Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Poszter, trailer: Life After Beth

Van az úgy, hogy fiatalon veszíted el a csajodat. Van az úgy, hogy belerokkansz a veszteségbe. Van az úgy, hogy árnyéka leszel önmagadnak. Aztán valamiféle természeti csoda révén visszatér a csajod, ereje teljében van és agyvelőt egyik, csak hogy létfenntartson! Mert egy kiszabott zombi lesz belőle, te meg a kezdeti lelkesedés alábbhagyása után csak száguldasz az őrült hullámvasúton, próbálod menteni a menthetőt. Csakhogy az újabb hányattatások miatt inkább egy kevésbé pusztító csaj felé kezdesz kacsintgatni... Elvégre a zombinyuszi sem szexi agydarabokkal a fogai közt. A Multik haza írója, Jeff Baena rendezői bemutatkozása saját alapanyagból, igencsak emberes stáblistával: Aubrey Plaza, Dane DeHaan, Anna Kendrick, John C. Reilly. Brit bemutató október 3.

0 Tovább

Trailer: The Purge: Anarchy

Tavaly érdekes alapvetésével és társadalomkritikájával az év egyik legötletesebb filmje volt a The Purge - na meg az sem elhanyagolható, hogy költségvetéséhez képest pár véka aranyat összehozott a stúdiónak. Ilyen előjelek mellett nem volt kétséges, hogy lesz folytatás, az azonban már megsüvegelendő, hogy egy évre rá már jött is a folytatás. Ugyan csak az alapvetésben van egyezés (na meg az író-rendező James DeMonaco terén), de ez sem tűnik kevésbé ambíciózusnak elődjéhez képest. Hátunk mögött hagyjuk a kertvárosi környezetet, mobilissá válunk a nagyvárosi rengetegben, ahol vadidegenek verődnek egy kis csoportba a túlélés érdekében. Azért nem csak a féktelen gyilkolás jut osztályrészül, a burzsoázia diszkrét bája is befigyel az előzetesben - elvégre licitálhatnak gazdagék a kedvenc utcai harcosukra... Hazai bemutató július 17.

0 Tovább

Poszter, trailer: Contracted

Horror terén erőteljes csalódás tölt el, ha csak az elmúlt pár év termésére gondolok. A mainstream vonal (ld. Paranormal Activity és társai) egyszerhasználatos elemeket fokoz a végtelenségig, a különc mesterek (mint Rob Zombie - Halloween-remake, The Lords of Salem) pedig nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Idén istenítette a szakma és a közönség a Démonok között című alkotást is, én meg csak húztam a számat, hogy oké, egyszer meg bírtam nézni... Ezek után mindig üdvözítő, ha a Rec-hez hasonlóan új perspektívát emelnek a műfajba, még ha ott sem képesek ellenállni a pénzcsap csábító folyásának. Eric England filmje a nemi erőszakot emeli horrorisztikus magasságokba, melynek köszönhetően a szexuális úton terjedő fertőzések gennyes világába merülhetünk el, annak lelki és testi mocskában megmártózva. Ezek után, ahogy az előzetes záró sorai ígérik, kétszer is meggondoljuk, kivel fekszünk össze...

0 Tovább

Trailer-halom

Annyi szép és jó történt egy napon, hogy szépen csokorba gyűjtve osztom meg veletek. Lesz itt animáció a kisebbeknek és a képregényeseknek is, horror, misztikus akció és tv-sorozat is!

A Repcsik első része közepes siker volt, 50 milliós költségvetésre 200 milliós bevétel jutott, így várható volt a folytatás. 2014. július 18-án érkezik a kinti mozikba, hozzánk még nincs dátum.

0 Tovább

Kritika: Carrie (2013)

Vannak időszakok, mikor okkal vesznek elő egy már kifuttatott filmötletet: háborús filmek esetén egy újabb fegyveres konfrontáció, dráma vagy önéletrajz esetén a megismétlődő társadalmi konfliktus, ami meghatározta a címszereplő személyiségét, adja az aktualitási alapot. Horror esetében eddig csak a zombifilmek legjobbjainak (értsd Romero művei) sikerült legitimáltatni az újrahasznosított celluloidot, azonban úgy érezték néhányan, 2013 pont az az évjárat, amikor a Carrie sikerrel debütál a piacon, mint remake. Nagyon nem lett igazuk, számtalan okból, de azt majd lentebb. Stephen King (és a nézők milliói), mint az eredeti regény szerzője, joggal foghatja majd a fejét az eredmény láttán, mert itt a látvány egyes szegmensein kívül minden elvérzett, de ez már inkább a modern kor átka, semmint az alkotók hibája.

0 Tovább

Kritika: Z világháború

A könyvadaptálás nem egy könnyű útja a filmkészítésnek, elvégre nem csak az írott anyagnak és azon rajongótáborának illik és kell megfelelni, de emellett még a filmes célközönséget is sikerrel be kell csábítani a mozikba. Max Brooks regényének szöveghű adaptálása már csak amiatt is fejszecsorbító, mert egy esemény utólagos dokumentálása - ergo semmi sem zajlott ténylegesen a történetben, minden csak visszaemlékezés. Ezért pláne érdekes volt, mikor kiderült, milyen szintű katasztrófafilmet forgatnak belőle, mintegy felelevenítve a legősibb félelmeink egyikét, járványszerű pusztulását fajunknak. Napjaink vezető hírei közé tartoznak a különböző térségekben megjelenő fertőzésekről szóló híradások, elég csak a H1N1-re vagy a kergemarha-kórra gondolni.

0 Tovább

Poszter, trailer: Hell Baby

Újabb horrorparódia érkezik, de ezúttal nem a Scary Movie-féle istállóból. A sztori szerint egy házaspár épp beköltözik új, kísértetjárta New Orleans-i házába, amikor a Vatikán elit ördögűző párosa a nyomukba ered, hogy a születendő gyermekben megtestesülő démoni gyermektől megvédhessék az emberiséget. A rendezés nagyjából elsőfilmes, a direktorpárosból Thomas Lennon részéről első nagyjátékfilm, míg Robert Ben Garant már letudta a Reno 911-ként jobban ismert, itthon Zsaruk bevetésen címmel keresendő alkotást - a filmben pedig ők játszák a vatikáni ördögűzőket. A főbb szerepekben Robb Corddry, Leslie Bibb, Keegan Michael Kay. Amerikai bemutató szeptember 6., a Riddick-kel egyidőben...

0 Tovább

Poszter, trailer: Insidious: Chapter 2

Horrorba is kell a folytatás, elvégre a rettegés sosem ül el. Visszatér rendező, színészek, így már nincs más hátra, csak középszerűen félni. Amerikai bemutató szeptember 13., péntek.... Jujujujujujuj....

0 Tovább

Poszter, trailer: 100 Bloody Acres

Beteg ausztrál horrorkomédia a láthatáron, melyben helyi kisvállalkozók próbálnának meg újabb hullákat gyártani a biznisz életben tartásához. Amerikai bemutató június 28., mi meg várjunk majd a DVD-kiadványra.

0 Tovább

Poszter: World War Z

Napra pontosan egy hónap és jön a halogatott, újraforgatott verzió a nagysikerű bestseller filmadaptációjából - helyesebb is lenne Z világháború 1.5-nek hívni.

0 Tovább
«
12

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek