Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Trailer: X-Men: Az eljövendő múlt napjai

Az ezredforduló megreformálta a képregényfilmek műfaját: 2000-ben mutatták be az első X-Men-filmet, mely révén már nem csak a kockáknak tartott fanok nyáladzottak a Marvel hőseire, hanem az egész világ. Ezt követte a DC is, most már ott tartunk, hogy ezen két istálló filmjei viszik a prímet a bemutatók közt. Ezekre az újabb és újabb folytatásokra, crossoverekre, rebootokra és előzményekre kíváncsi a moziba látogatók többsége (szigorúan mennyiségi alapot véve a jegybevételek alapján). A Marvel csúcsra járatta a Bosszúállók gépezetét, a főbb karakterek sikeres különálló és egybegyűjtött csapatként is megállták helyüket.

Az X-Men kicsit kifújta magát, majd jött a 2011-es előzmény, mely kicsit bővebb távlatokba helyezte a mutáns csapat múltját. Ezt követően egyértelmű volt, ezt az utat kell járni, de hogy volt merszük a Days of Future Past történeteit megfilmesíteni, ahhoz Rozsomák-féle adamantium-tökre volt szükség. Hogy érzékeltessem a kevésbé jártasakkal, az események nagyjából a Felhőatlasz szintjén mozognak, bár egyik karakter sem lesz más nemű a sztoriban, de szervesen összefüggő és három (az előzetesben főleg csak a '70-es évek és a jövő szerepelt) különböző idősíkon játszódó események tanúi lehetünk majd jövő májusban. Eddig minden adott ahhoz, hogy az egyik legjobb képregényadaptot láthassuk, ha engedték Bryan Singert kibontakozni, nem lesz panaszunk.

Update: szinkronosan is bevizsgálható a kevésbé jó angolosoknak

0 Tovább

Trailer-halom

Annyi szép és jó történt egy napon, hogy szépen csokorba gyűjtve osztom meg veletek. Lesz itt animáció a kisebbeknek és a képregényeseknek is, horror, misztikus akció és tv-sorozat is!

A Repcsik első része közepes siker volt, 50 milliós költségvetésre 200 milliós bevétel jutott, így várható volt a folytatás. 2014. július 18-án érkezik a kinti mozikba, hozzánk még nincs dátum.

0 Tovább

Poszter, trailer: Parkland

Megérkezett az első mozgóképes anyag a Parklandhez, melyben a John F. Kennedy elleni merénylet és annak utóéletét ez alkalommal a Parkland Kórház dolgozói illetve a titkosszolgálat emberei életére való hatása kerül górcső alá. Producer Tom Hanks, főbb szerepekben Marcia Gay Harden, Billy Bob Thornton, Paul Giamatti és Zac Efron - bizony ez utóbbinak komoly ugródeszka lehet ez a film, ne csak a romantikus limonádénak csomagolt drámai szerelmes filmek sztárja lehessen. A film elég hatásos elemekkel operálva mutatja be mindazt a sokkot, ami érte az amerikai népet Kennedy halálakor, mely nem kis feladat az elsőfilmes rendező Peter Landesman számára. A kinti bemutató október 4., nálunk talán a DVD-polcon lesz keresendő.

0 Tovább

Poszter, trailer: Her

Spike Jonze megint kamera mögé ült, levezényelt egy faramuci romantikus filmet Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara és Scarlett Johansson főszereplésével. Phoenix szürreálisan aszexuális kisugárzásával próbál boldogulni filmbeli életével megrekedt íróként, akinek az életébe egy számítógépes rendszer hangjaként Johansson lép be, mint megváltó. A hangalak igazi társként funkcionál számára, akivel közös élményeket igyekszik szerezni. Beteg, nem? De, de akkor is látni kell! Amerikai bemutató november 20., hozzánk talán DVD-n...

0 Tovább

Poszter, trailer: Thor: The Dark World

Megjött az egy hete masszívan beharangozott 2. előzetes az asgardi isten novemberi kalandjához. Akció lesz bőséggel, a nagy közönségkedven Loki karaktere is visszatér, a Bosszúállókban csak emlegetett Jane Foster újra képbe kerül... Mégis, valahogy nem áll össze ez a sztori. Az első rész a bárgyúsága ellenére is tudott működni (nemhiába, Kenneth Branagh ráérzett az északi istenek mentalitására), most azonban csak keretet ad Asgard, annak ellenére, hogy ott is pusztít majd Malekith. Az a főgonosz, aki csak felvillanásnyit szerepel egy olyan előzetesben, ahol ő fogja mozgatni a szálakat. Nem értem, mire fel ez a nagy titkolózás, akkorát nem fog szólni ez a karakter, mint tavaly Thanos megjelenése a Bosszúállók end creditjében. Sebaj, így is megnézésre ítéltetett, csak valahogy már elpolgáriasodik szegény Thor - sebaj, november 14-éig csak megbarátkozom ezekkel. Na meg Alan Taylor direktor személye is bizakodásra ad okot, aki ugyan eddig csak sorozatok epizódjaiért felelt, de ott Trónok harca, ró és kamuhős, Mad Men - Reklámőrültek, Maffiózok, Lost - Eltűntek, Gyilkos utcák és Oz szerepel az életműben.

0 Tovább

Poszter, trailer: Ender's Game

Történt az, hogy az eddigi anyagok kicsit túlmisztifikálták a karaktereket, erre most egy kőkemény akció-orientált előzetessel csapnak agyon minket - na jó, engem, de egyből be is írtam a naptárba. Látvány: pipa; stáblista: pipa; hazai bemutató pedig valamikor novemberre datálható. Azt meg a poszterről tudjuk, nem játék, hanem durva harc vár ránk...

0 Tovább

Poszter, trailer: Lone Survivor

Peter Berg nem pihent sokat, hiszen a tavalyi Csatahajó után ismét militáris környezetbe csábítja rajongóit. Ugyan sok hideget kapott az a megmozdulás, látvány és itt-ott stílus miatt egyértelműen nagy dobás volt, még ha színészileg nem sikerült senkinek sem maradandót alkotni - na meg a 21. századi torpedó-játék katonai értelmezése is kiverte a biztosítékot nem kevés embernél. Ehhez képest most egy kevésbé szép igaz történetet kapunk, egy 2005-ös, kudarcba fulladt bevetést örökítettek meg nekünk. Négy SEAL-katona az a feladatot kapja, hogy iktassák ki az egyik legfőbb talibán vezért, Ahmad Shah-t. A bevetés kudarcba fullad, egyedül Marcus Lutrell (Mark Wahlberg) marad életben, míg társai mind odavesznek. A színészek közt viszontláthatjuk Berg kedvencét, Taylor Kitsch-et, de jön még Eric Bana, Ben Foster, Emile Hirsch. Igazi katonai drámának nézünk elébe, legalábbis az előzetes a zúzás mellett ezt is kiemeli nekünk.

0 Tovább

Poszter, trailer: Mandela: Long Walk to Freedom

Nelson Mandela 95. születésnapjára időzítette a he Weinstein Company az előzetest, amely a korai életszakaszról, iskoláiról és a 27 évnyi börtönéletről szól - még mielőtt az a majdhogynem popkulturális globális ikon lett, mint napjainkban. A főszerepben Idris Elba, mellette még Naomi Harris, Tony Kgoroge, Riaad Moosa, Zolani Mkiva, Jamie Bartlett, Lindiwe Matshikiza, Deon Lotz és Terry Pheto látható a filmben. A forgatókönyvet William Nicholson íta, a rendező Justin Chadwick (A másik Boleyn lány). Amerikai bemutató november 29.

0 Tovább

Poszter, trailer: Lovelace

Megkaptuk az első előzetest ehhez a nagyon várt alkotáshoz. Mi tagadás, generációk életét befolyásolta Linda Lovelace aktív munkássága és annak utókorra gyakorolt hatása - elég csak a magányos férfiak vágyait felkeltő és akár ki is elégítő pornóipar mai termékeire gondolni. Ezek közül egy sem lenne, ha a fent nevezett hölgy nem forradalmasítja a műfajt a ma már nem is olyan nyersnek ható Deep Throat révén. A szexikon státusz mellé azonban az árnyoldal is bőségesen kijutott szegénynek, amint az már az előzetesből is leszűrhető. Elképesztően jó szereplőgárda (Amanda Seyfried, Peter Sarsgaard, Hank Azaria, Bobby Cannavale, James Franco, Juno Temple, stb.), nagyon hnagulatos és korhű megjelenés, precíz zeneválasztás. Kötelező darabnak tűnik, nincs rá jobb szó. Amerikai bemutató augusztus 9., hazairól nagyjából ne is álmodjunk.

0 Tovább

Poszter, trailer: Afternoon Delight

Az idei Sundance dráma kategóriájában rendezői díjjal jutalmazott Afternoon Delight megkapta az első kereskedelmi előzetesét. Az unatkozó, pontosabban fásult háziasszony úgy érzi, megrekedt az élete, így némi izgalmat kíván csempészni abba. Meg is történik a felpezsdülés, az egyik este öltáncot járó fiatal sztripper számára nyújt fedelet, mikor az hontalanná válna. A közös élet pedig mindkettejük számára hatalmas változásokat rejteget, amik révén kiléphetnek az addigi megrekedt életükből. A film Jill Soloway első nagyjátékfilmes rendezése, a főbb szereplők: Kathryn Hahn, Juno Temple, Josh Radnor, Jane Lynch. Az amerikai premier augusztus 23., hazait nagyjából DVD-n várjuk...

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek