Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Poszter, trailer: A beavatott

Aldous Huxley Szép új világ című kötete új burokban... cöcöcö. Viccet félretéve, nem kis átfedésekkel érkezik ez a könyvadapt, melynek eredetijét Veronica Roth írta. A sztori szokás szerint szegmentált társadalmi utópia, melyben a fiatalok választás elé állnak - de persze itt is lesznek lázadók, akik az egyik tehetséges lányt soraikba felvéve új lehetőséget kapnak a szembenállásra. Lesz itt Éhezők viadala és Burok-áthallás, az előzetes alapján pedig nem jósolnék neki sok jót - csak olyan pályára saccolok, amit A végzet ereklyéi futott be. A trailer megtalálja a célközönséget, a poszter azonban inkább taszít, ez a mesterkéltség még jobban elveszi az ember kedvét a majdani mozilátogatástól. Március végéig, április elejéig még vacillálhatunk, aztán marad a házimozi...

0 Tovább

Poszter: Thor: The Dark World

Ugyan a mozgóképes szekció nem győzött meg, de poszterek terén nagy bizalommal fordulok Thor kalandjainak második köréhez. Főleg, hogy pótforgatások révén Loki (Tom Hiddleston) még nagyobb szerepet kap majd. Visszatér mindenki az első részből, szóval Natalie Portman, Anthony Hopkins, Kat Dennings, Idris Elba, Stellan Skarsgard. Hazai bemutató november 14.

Szimplán Hammertime!

0 Tovább

Metallica Through the Never

1981 óta dübörög a világ egyik legismertebb bandája, a kaliforniai Metallica, a heavy metal csúcsa. Rajongók millió hallgatják zenéjüket, és most egy újabb, eddig soha sem látott hatalmas kalandban lehet részük!

Ősszel a hazai mozik is bemutatják azt az egészestés filmet, melynek története egy Metallica koncert köré épül fel, ráadásul a magyar származású Antal Nimród (RagadozókA szállítmányAz elhagyott szobaKontroll) rendezte

A fiatal futárfiú, Trip a Metallicának hoz-visz ezt-azt, azonban az egyik este váratlan fordulatot hoz. Épp dübörög a Metallica a színpadon, amikor Tripet egy halaszthatatlan feladattal bízzák meg. Ami azonban egy sima fuvarnak tűnik az elején, egy egészen elképesztő, szürreális kalandba csap át! A főszerepekben Dane DeHaan, James Hetfield és Lars Ulrich látható.

Metallica Through the Never 3D amerikai premiere szeptember 27-én lesz, először IMAX termekben vetítik a filmet, majd később, október 4-től már a többi filmszínház is elkezdi a film 3D-s vetítését. Hasonló a helyzet hazánkban is, először a budapesti CinemaCity Aréna Pláza IMAX termében kerülhetnek közel a rajongók kedvenc bandájukhoz és gazdagodhatnak vérbeli trash-élményekkel. A filmet a Fórum Hungary forgalmazza Magyarországon, hazai bemutató október 3..

0 Tovább

Poszter, trailer: Parkland

Megérkezett az első mozgóképes anyag a Parklandhez, melyben a John F. Kennedy elleni merénylet és annak utóéletét ez alkalommal a Parkland Kórház dolgozói illetve a titkosszolgálat emberei életére való hatása kerül górcső alá. Producer Tom Hanks, főbb szerepekben Marcia Gay Harden, Billy Bob Thornton, Paul Giamatti és Zac Efron - bizony ez utóbbinak komoly ugródeszka lehet ez a film, ne csak a romantikus limonádénak csomagolt drámai szerelmes filmek sztárja lehessen. A film elég hatásos elemekkel operálva mutatja be mindazt a sokkot, ami érte az amerikai népet Kennedy halálakor, mely nem kis feladat az elsőfilmes rendező Peter Landesman számára. A kinti bemutató október 4., nálunk talán a DVD-polcon lesz keresendő.

0 Tovább

Poszter, trailer: Her

Spike Jonze megint kamera mögé ült, levezényelt egy faramuci romantikus filmet Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara és Scarlett Johansson főszereplésével. Phoenix szürreálisan aszexuális kisugárzásával próbál boldogulni filmbeli életével megrekedt íróként, akinek az életébe egy számítógépes rendszer hangjaként Johansson lép be, mint megváltó. A hangalak igazi társként funkcionál számára, akivel közös élményeket igyekszik szerezni. Beteg, nem? De, de akkor is látni kell! Amerikai bemutató november 20., hozzánk talán DVD-n...

0 Tovább

Poszter, trailer: Thor: The Dark World

Megjött az egy hete masszívan beharangozott 2. előzetes az asgardi isten novemberi kalandjához. Akció lesz bőséggel, a nagy közönségkedven Loki karaktere is visszatér, a Bosszúállókban csak emlegetett Jane Foster újra képbe kerül... Mégis, valahogy nem áll össze ez a sztori. Az első rész a bárgyúsága ellenére is tudott működni (nemhiába, Kenneth Branagh ráérzett az északi istenek mentalitására), most azonban csak keretet ad Asgard, annak ellenére, hogy ott is pusztít majd Malekith. Az a főgonosz, aki csak felvillanásnyit szerepel egy olyan előzetesben, ahol ő fogja mozgatni a szálakat. Nem értem, mire fel ez a nagy titkolózás, akkorát nem fog szólni ez a karakter, mint tavaly Thanos megjelenése a Bosszúállók end creditjében. Sebaj, így is megnézésre ítéltetett, csak valahogy már elpolgáriasodik szegény Thor - sebaj, november 14-éig csak megbarátkozom ezekkel. Na meg Alan Taylor direktor személye is bizakodásra ad okot, aki ugyan eddig csak sorozatok epizódjaiért felelt, de ott Trónok harca, ró és kamuhős, Mad Men - Reklámőrültek, Maffiózok, Lost - Eltűntek, Gyilkos utcák és Oz szerepel az életműben.

0 Tovább

Poszter, trailer: Ender's Game

Történt az, hogy az eddigi anyagok kicsit túlmisztifikálták a karaktereket, erre most egy kőkemény akció-orientált előzetessel csapnak agyon minket - na jó, engem, de egyből be is írtam a naptárba. Látvány: pipa; stáblista: pipa; hazai bemutató pedig valamikor novemberre datálható. Azt meg a poszterről tudjuk, nem játék, hanem durva harc vár ránk...

0 Tovább

Poszter, trailer: Lone Survivor

Peter Berg nem pihent sokat, hiszen a tavalyi Csatahajó után ismét militáris környezetbe csábítja rajongóit. Ugyan sok hideget kapott az a megmozdulás, látvány és itt-ott stílus miatt egyértelműen nagy dobás volt, még ha színészileg nem sikerült senkinek sem maradandót alkotni - na meg a 21. századi torpedó-játék katonai értelmezése is kiverte a biztosítékot nem kevés embernél. Ehhez képest most egy kevésbé szép igaz történetet kapunk, egy 2005-ös, kudarcba fulladt bevetést örökítettek meg nekünk. Négy SEAL-katona az a feladatot kapja, hogy iktassák ki az egyik legfőbb talibán vezért, Ahmad Shah-t. A bevetés kudarcba fullad, egyedül Marcus Lutrell (Mark Wahlberg) marad életben, míg társai mind odavesznek. A színészek közt viszontláthatjuk Berg kedvencét, Taylor Kitsch-et, de jön még Eric Bana, Ben Foster, Emile Hirsch. Igazi katonai drámának nézünk elébe, legalábbis az előzetes a zúzás mellett ezt is kiemeli nekünk.

0 Tovább

Poszter, trailer: Mandela: Long Walk to Freedom

Nelson Mandela 95. születésnapjára időzítette a he Weinstein Company az előzetest, amely a korai életszakaszról, iskoláiról és a 27 évnyi börtönéletről szól - még mielőtt az a majdhogynem popkulturális globális ikon lett, mint napjainkban. A főszerepben Idris Elba, mellette még Naomi Harris, Tony Kgoroge, Riaad Moosa, Zolani Mkiva, Jamie Bartlett, Lindiwe Matshikiza, Deon Lotz és Terry Pheto látható a filmben. A forgatókönyvet William Nicholson íta, a rendező Justin Chadwick (A másik Boleyn lány). Amerikai bemutató november 29.

0 Tovább

Poszter, trailer: Lovelace

Megkaptuk az első előzetest ehhez a nagyon várt alkotáshoz. Mi tagadás, generációk életét befolyásolta Linda Lovelace aktív munkássága és annak utókorra gyakorolt hatása - elég csak a magányos férfiak vágyait felkeltő és akár ki is elégítő pornóipar mai termékeire gondolni. Ezek közül egy sem lenne, ha a fent nevezett hölgy nem forradalmasítja a műfajt a ma már nem is olyan nyersnek ható Deep Throat révén. A szexikon státusz mellé azonban az árnyoldal is bőségesen kijutott szegénynek, amint az már az előzetesből is leszűrhető. Elképesztően jó szereplőgárda (Amanda Seyfried, Peter Sarsgaard, Hank Azaria, Bobby Cannavale, James Franco, Juno Temple, stb.), nagyon hnagulatos és korhű megjelenés, precíz zeneválasztás. Kötelező darabnak tűnik, nincs rá jobb szó. Amerikai bemutató augusztus 9., hazairól nagyjából ne is álmodjunk.

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek