Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hír-halom

1. Dübörög a Mission: Impossible 5. háza táján minden, most épp a casting-hírek kapcsán: első körben nem kisebb karaktert, mint Alec Baldwint próbálják a produkcióhoz csábítani, aki a CIA főnökét alakíthatná a filmben. Nem tudom, hogy ez eléggé felkelti-e a figyelmet, de folytatásként bejelentették, hogy megvan a női főszerep is. Itt már érheti a rajongókat meglepetés, mert Paula Patton visszatéréséről még nincs hír, Jessica Chastaint pletykálták egy kicsit, de befutóként Rebecca Fergusont üvözölhetjük, aki eddig a BBC-n Golden Globe jelölésig vitte a The White Queen címszerepében, most nyáron pedig a Bret Rattner-féle Herkulesben láthatjuk viszont. A filmre jövő december 25-éig kell várnunk, amiben viszontláthatjuk Tom Cruise-t, Jeremy Rennert és Simon Pegget.

2. Kijött a Sons of Anarchy hetedik, egyben záró évadához az első mozgóképes anyag, mely sokatmondóan a Hell Awaits címet kapta. Az FX csatorna talán legjobb, de mindenképp az egyik legkeményebb motoros sorozattól búcsúzi kényszerülünk, e ettől a teasertől nem tölt el a jóérzés: csúnya leszámolásoknak nézhetünk majd elébe a szeptemberi lezáró fejezetben. A főszereplő Jax Teller (Charlie Hunnam) motorozik az elhagyatott országúton, a lámpák fényében pedig a mexikói halálfejes démonokra emlékeztető maszk-szerű dolog villan fel a feje helyén... Biztató

3.  A Warner pátyolgatja Tsugumi Ohba Death Note-jának filmadaptációját. Először és utoljára 2011 januárjában hallottunk bármi érdemeset, akkor azt adta hírül a stúdió, hogy Anthony Bagarozzi és Charles Mondry írja a forgatókönyvet, majd 2013-ban Shane Black tűnt fel, mint lehetséges rendező, aki kipofozta a korábbi szkriptet. Erre ma jön a bejelentés, hogy a rendezői székbe leszerződtették Gus Van Sant-et. Mivel még erőteljesen előkészületi fázisban a film, semmi konkrétum nincs céldátum terén, de jönni fog.

0 Tovább

Trailer-halom

Annyi szép és jó történt egy napon, hogy szépen csokorba gyűjtve osztom meg veletek. Lesz itt animáció a kisebbeknek és a képregényeseknek is, horror, misztikus akció és tv-sorozat is!

A Repcsik első része közepes siker volt, 50 milliós költségvetésre 200 milliós bevétel jutott, így várható volt a folytatás. 2014. július 18-án érkezik a kinti mozikba, hozzánk még nincs dátum.

0 Tovább

Kritika: Az acélember

Majdnem napra pontosan hét évvel ezelőtt sikerült csalódni a Warner-féle Supermanben: Bryan Singer rendezésétől sokat vártak a rajongók, az előzetes bizalmat azonban nem sikerült maradéktalanul megszolgálni. A világ legismertebb képregényhőse akkor kicsit felsült, hiába mentette meg már akkor is a világot, csak akkor épp Lex Luthortól. Így logikus elvárás volt, hogy egy újabb kispadozás után neki fognak esni, főleg, mikor látták, hogy a csak emberi alapokon létező Batman-széria sokkal komolyabb anyagi, kritikai és rajongói sikerélményben füröszti a DC-univerzumot. Ugyan két éve már bedobták Zöld Lámpást is a mozis köztudatba, ott valahogy nem volt egységes a földi és a csillagközi univerzum összhangja, újra jégre téve a z Igazság Ligája kalandjait: ki ne tudná, ami a Marvelnek a Bosszúállók (vagy itthon jobban elterjedve a Bosszú Angyalai néven ismertek - ld. a képregények '90-es évekbeli hazai megjelenéseiben). Mióta tavaly sikerült minden idők 3. legsikeresebb filmjét összerakni a Marvel-Disney tengely mentén, újra lángol a DC-Warner páros. Már akkor készült Az acélember, sokan fintorogtak is Zack Snyder rendezői szerepe miatt: elvégre hiába volt szolgai másolat a Watchmen, nem robbantott kasszát, míg a Sucker Punch - Álomháború pedig egyenesen anyagi bukás, a kritikusok és rajongók nagymértékű elutasítása mellett. Ilyen ellenszélben kellett az alkotóknak kiállnia a hegytetőre és saját víziójukkal lepisálni, hogy bebizonyítsák, az ő verziójuk igenis életképes.

0 Tovább

Poszter: Man of Steel

Kegyetlenül dübörög a marketing, ha a Warner nem dobott ki 100 millió dollárt erre az ablakon, akkor egyetlen centet sem. A mostani felhozatalban egy retró hatású posztert kaptunk, ami stílusra engem kimondhatatlanul emlékeztet egy bizonyos szériára, aminek 2015-re ígérik a folytatását...

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Legfrissebb bejegyzések

2014.07.10.
2013.10.28.

Utolsó kommentek