A kommandósok kinyírták Cohen legjobb poénjait

A világtörténelem alakulása keresztülhúzta Sacha Baron Cohen számításait. A brit komikus most panaszolta el, milyen nehéz körülmények között született A diktátor című filmje. Sorra meghaltak ugyanis azok a tömeggyilkosok, akiket ki akart figurázni, ezért folyton át kellett írni a forgatókönyvet. Még az alkotói szakasz kezdetén fölakasztották Szaddám Husszein iraki diktátort, aki a filmet leginkább inspirálta. Aztán tavaly felkelők agyonlőtték Kadhafi líbiai elnököt, majd amerikai kommandósok végeztek Oszama bin Ladennel, a harmadik poénforrás, Kim Dzsongil észak-koreai diktátor pedig decemberben halálozott el, valószínűleg betegség miatt. - Teljesen bizarr volt a helyzet - mondja Sacha Baron Cohen. - Először meghalt Kadhafi, ezért ki kellett húznom az összes vele kapcsolatos utalást. Aztán ugrott Oszama, amikor a SEAL-kommandó likvidálta. Ezzel a legjobb poénjaink vesztek oda. Amikor Kim Dzsongil is meghalt, már végképp nem tudtam, mi folyik itt.

A sok halott diktátor okozta megpróbáltatásokat Cohen egy másképp megerőltető musicalszereppel pihente ki. Ő játssza az aljas Monsieur Thenardier-t A nyomorultaknagyszabású mozis feldolgozásában Anne Hathaway, Hugh Jackman, Russell Crowe és Helena Bonham Carter oldalán.

(Les miserables - hazai bemutató: 2012. december 27.)

Keira Knightley eltűnik

Főállású feleség, aztán főállású anya lesz Keira Knightley, miután férjhez ment James Rightonhoz, a Klaxons együttes énekeséhez. A feleség- és anyaszerep vállalása azt jelenti, hogy Keira jó pár évre visszavonul a filmezéstől, mert tudja, hogy a kettő nem egyeztethető össze. A nagy váltás meglepően hamar be fog következni: a színésznő leforgatja az új Jack Ryan-filmet, amelyben a CIA-s főhős feleségét alakítja, aztán pihen kicsit, és jövő nyáron Franciaországban kimondja a boldogító igent.

Keira jelenleg is igen elfoglalt, mert új filmjét, az Anna Kareninát népszerűsíti.

(Anna Karenina - hazai bemutató: 2013. január)

 

Óvakodj Emma Watsontól!

Emma Watson kész katasztrófa, legalábbis a számítógép-tulajdonosok számára. Ő a legveszélyesebb sztár az interneten a McAfee szoftvercég felmérése szerint: ha a nevére kattintunk, nagy valószínűséggel vírusokat és kémprogramokat telepítenek a gépünkre. AzEmma Watson-pletykákat, pláne meztelen fotókat ígérő honlapok a kiberbűnözők idei kedvencei, ezzel a színésznő kiütötte az első helyről Heidi Klumot, aki tavaly viselte a legveszélyesebb internetceleb kétes értékű címét. Sokat elárul az internetezők preferenciáiról, hogy a lista további kilenc helyén is csupa női sztár tanyázik: Jessica Biel, Eva Mendes, Selena Gomez, Halle Berry, Megan Fox, Cameron Diaz, Salma Hayek, Shakira és Sofia Vergara. Az első húsz veszélyes internetceleb közé csak egy férfi jutott be, Jimmy Kimmel amerikai humorista, de nem valószínű, hogy a hackerek szintén a meztelen fotóival csábítanák a felhasználókat.

Emma Watson jelenleg a Noah című bibliai eposzt forgatja, amelyben a címszerepetRussell Crowe alakítja.

(Noah - hazai bemutató: 2014. április)

 

Kár, hogy rút halált halt Kirk kapitány

Máig bánja Malcolm McDowell, hogy hátba kellett lőnie Kirk kapitányt a Star Trek: Nemzedékek című film végén, s emiatt a modern tömegkultúra egyik leghíresebb alakja ilyen dicstelen módon távozott. Az angol színész egy őrült tudóst játszott a filmben, aki a szokásos nagy leszámolás során meglepő módon felülkerekedik, mielőtt őt is elérné végzete. - Sokkal szebb halált is kitalálhattak volna neki! Azóta is sajnálom, hogy így végezte - mondja McDowell, aki szerint a Kirköt játszó William Shatner is tréfásan nehezményezte a jelenet felvétele után, hogy csak úgy hátba lőtte.

A film alkotói nem véletlenül ölték meg a főhőst: ezzel akartak új távlatokat nyitni a mozis sorozatnak, előtérbe helyezve a frissebb karaktereket. Számításuk azonban nem vált be, a következő három Star Trek-mozifilm nem aratott átütő sikert, olyannyira, hogy az utolsó darab, a Star Trek: Nemesis már kimondott bukás lett. A széria egy időre leállt, és 2009-ben tért vissza teljesen új szereplőkkel és új koncepcióval, elölről kezdve a történetet. A reboot hatalmas sikert aratott, folytatása jelenleg az utómunka fázisában van. Az új főgonoszt Benedict Cumberbatch játssza, akinek a történetbeli kiléte még mindig hétpecsétes titok.

(Star Trek - hazai bemutató: 2013. május)