Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Poszter, trailer: Exodus: Gods and Kings

Megérkezett az első előzetes Ridley Scott új filmjéhez, melyben a zsidók Egyiptomból történő kivándorlásának ad epikus kerettörténetet. A fő szál Mózes (Christian Bale) és Ramszesz (Joel Edgerton) testvéri viszonyának elromlása, melyhez a történelmi szál mintegy kerettörténet csak, megdobálva grandiózus díszletekkel és 3D-vel. Főbb szerepekben még Aaron Paul, Sigourney Weaver, John Turturro és Ben Kingsley. Amerikai bemutat december 12.,

0 Tovább

Poszter, trailer: The Zero Theorem

Most már nem csak a betiltott poszter miatt hallhatunk Terry Gilliam legújabb filmjéről, hanem megérkezett hozzánk az új előzetes is! A film eddig inkább a fesztiválokon virított, a széleskörű nemzetközi porondon csak mostanság fog megmérettetni. A sztori szerint a hacker Waltz arra vár, hogy rájöjjön végre, mi is az élet értelme. Munkaadói megbízásából a zéró elméletet igyekszik bizonyítani, azonban felettesei egy fiatal lány és egy fiú személyében zavaró tényezőkkel bombázzák. Főbb szerepekben Christoph Waltz, Mélanie Thierry, David Thewlis, Ben Wishaw, Tilda Swinton, Matt Damon.

Hazai bemutatóról nincs hír, tekintve, hogy kis hazánk nem a legjobb felvevőpiaca Gilliam filmjeinek, nem is csodálkozom...

0 Tovább

Poszter, trailer: Reach Me

Önsegítő könyvekkel már itthon is Dunát lehet rekeszteni, így érthető, ha a "csináld magad"-mozgalom őshazája, Amerika is felvillant egy sajátos értelmezést a téma kapcsán. John Herzfeld író-rendező (2 Days in the Valley, 15 Minutes) filmje azt járja körbe, milyen embereket talál meg egy ilyen kiadvány, milyen hatással van rájuk, az életükre,munkájukra, emberi kapcsolataikra. A romantikus mázat igyekeznek humorral és drámával egyaránt oldani, egyelőre számomra szimpla tévéfilm-minőségnek hat. A válogatott szereplőgárda fenomenális, ilyen listára lehetetlen nemet mondani: Sylvester Stallone, Kyra Sedgwick, Kelsey Grammer, Thomas Jane, Lauren Cohan, Tom Berenger, Terry Crews, Danny Aiello, Nelly, Kevin Connolly, Tom Sizemore. Mintha Stallone az érzelmes Expendables-re toborzott volna! Amerikai bemutató október 24. - egyeseknek korábbi munkacímén, Out of Sight-ként lehet ismerős.

0 Tovább

Poszter, trailer: Foxcatcher

A film, amelyben Steve Carell drámai képességei és Channing Tatum elcsúfítása mellett egy tragikus sorsú olimpikon történetét ismerhetjük meg. A téma és a kivitelezés alapján Oscar-szagot gyanítok... Amerika bemutató november 14.

Update: Jött egy új teaser a filmhez, úgyhogy már van mit vizsgálgatni - egyre erősebb az Oscar-szél.

0 Tovább

Trailer: Felony

Joel Edgerton (Animal Kingdom, Warrior) "megunhatta", hogy csak színészi kvalitásait ismerjük el, így több rövidfilmes szkript után összedobott egy nagyjátékfilmes forgatókönyvet is. Eléggé személyes alkotás sikeredhetett belőle, ha magára osztotta a sztori mozgatórugójának számító karakter megformálását. A történetben 3 rendőr ténykedését követjük nyomon, ahol az egyik (Edgerton) elgázol egy kisfiút, aki emiatt kómába esik. A rendőrségi nyomozás két szálon indul meg egy nyomozópáros révén: az idősebb (Tom Wilkinson - Michael Clayton) már igyekezné menteni a bűnös zsaru seggét, a fiatalabb és becsvágyóbb (Jai Courtney - A Good Day to Die Hard) azonban szeretné leleplezni a bűnöst, ezáltal igazságot szolgáltatva a családnak és a gyermeknek is. A rendező a második filmjét forgató Matthew Seville), az alkotás szeptember 28-án debütál Ausztráliában és csak remélhetjük, hogy mihamarabb hazai forgalmazóra lel.

0 Tovább

Poszter, trailer: The Drop

Megérkezett James Gandolfini tényleg utolsó filmje. Igen, kicsit hasonlít a szitu anno Heath Ledger és a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma kapcsán, bár itt nem kellett pótolni a színészt, hiszen Gandolfini jelenetei készen voltak. Mellé kapjuk még a lassan, de annál erőteljesebben felfelé lépkedő Tom Hardy-t, a mindig bámulatos Noomi Rapace-t, valamint Matthias Schoenaerts-et, aki a rendező Michaël R. Roskam Bullshead cmű filmjében már bizonyította, milyen istenadta tehetsége is van. A történet Dennis Lehane regényéből készült, így igazán szép folytatása lehet a Mystic River, Gone Baby Gone (valamint a Shutter Island) után. Amerikai bemutató szeptember 12., hazai forgalmazóról egyelőre nincs hír.

0 Tovább

Poszter: Jack Ryan: Árnyékügynök (Jack Ryan: Shadow Recruit)

Új posztert kapott ez a karakterfeltámasztó produkció. Hazai bemutató január 16., szűk másfél hónap.

0 Tovább

Poszter, trailer: Gimme Shelter

Igaz történet egy lányról, aki 16 évesen, várandósan, anyja káros környezetéből kiszakadva próbálja megtalálni a nagymenő Wall Street-i apucit és egy szebb életet. Helyette egy elutasító férfit, valamint egy női menedéket talál magának, ahol a hozzá hasonló terhes fiatal lányok tudják világra hozni gyermeküket és rendbe hozni saját életüket. Vanessa Hudgens szép kis metamorfózison ment át a szerep kedvéért (ahogy az anyukát alakító Rosario Dawson sem fukarkodik a narkós anyuka külsejével), amit az eddigi kritikák örvendve fogadtak. Melléjük még Brendan Fraser, James Earl Jones és Stephanie Szostak társul. A rendező-forgatókönyv-író Ron Krauss végleg maga mögött tudhatja az Alien Hunter - Az idegenvadász szégyenét, a 2010-es Amexica után ismét megmutatta, van benne tehetség. Amerikai bemutató január 24.

0 Tovább

Poszter, trailer: Lone Survivor

Peter Berg nem pihent sokat, hiszen a tavalyi Csatahajó után ismét militáris környezetbe csábítja rajongóit. Ugyan sok hideget kapott az a megmozdulás, látvány és itt-ott stílus miatt egyértelműen nagy dobás volt, még ha színészileg nem sikerült senkinek sem maradandót alkotni - na meg a 21. századi torpedó-játék katonai értelmezése is kiverte a biztosítékot nem kevés embernél. Ehhez képest most egy kevésbé szép igaz történetet kapunk, egy 2005-ös, kudarcba fulladt bevetést örökítettek meg nekünk. Négy SEAL-katona az a feladatot kapja, hogy iktassák ki az egyik legfőbb talibán vezért, Ahmad Shah-t. A bevetés kudarcba fullad, egyedül Marcus Lutrell (Mark Wahlberg) marad életben, míg társai mind odavesznek. A színészek közt viszontláthatjuk Berg kedvencét, Taylor Kitsch-et, de jön még Eric Bana, Ben Foster, Emile Hirsch. Igazi katonai drámának nézünk elébe, legalábbis az előzetes a zúzás mellett ezt is kiemeli nekünk.

0 Tovább

Poszter: Nymphomaniac

Lars von Trier új filmjéhez megérkezett az első hivatalos poszter - ami nagyjából semmilyen. Olyan minimalista, hogy tekintsük tárgytalannak. De legalább a szerelmet elfeledtetik...

0 Tovább
«
1234

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek