Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hír-halom


1. A Sony kitett egy posztert a saját twitter-oldalára, ami már a Last of Us filmváltozatával kecsegtet. Ehhez még nem hivatalos infó is érkezett, Bruce Campbell és Maisie Williams a kiszemelt a két főszerepre. Ezek után megnyugodhat minden gamer-lelkű gyermek és felnőtt egyaránt, eddig nagyon jónak tűnik a csillagzat a jó adaptációhoz.

2. Még be sem mutatott filmek tervezett folytatásai kapcsán is jönnek a hírek rendesen San Diego-ból. Elsőre a Tini Nindzsa Teknőcök 2. része, ahol már pedzegetik, ha lesz, akkor abba bele fog férni Rocksteady, BeBop és Casey Jones is. Az első kettő szintén emberszabású állat (egyik orrszarvú, a másik vaddisznó), míg Jones egy hokimaszkos igazságosztó. 

3. Még nem hivatalos a második rész bejelentése (hiszen láttunk mostanság megbukni egy pár sikerkönyves filmadaptot), de ha Az útvesztő eljut a folytatásig, amiben Wes Ball rendező igencsak biztos, akkor itt egy koncepciós tervezet a Shorch of Trials alcímű kötet filmváltozatához. Bár előbb jöhetne magyarul a könyv, csak úgy a miheztartás végett.

4. Marvel-hírek: Nem elég, hogy Robert Downey Jr. nagy csinnadrattával zárta (volna) le az önálló Vasember-filmes korszakot az életében, de most van egy ajánlat Kevin Feige Marvel-elnök kezében, ami elgondolkodtatta a színészt a folytatáson. Nem valószínű, hogy anyagi lenne, hiszen zsinórban viszi a legjobban kereső színészek listáját a 49 éves aktor... akkor viszont valami nagyon ütős sztorit  kell húzni, amit engedélyez is a Disney. Aztán ott van még Doktor Strange szereposztása is, ahol párhuzamosan hol Benedict Cumberbatch, hol Joaquin Phoenix a befutó. De hogy ne csak ez hergelje a rajongókat, Joss Whedon elkottyintotta, 4 vezető női karakter lesz az Avengers: Age of Ultronban. Egyszer ott van Romanoff ügynök (Fekete Özvegy), aztán Hill ügynök (Cobie Smulders), majd a Skarlát boszorkány (Elisabeth Olsen), de hogy ki lenne a negyedik? Egyes pletykák már Carol Danvers önálló filmjének alapozását terjesztik, aki Ms. Marvel néven ismerhető a képregényekből.

5. DC-hírek: Dwayne Johnson még hétfőn jelentette be, hogy csatlakozik a DC filmes világának stábjához, de nem nyilatkozott arról, kinek a megszemélyesítője lesz. Azóta égnek a vonalak, mennek a találgatások, mert a színész saját twitterén megosztotta a fenti fotót, ahonnan el lehet dönteni, melyik szerepre szerződött: Black Adam vagy Marvel Kapitány/Shazam. Egy 2007-es forgatási interjú során elmonta, hogy Black Adam-et fogja alakítani. Annyi biztos (már amennyire lehet), hogy 2016-ban jön a Shazam-film, melyet Peter Segal fog rendezni. Addig pedig, míg várunk az élőszereplős Igazság Ligája-filmre, a DC bőven el fog kényeztetni minket animációs téren. Augusztusban jelenik meg a Batman: Assault on Arkham című egészestés animációs filmjük, a Comic Conon pedig bejelentettek még két filmet. Az első a Batman Vs. Robin lesz, mely Scott Snyder író sztorija Talon and the Court of Owls címen. Ehhez jön még egy Justice League: Gods and Monsters, amit Bruce W. Timm fog írni és rendezni. Timm nem újonc a DC háza táján, korábban már dolgozott grafikusként, íróként és rendezőként is animációs filmeknél és sorozatoknál, mint a Batman: The Animated Series, a Batman: A rém álarca, Superman: Ítéletnap, Az igazság ligája. A sztori még nem ismert, de a cím alapján komoly csetepatéra lehet majd számítani.

6. A Disney még tovább jegeli a Karib-tenger-szériáját. Eddig volt egy kezdeti 2015-ös, majd 2016-os céldátum, azonban a Comic Conon bejelentették, hogy 2017.07.07-ére teszik a projektet. Ez azért is érdekes, mert láthatóan a Marvel-filmeket tolják teljes mellszélességgel, na meg az is érezhető, hogy hazai vizeken messze nem evickélt olyan jól az Ismeretlen vizeken alcímű fejezet. Kérdéses, mennyire fog jól teljesíteni, mert egy héttel előtte lesz a Gru 3., majd utána a Fantasztikus négyes 2. (igaz, ez utóbbi erősen függ majd a reboot első rész sikerétől). A Dead Man Tell No Tales alcímű 5. részt a Kon Tiki rendezőpáros, Joachim Ronning és Espen Sandberg rendezi majd

0 Tovább

Hír-halom

1. A Disney nem alszik, továbbra is növeli élőszereplős adaptációinak bázisát. Ezúttal A dzsungel könyve kerül terítékre, amelyet Jon Favreu fog rendezni. Ezzel Favreu visszatér direktori előéletéhez, elvégre A vasember 1-2 előtt főleg családi mozik dirigálásában jeleskedett: Elf (Mi a manó), Zathura: A Space Adventure (Zathura - Az űrfogócska. A céldátum 2015. október 9., így ideje volt, hogy előálljanak Maugli megformálójával is. A szerepet a tízéves Neel Sethi kapta, akit eddig egy 2013-as rövidfilmben, a Diwaliban láthattuk. Mellette még Scarlett Johansson, Idris Elba, Lupita Nyong'o és Ben Kingsley lesz hallható, ők ugyanis egytől egyig szinkronhangok lesznek. Ká lesz Johansson, Sir Kán Elba, Raksha hangját Nyong'o adja, míg Bagirát Kingsley hangján fogjuk kapni - már nem mi, hanem az angolszász nyelvterületek, mi majd szinkronban tobzódhatunk.

2. A Lionsgate sem restellkedik, ők is fiataloknak szánt témához nyúlnak, ellenben brutálisan erős B-filmes retró anyagról van szó! A Power Rangers-széria került elébük jogostul-mindenestül, hát fel is vették forgatókönyv körül sertepertélni az X-Men: First Class két íróját, Ashley Millert és Zack Stentz-et, hogy kanyarítsanak sztorit egy újabb nagyvásznas filmhez. Elvégre a 20th Century Fox már letudott két alkotást, egyet 1995-ben  in Mighty Morphin Power Rangers: The Movie címen, majd ezt követte 1997-ben a  Turbo: A Power Rangers Movie. Executive-nak pedig nem mást találtak, mint az új Pókember-franchise-t elhagyó Roberto Orci-t.

3. Szintén Lionsgate-tel kapcsolatos hír, miszerint megfilmesítenék a tavalyi bostoni merényletről szóló sikerregényt, Jeff Bauman Stronger című könyvét. Ezzel igencsak gyorsan relfektálna a szórakoztatóipar a valós eseményekre, kérdéses, hogy ez Amerikán kívül mennyire lenne kelendő portéka. A Mandeville Films-szel közös munkáról lenne szó, melyet John Pollono ír, akit a Mob City-ből ismerhetünk Pat Dolanként.

0 Tovább

Hír-halom

1. Dübörög a Mission: Impossible 5. háza táján minden, most épp a casting-hírek kapcsán: első körben nem kisebb karaktert, mint Alec Baldwint próbálják a produkcióhoz csábítani, aki a CIA főnökét alakíthatná a filmben. Nem tudom, hogy ez eléggé felkelti-e a figyelmet, de folytatásként bejelentették, hogy megvan a női főszerep is. Itt már érheti a rajongókat meglepetés, mert Paula Patton visszatéréséről még nincs hír, Jessica Chastaint pletykálták egy kicsit, de befutóként Rebecca Fergusont üvözölhetjük, aki eddig a BBC-n Golden Globe jelölésig vitte a The White Queen címszerepében, most nyáron pedig a Bret Rattner-féle Herkulesben láthatjuk viszont. A filmre jövő december 25-éig kell várnunk, amiben viszontláthatjuk Tom Cruise-t, Jeremy Rennert és Simon Pegget.

2. Kijött a Sons of Anarchy hetedik, egyben záró évadához az első mozgóképes anyag, mely sokatmondóan a Hell Awaits címet kapta. Az FX csatorna talán legjobb, de mindenképp az egyik legkeményebb motoros sorozattól búcsúzi kényszerülünk, e ettől a teasertől nem tölt el a jóérzés: csúnya leszámolásoknak nézhetünk majd elébe a szeptemberi lezáró fejezetben. A főszereplő Jax Teller (Charlie Hunnam) motorozik az elhagyatott országúton, a lámpák fényében pedig a mexikói halálfejes démonokra emlékeztető maszk-szerű dolog villan fel a feje helyén... Biztató

3.  A Warner pátyolgatja Tsugumi Ohba Death Note-jának filmadaptációját. Először és utoljára 2011 januárjában hallottunk bármi érdemeset, akkor azt adta hírül a stúdió, hogy Anthony Bagarozzi és Charles Mondry írja a forgatókönyvet, majd 2013-ban Shane Black tűnt fel, mint lehetséges rendező, aki kipofozta a korábbi szkriptet. Erre ma jön a bejelentés, hogy a rendezői székbe leszerződtették Gus Van Sant-et. Mivel még erőteljesen előkészületi fázisban a film, semmi konkrétum nincs céldátum terén, de jönni fog.

0 Tovább

Hír-halom

1. Új írók az Ant-Man fedélzetén: Gabriel Ferrari és Andrew Barrer pofozza ki Edgar Wright, Joe Cornish és Adam McKay szkriptjét - ők ketten eddig csak a Haunt című sablonos horrort tudhatják érdemben maguk mögött... Ugyebár Wright kreatív különbségek (nem nyal be a Marvelnek) miatt lépett a rendezői székből, pletykálták Aam McKayt is, aki kipofozta a forgatókönyvet - majd bejelentették, hogy Peyton Reed (Hajrá csajok, Szakíts ha bírsz, Az igenember) fogja rendezni a továbbra is 2015. július 17-ei premierdátummal bíró szuperhős-mozit. Ha csak a legutóbbit nézném jó választás az új rendező, de a korábbi filmjei miatt van ellenérzés... Bár nem sokan mondták volna meg, hogy Jon Favreu A vasemberrel fogja megszabni a Marvel-stílust.

2. Hivatalos céldátum az Annabelle-hez (Conjuring spin-off): idén október 3-án fog paráztatni a baba, aminek Fincher Gone Girl-je mellett kéne eredményeket felmutatni. Egyrészt ez a széria is elindult a mind jobban megvetett Paranormal Activity-széria útján, másrészt pedig egy remélhetőleg viszonylag rendben lévő horror nem fog tudni sok vizet zavarni egy nagyon várt és sztárszereplős thrillerrel szemben - szerintem.

3. Kaptunk egy fotót Don Cheadle-ről (jobbra - az Entertainment Weekly jóvoltából), aki Miles Davisként lesz látható annak életrajzi filmjében (Miles Ahead - korábban Kill the Trumpet Player). Nagyon bensőséges alkotással lesz dolgunk, Cheadle a rendező és társ-forgatókönyvíró is egyben, na meg a főszerep ugyebár. Főszereplőtársa Ewan McGregor, aki Dave Brill személyében a The Rolling Stones magazin riporterét játsza. A film még forog, szóval céldátum még nincs. Cheadle egyébként sem panaszkodhat mostanság, a Marvel-féle James Rhodes szerepében anyagilag biztosítva lesz a megélhetés, a szakmai fejlődésre pedig ott lesznek az ilyen kis projektek, mint emellett a Golden Globe-díjas House of Lies-széria, ami már a 4. évaddal fog érkezni.

4. Brandon Routh is szerepet vállal a The Arrow októberben induló 3. évadában. Nem Supermanként fog visszatérni (azt a jogot valószínűleg a Warner Studios birtokolja Batmanével egyetemben), hanem Ray Palmer aka The Atom szerepében látható majd viszont. Ezzel Routh olyan karakterek mellé érkezik, mint Katana (Devon Aoki) vagy Vertigo (Peter Stormare), így pedig az egyik legerősebb sorozatévadnak nézhetünk elébe, ha marad a megszokott színvonal.

0 Tovább

Trailer: Walter Mitty titkos élete (The Secret Life of Walter Mitty)

Nagyívű, bő lére eresztett, mégis megragadó hatperces előzetes érkezett Walter Mitty nálunk december 26-én debütélő kalandjaihoz. Ha más nem mert ugye Ben Stiller színészként nem kaphat Oscart, akkor legalább a fényképezés és film kategóriáiban figyelhetjük a díjszezonban - na meg egy újabb színészi rendezői Oscar Ben Affleck után?!?!

0 Tovább

Poszter, trailer: Walter Mitty titkos élete

Az év utolsó felének talán egyik legjobb filmjével lesz dolgunk, ha hihetünk az eddigi előzeteseknek. Ben Stiller főszereplésével nem kis kalandokban lehet részünk, ha nyomon követjük Walter Mitty kalandjait. A szerelem, a mindennapi hőstettek és a világ megváltása is részét képezi ezen eseményeknek, melyeknek Kristen Wiig, Shirley McLaine, Adam Scott és Sean Penn is részese lesz. Hazai bemutató december 26.

0 Tovább

Hír-halom

1. A csodálatos Pókember folytatása Brazíliában a következő alcímmel fog futni: The Amazing Spider-Man: Rise of Electro. Előre félek, ha így marad, mily csorbulás fog bekövetkezni a magyar keresztelés során...

2. Megkaptuk az első előzetest Forest Whitaker és Anthony Mackie új filmjéhez, a Repentance-hoz. A sztori szerint Mackie egy életmód-tanácsadó sikerkönyv szerzője, akinek a segítségét kéri az egyik rajongója, Whitaker. A segítség kicsit más jelentéssel bír a két férfi számára, így az emberrablást és gyilkosságot sem nélkülöző macska-egér harc veszi kezdetét, melynek a lényege: Smile! (Mosolyogj!)

0 Tovább

Hír-halom

1. Kevin Tancharoen, aki összehozta a Mortal Kombat: Legacy websorozatot, kreatívkülönbségek miatt elhagyta a fedélzetet. Így nem csak a sorozat második évada fog árválkodni, hanem a tervezett nagyjátékfilmes változat is.

2. Christoph Waltz is csatlakozik a Förtelmes főnökök 2 stábjához, ő lesz az új főnökpárosból az apa karaktere. Fiát Chris Pine fogja játszani, az elnyomott alkalmazottak pedig egytől egyig visszatérnek (Jason Bateman, Jason Sudeikis, Charlie Day). A film 2014. november 26-án kerül bemutatásra az amerikai mozikban.

3. Travis Fimmel számára igencsak bejött az élet a Vikings révén. A History Channel sorozatának főhőse most már hivatalosan is a Warcraft-mozi egyik fő karakterét fogja játszani, egyike lesz a négy főszereplőnek. A filmet Duncan Jones (Hold, Forráskód) rendezi, valamikor 2015-re várható a bemutató.

4. A szürke ötven árnyalatának férfi szerepei lassan mind a feltörekvő tévésorozatos pasiknál fognak landolni. A főszereplő Jamie Dorman a Once Upon a Time-ból fut be, az öccse, Elliot bőrébe pedig Luke Grimes (True Blood - képen) fog bújni. Bevizsgálás leghamarabb 2014. augusztus 1. után várható

0 Tovább

Hír-halom

1. Charlie Hunnam sokak meglepődésére elvállalta A szürke ötven árnyalata című bestseller filmváltozatának férfi főszerepét, majd a héten vissza is dobta. Helyette sikerült megtalálni az új hímegyedet, Jamie Dornan lesz a pótlás (a képen), akit a Once Upon a Time-ból ismerhetünk.

2. Joseph Kosinski rendező és Tom Cruise újabb közös projekten töri a fejét, ami nem más, mint egy regényadapt. A.J. Baime Go Like Hell cmű regénye Henry Ford II-ről szól, ahogy nem csak a márka arculatát, de profilját is átszabja, amint Enzo Ferrarival versengésbe kezd a Le Mans-i versenyeken.

3. Ethan Hawke is társul egy korábbi filmjének rendezőjével, Andrew Niccol-lal. Kettejük új projektjében Hawke egy drón-pilótát alakít, aki megkérdőjelezi a háború értelmét... cöh.

4. Nem csak az meglepő, hogy Elton John szervezkedik a saját életrajzi filmje körül, de az még megdöbbentő is, hogy címszerepre Tom Hardy-t szemelte ki. Hivalatos, hogy a fent nevezett úriember el is vállalta, de a mostani izmosságát erősen le kell építeni, ha hiteles akar lenni az angol zenész szerepében. A filmet Rocketman címen keressük majd a málnásban.

5. A végzet ereklyéi bukása nem rettentette el a gyártót, úgy döntöttek, a hibák kiküszöbölése után zöld utat adnak a második résznek. Úgy látszik, a Constantin nem hallja az idő szavát, valahogy most nem kell ez a misztifikált tini-sztori. Hamuváros jövőre forog, úgy 2015 első negedévére tenném leghamarabb.

0 Tovább

Trailer: Machete Kills

Eszméletlenül túlpörgetett és még a dél-amerikai szappanoperákat is túljátszó, lazán csak egyperces előzetes Rodriguez és Trejo felkonferálásában, amit a Yahoo spanyol ajkú közösségének szántak. Mint megtudjuk, Carlos Estevez (aka Charlie Sheen) lesz az amerikai elnök, aki új küldetésre kéri fel az épp az akasztására váró Machete-t. A sztárgárda adott, Michelle Rodriguez, Amber Heard, Sofia Vergara, Cuba Gooding Jr., Damian Bichir, Lady Gaga, Jessica Alba, Antonio Banderas, Mel Gibson is beköszön kisebb-nagyobb szerepek erejéig. AMerikában szeptember 13-án debütál, hozzánk még nem tudni, mikor érkezik

0 Tovább
«
1234

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek