmutatta, mekkora lehetőségek vannak az idősebb generációt képviselő színészek alkalmazásában, elvégre az utóbbi évtized egyik legjobb akciófilmjét köszönhetjük Stallone és kis csapata szerepvállalásának. Azonban ezt is tovább lehet fokozni, minderre pedig Fisher Stevens (Egy csók és minden más) vállalkozott 2. nagyjátékfilm gyanánt: a már nyugdíjas korú gengszterek 24 órába zsúfolt utolsó nagy kalandja nem olyan akciódús, bőven érzelmesebb és buddy movie-alapanyag, mint a fentebb említett tesztoszteron-halom, teljesen mégsem tudja a szívünkbe lopni magát.

0 Tovább

Trailer: About Last Night

Ha már a Valentin-nap véget ért (ki milyen szinten vészelte át, nem tudni), akkor kaptunk is 2014.02.14-re egy premiert. Kevin Hart főszereplésével (napjaink egyik legjobb stand-up komikusa Amerikában) jön egy cseppet sem klasszikus romantikus film, mely kemény jobbcsavarral gyalázza meg a lányos-romantikus felfogást. A rendezés Steve Pink (Hot Tub Time Machine) érdeme, további szerepekben pedig Michael Ealy, Regina Hall és Joy Bryant látható. Megmondom őszintén, valahogy nem értem, egy évvel korábban kidobni ezt az előzetest, kicsit érthetetlen - ahogy a film mozis létjogosultsága is, de lehet, ez lesz a jövő évi Személyiségtolvaj, a nagy drámafelhozatal közt pont kellhet a népnek másfél óra a vidám oldalról.

0 Tovább

Mágikus Miska

Riszálják úgyis-úgyis a kis tangákba bújtatott izmos férfi seggeket majd két órán keresztül, mégsem lesz rosszul a heteroszexuális férfinéző. Egyrészt mert ugyan a cseppet öncélú magamutogatásba torkolló táncjelenetek a film során sok esetben nem csak női szemeket gyönyörködtető jelenetek, hanem komoly poénforrások is, másrészt pedig sikerül jó néhány női mellett és segget is belecsempésznie Steven Soderbergh-nek a játékidőbe. Elismerés azért, hogy ennyi férfitanga láttán sincs az az érzése a nézőnek, hogy itt csak a szexuális töltetről szól minden. Okosan beleszőtték a drámát és a romantikát is az eseményekbe, mégis megmaradt és realisztikusan arcunkba is vágják az iparág salakját is!

Mike (Channing Tatum) megannyi vállalkozásai közt őrlődik, hogy minél hamarabb összejöhessen egy banki hitelhez az önerő: távlati terveiben egy saját kézzel készített, olcsósága ellenére egyedi és tetszetős bútorokat készítő vállalkozás álmát dédelgeti, addig pedig a pénzt, tetőfedő, autómosó és férfi sztriptíz profilú vállalkozásokkal teremti elő. Ebbe a megszokott kerékvágásba robban bele Adam (Alex Pettyfer), aki a tetőfedésben mutatott járatlansága után bizonyíthat a sztriptíz klubban, előbb mint kellékes, majd mélyvízbe dobva már a színpadi tudásával. A semmiből jött fiú sztár lesz, annak minden negatív allűrjével, míg Mike mind kevésbé táplálja a sztriptíz-csapat közös tervét, a nagy Miami-dobbantást. A nagy lóvé felé tartó úton bőségesen elég akadályba ütközik Mike, mind a tulaj Dallas (Matthew McConaughey) céltudatos ámításai, mind Adam újabbnál újabb balhéi miatt.

0 Tovább

Emocionális torture porn lovakkal

Spielberget és háborús filmjeit nem kell bemutatni senkinek: a 2. világháború direktor-megszállottja már egész estés drámában, akcióban, de két sorozatban is feldolgozta már a borzalmakat, realista képeket festve a jelen kor gyermekeinek. Most úgy gondolta, megmerítkezik az első világháború gyötrelmeiben is, mindezt egy Lassie hazatér-stílusú alkotásban.

A sztori egyszerű, mint a fakocka: pacit felneveli egy kamaszsrác, majd annak iszákos ex-katona apja eladja a lovat farm-megmentő célzattal a brit lovasságnak. Igazából a paci lenne a főhős, mindenki más csak epizodista. Jó lovunk megjárja ugye a brit lovasság tisztihátasi pozícióját, majd fránya friccek hadifogságba ejtik és igáslónak használják eme szépséges telivért, hogy a végén a brit és a fricc együtt vágja ki a hátast a szögesdrótból...

Igen, jól érződik, hogy nem kis ellenszenv alakult ki a filmmel kapcsolatban. Nem vártam nagyívű partraszállást, nem vártam a játékidő felét kitöltő frontábrázolást, nem vártam patikamérlegen porciózott realitást, de azért ennél komolyabb törekvést igen... Drága direktorunknak egyébként sem ez volt a legjobb éve, ugyanis a Tintin se sikeredett annyira, mint ahogy azt várni lehetett, de ez a mostani még ezt is alulmúlta, nem is kevéssel. Nem elég, hogy csámborgó jószágot se golyó, se gránát nem fogja a senki földjén, hogy a többtonnás ágyú csoportos húzásába sem pusztul el, ahogy azt sorstársai tömegével tették (nem csak a filmben), de hogy még gazdáját is megtalálja ebben a földi pokolban - na itt már kiverte nálam a giccsbiztosítékot.

Komolyan vártam, mikor kezdenek el beszélgetni egymással a lovak, netán a kisköcsög liba is becsatlakozik az eszmecserébe a film egy pontján, vagy büszke állatnevelőnk lesz a frontvonal megbecsült Dr. Doolittle-je, de nem, ennyire nem fordult Hallmark-szintű matinéba az egész. Csak annyira lett gyermekbiztos, hogy még 30 méterről sem mutatnak meg kivégzést, a gáztámadás nagyjából egy koncerten besülő füstgép katonai bevetésének tűnt. Megkapjuk cserébe a brit színjátszás javát, meg némi francia és német ajkú gárdát, de akkor is szégyen, ha ez a fele csak a nemzetére jellemző módon tört angollal kommunikál egymás közt, ezzel egy kabarészám szintjére emelve a hitelességet...

Annyira Oscar-díjas ez az alkotás, amennyire szégyenteljes, hogy elfeledkeztek a Drive-ról idén. Ugyan a BAFTA nem kihagyható ennyi brittel a vásznon, a Golden Globe meg már tavaly beégett Az utazó jelöléseivel, idén meg az Akadémia bizonyult érzelgősebbnek a megszokottnál... vagy csak a stáblistára nézve jelöltek, mint azt A leleményes Hugo 11 jelölése is mutatja...

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek