Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Poszter, trailer: The Strain

A tavalyi évad egyik legnagyobb várakozásokkal induló sorozata kétségtelenül Guillermo del Toro szériája, a The Strain volt. A kezdeti pozitív felhangok szép lassan a semleges vagy negatív irányba ereszkedtek le, de a folytatás az FX csatorna révén nem volt kérdéses, hiszen a 2014-es év elsőszámú premiersorozata lett. A kivételesen egyedi látványvilág, az egyébként ötletes, de sok helyen kifacsart és elnagyolt alapsztori miatt nagyon megosztó lett az eredmény, amit a mostani poszter és teaser trailer is csak megerősít. A szereplők közül visszatér mindenki, Corey Stoll, David Bradley, Mía Maestro, Kevin Durand, Jonathan Hyde és Richard Sammel is. A második évad showrunnere ismét Carlton Cuse lesz, bizakodhatunk az erőteljes folytatásban. Amerikai premier valamikor augusztusban.

0 Tovább

Poszter, trailer: Marvel's Daredevil

Így néz ki egy sorozat előzetese, ha a Marvel pénze és a Netflix tökössége találkozik? Lecsupaszított és emberi Matt Murdock (Charlie Cox), aki bizony vérzik és szenved a kínoktól, de akkor is (vak) igazságot tesz. Talán ezt az utat kellett volna bejárni az Agent of S.H.I.E.L.D.S. kapcsán is, bár az tény, annak a közepes sikere tette lehetővé, hogy a Marvel a kisebb képernyőn is szárba szökkentse terveit. Mellépszerepekben Elden Henson, Rosario Dawson, Vincent D'Onofrio. A sorozat április 10-én a 13 részes első évaddal debütál a Netflixen, aki rajongó, azt ezzel a pár képsorral bőven meg is nyerték.

0 Tovább

Hír-halom


1. A Sony kitett egy posztert a saját twitter-oldalára, ami már a Last of Us filmváltozatával kecsegtet. Ehhez még nem hivatalos infó is érkezett, Bruce Campbell és Maisie Williams a kiszemelt a két főszerepre. Ezek után megnyugodhat minden gamer-lelkű gyermek és felnőtt egyaránt, eddig nagyon jónak tűnik a csillagzat a jó adaptációhoz.

2. Még be sem mutatott filmek tervezett folytatásai kapcsán is jönnek a hírek rendesen San Diego-ból. Elsőre a Tini Nindzsa Teknőcök 2. része, ahol már pedzegetik, ha lesz, akkor abba bele fog férni Rocksteady, BeBop és Casey Jones is. Az első kettő szintén emberszabású állat (egyik orrszarvú, a másik vaddisznó), míg Jones egy hokimaszkos igazságosztó. 

3. Még nem hivatalos a második rész bejelentése (hiszen láttunk mostanság megbukni egy pár sikerkönyves filmadaptot), de ha Az útvesztő eljut a folytatásig, amiben Wes Ball rendező igencsak biztos, akkor itt egy koncepciós tervezet a Shorch of Trials alcímű kötet filmváltozatához. Bár előbb jöhetne magyarul a könyv, csak úgy a miheztartás végett.

4. Marvel-hírek: Nem elég, hogy Robert Downey Jr. nagy csinnadrattával zárta (volna) le az önálló Vasember-filmes korszakot az életében, de most van egy ajánlat Kevin Feige Marvel-elnök kezében, ami elgondolkodtatta a színészt a folytatáson. Nem valószínű, hogy anyagi lenne, hiszen zsinórban viszi a legjobban kereső színészek listáját a 49 éves aktor... akkor viszont valami nagyon ütős sztorit  kell húzni, amit engedélyez is a Disney. Aztán ott van még Doktor Strange szereposztása is, ahol párhuzamosan hol Benedict Cumberbatch, hol Joaquin Phoenix a befutó. De hogy ne csak ez hergelje a rajongókat, Joss Whedon elkottyintotta, 4 vezető női karakter lesz az Avengers: Age of Ultronban. Egyszer ott van Romanoff ügynök (Fekete Özvegy), aztán Hill ügynök (Cobie Smulders), majd a Skarlát boszorkány (Elisabeth Olsen), de hogy ki lenne a negyedik? Egyes pletykák már Carol Danvers önálló filmjének alapozását terjesztik, aki Ms. Marvel néven ismerhető a képregényekből.

5. DC-hírek: Dwayne Johnson még hétfőn jelentette be, hogy csatlakozik a DC filmes világának stábjához, de nem nyilatkozott arról, kinek a megszemélyesítője lesz. Azóta égnek a vonalak, mennek a találgatások, mert a színész saját twitterén megosztotta a fenti fotót, ahonnan el lehet dönteni, melyik szerepre szerződött: Black Adam vagy Marvel Kapitány/Shazam. Egy 2007-es forgatási interjú során elmonta, hogy Black Adam-et fogja alakítani. Annyi biztos (már amennyire lehet), hogy 2016-ban jön a Shazam-film, melyet Peter Segal fog rendezni. Addig pedig, míg várunk az élőszereplős Igazság Ligája-filmre, a DC bőven el fog kényeztetni minket animációs téren. Augusztusban jelenik meg a Batman: Assault on Arkham című egészestés animációs filmjük, a Comic Conon pedig bejelentettek még két filmet. Az első a Batman Vs. Robin lesz, mely Scott Snyder író sztorija Talon and the Court of Owls címen. Ehhez jön még egy Justice League: Gods and Monsters, amit Bruce W. Timm fog írni és rendezni. Timm nem újonc a DC háza táján, korábban már dolgozott grafikusként, íróként és rendezőként is animációs filmeknél és sorozatoknál, mint a Batman: The Animated Series, a Batman: A rém álarca, Superman: Ítéletnap, Az igazság ligája. A sztori még nem ismert, de a cím alapján komoly csetepatéra lehet majd számítani.

6. A Disney még tovább jegeli a Karib-tenger-szériáját. Eddig volt egy kezdeti 2015-ös, majd 2016-os céldátum, azonban a Comic Conon bejelentették, hogy 2017.07.07-ére teszik a projektet. Ez azért is érdekes, mert láthatóan a Marvel-filmeket tolják teljes mellszélességgel, na meg az is érezhető, hogy hazai vizeken messze nem evickélt olyan jól az Ismeretlen vizeken alcímű fejezet. Kérdéses, mennyire fog jól teljesíteni, mert egy héttel előtte lesz a Gru 3., majd utána a Fantasztikus négyes 2. (igaz, ez utóbbi erősen függ majd a reboot első rész sikerétől). A Dead Man Tell No Tales alcímű 5. részt a Kon Tiki rendezőpáros, Joachim Ronning és Espen Sandberg rendezi majd

0 Tovább

Trailer: Helix

Megjött az új előzetes a januárban érkező SyFy-sorozathoz. A történet tökéletes keveréknek látszik, mely a Vírus és a Z világháború alapjain nyugszik. A nemzetközi kutatócsoport Antarktiszon lévő bázisán elszabadul egy eddig ismeretlen fertőzés, melynek megfékezése komoly kihívásnak bizonyul. A premier január 10-e, addig csak emlékeztetőül: A Battlestar Galactica, a Lost, az X-akták és a Kapcsolat producerei vettek részt benne.

0 Tovább

Trailer-halom

Annyi szép és jó történt egy napon, hogy szépen csokorba gyűjtve osztom meg veletek. Lesz itt animáció a kisebbeknek és a képregényeseknek is, horror, misztikus akció és tv-sorozat is!

A Repcsik első része közepes siker volt, 50 milliós költségvetésre 200 milliós bevétel jutott, így várható volt a folytatás. 2014. július 18-án érkezik a kinti mozikba, hozzánk még nincs dátum.

0 Tovább

Hír-halom

1. Charlie Hunnam sokak meglepődésére elvállalta A szürke ötven árnyalata című bestseller filmváltozatának férfi főszerepét, majd a héten vissza is dobta. Helyette sikerült megtalálni az új hímegyedet, Jamie Dornan lesz a pótlás (a képen), akit a Once Upon a Time-ból ismerhetünk.

2. Joseph Kosinski rendező és Tom Cruise újabb közös projekten töri a fejét, ami nem más, mint egy regényadapt. A.J. Baime Go Like Hell cmű regénye Henry Ford II-ről szól, ahogy nem csak a márka arculatát, de profilját is átszabja, amint Enzo Ferrarival versengésbe kezd a Le Mans-i versenyeken.

3. Ethan Hawke is társul egy korábbi filmjének rendezőjével, Andrew Niccol-lal. Kettejük új projektjében Hawke egy drón-pilótát alakít, aki megkérdőjelezi a háború értelmét... cöh.

4. Nem csak az meglepő, hogy Elton John szervezkedik a saját életrajzi filmje körül, de az még megdöbbentő is, hogy címszerepre Tom Hardy-t szemelte ki. Hivalatos, hogy a fent nevezett úriember el is vállalta, de a mostani izmosságát erősen le kell építeni, ha hiteles akar lenni az angol zenész szerepében. A filmet Rocketman címen keressük majd a málnásban.

5. A végzet ereklyéi bukása nem rettentette el a gyártót, úgy döntöttek, a hibák kiküszöbölése után zöld utat adnak a második résznek. Úgy látszik, a Constantin nem hallja az idő szavát, valahogy most nem kell ez a misztifikált tini-sztori. Hamuváros jövőre forog, úgy 2015 első negedévére tenném leghamarabb.

0 Tovább

Utózönge: István, a király

Megnéztem Alföldi Róbert jubileumi István, a király-rendezését, mert annyi negatív kritikát kapott, hogy már felkeltette az érdeklődésem.  Nem vagyok kifejezetten színházba járó kritikus, a teátrális feldolgozások is viszonylag távol állnak tőlem, de van egy-két gondolat, ami szöget ütött a fejemben mind a megtekintés, mind az utóélet kapcsán.

Ami ennek a rendezésnek a hihetetlen előnye, az a posztmodern interpretáció, a zsigerbe vágóan éles szimbólumrendszer és a reflekció napjainkra. Sajnos a magyarságtudat nem képes különbséget tenni hazaárulás/nemzetgyalázás és egy újszerű színpadi interpretáció között. Míg az 1984-es változat a kommunista-szocialista rendszer ellenpéldájaként zseniális alkotás a maga keresztény elkötelezettségével és csendes rendszerkritikájával, addig a mostani már sokkal inkább kortalan, de Móriczi szinten értelmezhető tükre a magyarságnak a maga Rokonok-módján.

Abban egyetértek a negatív kritikákkal, hogy énekhangok terén nem mindenki teljesít az elvártakhoz képest. Ennek lehetnek pusztán kvalitásbeli okai is, de sok esetben számomra inkább az emberi esendőséget szimbolizálta, semmint jeles színészeink alkalmatlanságát. Koppányként sokat szidták Stohl Andrást, a darab közben azon járt az agyam, Novák Péter jobb választás lett volna karizma alapján, nem pedig eldugva Táltos szerepében. Ehhez még az is hozzá járul, István (Feke Pál) és Koppány (Stohl) sokkal kisebb fajsúllyal bírtak, mintegy bábok voltak a háttérben zajló események igazi mozgatóihoz képest – ez azonban szintén a dramaturgia tudatos döntése, kiemelve a vezérek személyének másodlagosságát.

Ugyanilyen módon szinte mellbevágja az embert az olyan fizikailag is megvalósított szimbólum, mint a darab végén, a Himnusz előtt bezáruló korona, mely a korábban a papság és az általa irányított katonaság által megtört népet kordában tartja, megtisztítva a korábbi törzsi állapotoktól. Ennyire kemény keresztény civilizációs kritikát személy szerint nem nagyon láttam, főleg nem magyar megvalósításban. Ha végigvesszük a kereszténység történetét, akkor születése és terjedése idején még a regnáló államvallások által irányított katonaság irtotta a követőit, majd államvallássá válva már a kereszténység nevében indítottak hadjáratokat, még később pedig a róla leváló kisebb vallások követőit kezdték el üldözni – minden esetben katonai támogatással.

Tény, hogy nem lesz korszakos alapmű, mint a viszonyítási alapot nyújtó 1984-es változat, de objektív szempontok alapján igenis figyelemreméltó feldolgozás. 

3 Tovább

TV-spot - Hannibal

Sosem lehet elég a pszichopata sorozatgyilkosokból, elvégre rettegni mindig jó, főleg heti szinten. Ha már a Dexternek leáldozóban van a rebesgetett 8. évados búcsú után; a The Following még nem tart ott, hogy kiszorítson bárkit is az élmezőnyből a minősége ellenére; a CSI-sorozatok meg sohasem a rettegésről szóltak, akkor jöhet a jó öreg Dr. Hannibal Lecter fiatalkori kalandjainak festői és nyers adaptálása. A címszerepben Mads Mikkelsen, aki reményeim szerint kellően skizoid lesz, Will Graham FBI-ügynök szerepében Hugh Dancy okoz némi pozitív meglepetést, aztán hosszú távon meglátjuk. Április 4-én rajtol az első rész, reménykedjünk, hogy pár lelkes újságíró a preair-verziót megosztja a világban ezután szomjazó rajongók számára. A tovább után pedig a bővített évad-előzetes.

0 Tovább

TV-spot - Bates Motel

Igen, televíziós sorozat lett Norman Bates (Freddie Highmore) kamaszkorából, ahogy a későbbiekben látható, karszékre mumifikálódott mama, Norma (Vera Farmiga) megveszi a motelt és elkezdi üzemeltetni. Lentebb pár (szó szerint) lélegzetvételnyi tv-spot látható, mintegy kedvcsinálónak. A sorozat élesben március 18-ával debütál az A&E Network-ön.

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek