2010-ben letudtunk egy élőszereplős adaptációt a Yellowstone Park világszerte ismert kedvencével, Maci Lacival. A 3D-ben készült alkotás ugyan anyagilag megtérült, ámde a kritikai fogadtatása már messze nem volt ilyen pozitív. Hiába olyan hangot adó szereplők, mint Dan Aykroyd vagy Justin Timberlake, a minőség sajnos elkerülte mind technikai, mind művészi értelemben, de egyestés családi szórakozásnak a gyerekek miatt sokan megszavazzák.

Kevesen vannak, de azok fanatikusan rajonganak Jay Chandrasekhar műveiért: a színész-rendező úriember olyan agyatlan vígjátékok és sorozatok készítéséhez adta a nevét, mint a Baromi őrjárat, a Sörcsata vagy a Blue Mountain State. A Warner Bros. a folytatás igénye mellett a már említett Chandrasekhart kérte meg a Maci Laci második részének levezénylésére. Ez a bejelentés két kérdést vet fel: az első szerint vajon feltétlenül szükség van-e erre a folytatásra. A második az eddigi információk alapján már azt firtatja, van-e elég bátorságuk szabad kezet adni a felkért rendezőnek, ezzel egy kicsit szélesebb horizontot nyitva meg a film stílusát tekintve.

A projekt elég lassan körvonalazódik, elvégre még tavaly májusban jelentették be, hogy az első film két szkriptírója, Joshua Sternin és Jeffrey Ventimilia írt alá a forgatókönyv elkésztésére. Úgy néz ki, több mint egy év volt rendezőt találni, a színészgárda és a tényleges filmbemutató a jövő homályába vész.