Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Poszter, trailer: Drakula Untold

Elérkezett az idő, hogy végre felnőttesebb vámpírfilmeket kapjunk, ha már a giccses tinidrámák kora leáldozott az Alkonyat záróepizódjával. Ezzel azonban, főleg a trailer ismeretében, véget is ért a pozitívumok sora, mert ez az eredetsztori minden, csak nem magával ragadó. Elsőfilmes rendező (Gary Shore) bemutatkozása egy olyan szereplőgárdával, akik jobbára epizodisták a nagyok ligájában. Luke Evans (A hobbit) és Dominic Cooper (Amerika Kapitány: Az első bosszúálló) egyaránt jól mutat a vásznon, de csak kevés mondandóval a szájukba adva. Erre most kvázi főszerepet kapnak, Vlad Tepes útját járhatjuk végig, ahogy a családját féltő nemes eladja a lelkét és az életét is, csak hogy meg tudja védeni családját. Azonban már a középkorban sem nézték jó szemmel, ha szuperképességekre tesz szert a felső tízezer, erre itt meg denevérek seregét tudja koordinálni a nemes Tepes, amik mint egy kollektív elme többezres megtestesülése, széjjel képes verni minden hadat közel s távol. Ezt inkább dvd-n erőltetném, már ha lesz rá piac. Az előzetes nem YouTube-származék, így nem a legpompásabb képminőség, de visszaadja a film "erényeit". Amerikai bemutató október 17.

0 Tovább

Karakterposzterek, trailer: Tini nindzsa teknőcök

Megérkezett a második, kicsit sztorizgatósabb előzetes kedvenc mutáns teknőseink új nagyjátékfilmes bemutatkozásához. A tovább mögött a 4 karakterposzter is bevizsgálható. A trailerből persze kiszámítható, hogy Megan Fox csak biodíszlet, hogy Michael Bay produceri ráhatása "alig" érezhető, de Jonathan Liebesman rendező akciófilmes múltja (Battle: Los Angeles, Wrath of the Titans) bizakodásra ad okot. Hazai bemutató augusztus 28.

0 Tovább

Trailer: The Purge: Anarchy

Tavaly érdekes alapvetésével és társadalomkritikájával az év egyik legötletesebb filmje volt a The Purge - na meg az sem elhanyagolható, hogy költségvetéséhez képest pár véka aranyat összehozott a stúdiónak. Ilyen előjelek mellett nem volt kétséges, hogy lesz folytatás, az azonban már megsüvegelendő, hogy egy évre rá már jött is a folytatás. Ugyan csak az alapvetésben van egyezés (na meg az író-rendező James DeMonaco terén), de ez sem tűnik kevésbé ambíciózusnak elődjéhez képest. Hátunk mögött hagyjuk a kertvárosi környezetet, mobilissá válunk a nagyvárosi rengetegben, ahol vadidegenek verődnek egy kis csoportba a túlélés érdekében. Azért nem csak a féktelen gyilkolás jut osztályrészül, a burzsoázia diszkrét bája is befigyel az előzetesben - elvégre licitálhatnak gazdagék a kedvenc utcai harcosukra... Hazai bemutató július 17.

0 Tovább

Trailer: Felony

Joel Edgerton (Animal Kingdom, Warrior) "megunhatta", hogy csak színészi kvalitásait ismerjük el, így több rövidfilmes szkript után összedobott egy nagyjátékfilmes forgatókönyvet is. Eléggé személyes alkotás sikeredhetett belőle, ha magára osztotta a sztori mozgatórugójának számító karakter megformálását. A történetben 3 rendőr ténykedését követjük nyomon, ahol az egyik (Edgerton) elgázol egy kisfiút, aki emiatt kómába esik. A rendőrségi nyomozás két szálon indul meg egy nyomozópáros révén: az idősebb (Tom Wilkinson - Michael Clayton) már igyekezné menteni a bűnös zsaru seggét, a fiatalabb és becsvágyóbb (Jai Courtney - A Good Day to Die Hard) azonban szeretné leleplezni a bűnöst, ezáltal igazságot szolgáltatva a családnak és a gyermeknek is. A rendező a második filmjét forgató Matthew Seville), az alkotás szeptember 28-án debütál Ausztráliában és csak remélhetjük, hogy mihamarabb hazai forgalmazóra lel.

0 Tovább

Poszter, trailer: The Drop

Megérkezett James Gandolfini tényleg utolsó filmje. Igen, kicsit hasonlít a szitu anno Heath Ledger és a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma kapcsán, bár itt nem kellett pótolni a színészt, hiszen Gandolfini jelenetei készen voltak. Mellé kapjuk még a lassan, de annál erőteljesebben felfelé lépkedő Tom Hardy-t, a mindig bámulatos Noomi Rapace-t, valamint Matthias Schoenaerts-et, aki a rendező Michaël R. Roskam Bullshead cmű filmjében már bizonyította, milyen istenadta tehetsége is van. A történet Dennis Lehane regényéből készült, így igazán szép folytatása lehet a Mystic River, Gone Baby Gone (valamint a Shutter Island) után. Amerikai bemutató szeptember 12., hazai forgalmazóról egyelőre nincs hír.

0 Tovább

Poszter, trailer: Dear White People

Képzeljük ezt a fiktív valóságot, ahol az afro-amerikai közösség megelégeli mindazt, hogy a modern hollywoodi filmekben csak a láncra vert és mocskos évszázadok megelevenítésekor kapnak érdemi szerepet, amikor csak a számukra fájdalmas történelem képsorai révén kap ez a közösség kritikai elismerést. Ebbe az Obama-korszakban egyre szembetűnőbb amerikai Canossa-járásba zuhant bele a 2014-ös Sundance-en bemutatott Dear White People, melyben a modern amerikai posztrasszista világnézetet fordítátják visszájára egyetemi közegbe ültetve. Az író-rendező Justin Simien, akinek ez az első nagyjátékfilmje, úgyhogy a merész témaválasztásnak és eme ténynek köszönhetően legyünk elnézőek. Cserébe a szereplőgárda: Tyler James Williams (Everybody Hates Chris, Go On), Dennis Haysbert (24, The Unit), Kyle Gallner (A Nightmare on Elm Street, Jennifer's Body). Amerikai bemutató október 17., nálunk maximum és reménykedve dvd-megjelenés várható.

0 Tovább

Poszter, trailer: Nurse 3D

Paz de la Huerta külleme is megérett egy thrillerbe oltott 3D-borzadályhoz. A sztori szerint a kikapós főnővér sajátos módon törné be a friss húsokat, azonban a legújabb szerzeményébe kicsit belezuhan érzelmileg. Az emocionális függés mellé gyilkos indulatok is párosulnak, így bonceszközökkel ismertet meg közelebbről pechesebb karaktereket. Igazából egy laza torture porn-paródia, de valahogy egyik fele sem teljesül a kívánalmak szerint. Nagyon különleges akar lenni, pedig csak a tucatélményt adja meg. A rendező Duglas Aarniokoski, akinek a Hegylakó 4: A játszma vége és A végzet napja című filmeket nem köszöntük meg eddig. Az alkotás a csodás 2014-es valentin-napi felhozatalt erősíti Amerikában, nálunk egyelőre nincs hír róla.

0 Tovább

Trailer: A csodálatos pókember 2 (2014)

Megérkezett az első, rögtön két és félperces előzetes Pókfej jövő évi kalandjához, ami egyből kérdések tömegét veti fel. Elsőként a szimbólumok értelmezése, elvégre a főhős tehetetlenül zuhan, mígnem felpörög némi esemény. Ezt követően a végéig kell pörgetnünk, mert ottan virít a szöveg, hogy a legnagyobb csatája (azt meg se kérdezem, mi lesz akkor a 3-4-5-ben, ha eljutnak addig). Ez tiszta sor, hiszen a rebootban eddig csak egy szteroidos gyíkot kellett móresre tanítani, erre most egy szellemáram-csávót, egy mechanikus orrszarvút (ami inkább steampunk bika), na meg egy lökött milliárdos kölköt, aki mindezt apa mániáitól hajtva még pénzeli is. A nemrégiben napvilágot látott óriásplakát, melyen eme gonoszok néznek farkasszemet FPS-módba vágott Pókemberünkkel, szinte mind véreznek a kétséges kivitelezéstől. Jamie Foxx Electro-kosztüme még a fotókon nézett ki valahogy, most azonban mozgás közben szinte borzalmasan gyenge. Dane DeHaan kis Osbornja és a plakáton látható Zúzmara Jack-életérzése furcsa párosítás, mert a színészben velejéig ott a gonosz, de a kinézetén csak röhögünk. Rhino meg, akit Paul Giamatti formál meg annak emberi alakjában, egyszerűen csak észvesztően érthetetlen. Ezt a katyvaszt látva rögtön kézbe is vettem a majd két évtizede őrizgetett Pókember-figurámat és nyugtatgattam, hogy nem ő a hibás, csak mert a Sony-nál elszállt a bogyóval néhány jóember. Nincs más hátra, én is leszedálom magam május 1-jéig.

0 Tovább

Trailer: 300: A birodalom hajnala

A spártaiak elestek, a dicső 300 katona vére még meg se száradt a legendáriomban, de a hódító aranyember tovább ostromolja a görög katonák védte hazát. Lesz itt asszonyi vérbosszú, víz alatti úszó harcos lovak, szuperlassított hasizmok hullámzása. Noam Murro második nagyjátékfilmje egyelőre minőségi folytatásnak látszik, meglátjuk majd március 6-ával, hogy méltó is lesz-e a Snyderi örökségre.

0 Tovább

Trailer: Pompeii (2014)

Megkapta a második előzetesét Paul W.S. Anderson Pompeii című filmje, mely azután játszódik, hogy Frodó bedobta a gyűrűt a Végzet hegyének gyomrába. A hegy másik oldalán lévő római várost ekkor elöntötte az "arany nyál". Az itt élő Spartacus-klón szerelmével küzd nem csak a társadalmi előítéletek, de a láva, a dőlő épületek és a cunami rémével is. Szegény Roland Emmerich ismét epekedhet, mi csak február 2-ig rágjuk a küszöböt, csak meg ne égesse a nyelvünk.

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek