Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Poszter, trailer: The Hunger Games: Mockingjay part 1

Katniss története a célegyenesbe ér, de a befutót majd csak jövő novemberre kapjuk meg. Addig a message Snow elnök úrnak: If we burn, you burn with us! Igazából a poszter, érdekesebb, mint az előzetes, többet bogarásztam, mint a mozgóképes részt. És ne felejtsük el, Philip Seymour Hoffman utolsó filmje. Sad Keanu lettem...

0 Tovább

Poszter, trailer: Fifty Shades of Grey

Valentin napra döngetős bestseller, gyenge casting, fosszürke árnyalat. Púderpink szado-mazo egy borostás pólyással és egy fakócska szunnyadó tűzhányóval. Tovább részletezni nincs mit, úgyis megnézik...

0 Tovább

Comic Con-képanyag: Hitman: Agent 47

2007-ben már próbálkozott a játékadaptálással a 20th Centuy Fox, akkor egy simán átlagos akciófilmet hoztak ki a bérgyilkos-sztoriból Timothy Olyphanttal a főszerepben. 2015-re jön a reboot, melyben Rupert Friend veszi át a kopasz fejet és a tarkóra tetovált vonalkódot. Mellette még Ciarán Hinds, Zachary Quinto, Hannah Ware, Thomas Kretschmann és Emilio Rivera is a stáblistát gazdagítja, szóval bőven nagyobb léptékre lehet számítani. Erre alapozhatunk a Comic Con-os képek alapján is, egy banner és két forgatási fotó jutott most osztályrészül. Rendező a debütáló Aleksander Bach, amerikai bemutató 2015.02.27.

0 Tovább

Trailer: Fifty Shades of Grey

És elérkezett az idő, hogy megnézhetjük, milyen hitelességgel sikerült megfilmesíteni a 2010-es évek világhírű masztiregényének, A szürke ötven árnyalatának első részét. Számomra ott már bukott, hogy Charlie Hunnam helyett Jamie Dornan lett Mr. Grey, akinek a kisugárzása inkább halszerűen semleges, semmit őserőtől duzzadó... Hunnam egy kis borostával a világot és meghághatná a Grey-féle szado-mazo hangulatban, ehhez képest majd valami polkorrekten lightos A titkárnő-butításnak érződik. Elnézve a trailert, most már biztosra veszem, Hunnam a kreatív különbségek miatt dobta ezt a ramaty projektet. Hazai bemutató 2015.02.12., addig kell fél lábon kibírniuk a hölgyeknek.

0 Tovább

Kritika: A hobbit: Smaug pusztasága

Peter Jackson és a Tolkien-adaptációk másodkoruk delén járnak, amikor is nevezett Bilbónk egy csapat törphöz csapódva készül azok királyságának, a Magányos hegynek bitorlóját kijátszani. Smaug, a rettenetes sárkány saját vágyainak engedelmeskedve betemette magát a törpök minden kincsével, a hegy belsejében osztozik ő förtelmes nagy zsákmányával a hajdanvolt törp birodalom dicsőségét hirdető termeken. Eközben a gonosz sem lapul, Dul Guldur mélyén sötét erők gyülekeznek, hogy ork légiótól támogatva visszatérhessenek Mordorba. A kettészakadt különítmény másik fele, egyszem Szürke Gandalf azon törekszik, hogy elejét vehesse a Boszorkánymester ármánykodásának, de sajnos késve érkezik a kihalt erődhöz. Ennyi a mese, amit J.R.R. Tolkien oly nagyszerűen kibővítve prezentált már számunkra, most jöjjön a film!

0 Tovább

A nap embere: Kellan Lutz

A 300-hoz fiatal volt, Tarzanként csak a hangja kell, Herkulesnek csak egy béna Spartacus-koppintásba kell, ki ő?

Hát Kellan Lutz, a bárgyú izomköteg vámpír az Alkonyatból. Pont ő, akinek talán a legkisebb rajongótábora volt a széria szereplői közül, kapta meg az egészestés lehetőséget felsőtestének ringatózása közepette, hogy alakíthasson valamit kevés ruhában. Rögtön 2x is lehet benne gyönyörködni, előbb kissé Gladiátor-tévképzettől vezérelve villámokat szed le az égből, hogy szikrázó karddal szántsa az ellent, majd németek gyártotta animációban lengedezi körbe az erdőt a gonosz multi kizsákmányolása ellenében.

0 Tovább

Poszter, trailer: A beavatott

Aldous Huxley Szép új világ című kötete új burokban... cöcöcö. Viccet félretéve, nem kis átfedésekkel érkezik ez a könyvadapt, melynek eredetijét Veronica Roth írta. A sztori szokás szerint szegmentált társadalmi utópia, melyben a fiatalok választás elé állnak - de persze itt is lesznek lázadók, akik az egyik tehetséges lányt soraikba felvéve új lehetőséget kapnak a szembenállásra. Lesz itt Éhezők viadala és Burok-áthallás, az előzetes alapján pedig nem jósolnék neki sok jót - csak olyan pályára saccolok, amit A végzet ereklyéi futott be. A trailer megtalálja a célközönséget, a poszter azonban inkább taszít, ez a mesterkéltség még jobban elveszi az ember kedvét a majdani mozilátogatástól. Március végéig, április elejéig még vacillálhatunk, aztán marad a házimozi...

0 Tovább

Poszter, trailer: Ender's Game

Történt az, hogy az eddigi anyagok kicsit túlmisztifikálták a karaktereket, erre most egy kőkemény akció-orientált előzetessel csapnak agyon minket - na jó, engem, de egyből be is írtam a naptárba. Látvány: pipa; stáblista: pipa; hazai bemutató pedig valamikor novemberre datálható. Azt meg a poszterről tudjuk, nem játék, hanem durva harc vár ránk...

0 Tovább

Poszter, trailer: Ender's Game

Ha már a sci-fi éve, akkor erős elvárásokkal indul majd az itthon Végjáték címen keresendő könyvadaptáció. 70 évvel az idegenek inváziója után úgy néz ki, végre megvan az a fiatal katona, aki sikerre vezetheti az emberi faj küzdelmét. Lehet szemezgetni kéne, van-e ennél több Oscar-díjas és jelölt film a zsáneren belül - már úgy értelmezve, akik addigra elérték ezt a szintet. Mindegy is ez a röpke eszmefuttatás, novemberben itthon is örömködhetünk majd, de pontosabb időpont egyelőre nincs.

0 Tovább

Kritika: Az acélember

Majdnem napra pontosan hét évvel ezelőtt sikerült csalódni a Warner-féle Supermanben: Bryan Singer rendezésétől sokat vártak a rajongók, az előzetes bizalmat azonban nem sikerült maradéktalanul megszolgálni. A világ legismertebb képregényhőse akkor kicsit felsült, hiába mentette meg már akkor is a világot, csak akkor épp Lex Luthortól. Így logikus elvárás volt, hogy egy újabb kispadozás után neki fognak esni, főleg, mikor látták, hogy a csak emberi alapokon létező Batman-széria sokkal komolyabb anyagi, kritikai és rajongói sikerélményben füröszti a DC-univerzumot. Ugyan két éve már bedobták Zöld Lámpást is a mozis köztudatba, ott valahogy nem volt egységes a földi és a csillagközi univerzum összhangja, újra jégre téve a z Igazság Ligája kalandjait: ki ne tudná, ami a Marvelnek a Bosszúállók (vagy itthon jobban elterjedve a Bosszú Angyalai néven ismertek - ld. a képregények '90-es évekbeli hazai megjelenéseiben). Mióta tavaly sikerült minden idők 3. legsikeresebb filmjét összerakni a Marvel-Disney tengely mentén, újra lángol a DC-Warner páros. Már akkor készült Az acélember, sokan fintorogtak is Zack Snyder rendezői szerepe miatt: elvégre hiába volt szolgai másolat a Watchmen, nem robbantott kasszát, míg a Sucker Punch - Álomháború pedig egyenesen anyagi bukás, a kritikusok és rajongók nagymértékű elutasítása mellett. Ilyen ellenszélben kellett az alkotóknak kiállnia a hegytetőre és saját víziójukkal lepisálni, hogy bebizonyítsák, az ő verziójuk igenis életképes.

0 Tovább
«
123

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek