Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kritika: Az acélember

Majdnem napra pontosan hét évvel ezelőtt sikerült csalódni a Warner-féle Supermanben: Bryan Singer rendezésétől sokat vártak a rajongók, az előzetes bizalmat azonban nem sikerült maradéktalanul megszolgálni. A világ legismertebb képregényhőse akkor kicsit felsült, hiába mentette meg már akkor is a világot, csak akkor épp Lex Luthortól. Így logikus elvárás volt, hogy egy újabb kispadozás után neki fognak esni, főleg, mikor látták, hogy a csak emberi alapokon létező Batman-széria sokkal komolyabb anyagi, kritikai és rajongói sikerélményben füröszti a DC-univerzumot. Ugyan két éve már bedobták Zöld Lámpást is a mozis köztudatba, ott valahogy nem volt egységes a földi és a csillagközi univerzum összhangja, újra jégre téve a z Igazság Ligája kalandjait: ki ne tudná, ami a Marvelnek a Bosszúállók (vagy itthon jobban elterjedve a Bosszú Angyalai néven ismertek - ld. a képregények '90-es évekbeli hazai megjelenéseiben). Mióta tavaly sikerült minden idők 3. legsikeresebb filmjét összerakni a Marvel-Disney tengely mentén, újra lángol a DC-Warner páros. Már akkor készült Az acélember, sokan fintorogtak is Zack Snyder rendezői szerepe miatt: elvégre hiába volt szolgai másolat a Watchmen, nem robbantott kasszát, míg a Sucker Punch - Álomháború pedig egyenesen anyagi bukás, a kritikusok és rajongók nagymértékű elutasítása mellett. Ilyen ellenszélben kellett az alkotóknak kiállnia a hegytetőre és saját víziójukkal lepisálni, hogy bebizonyítsák, az ő verziójuk igenis életképes.

0 Tovább

Poszter: Man of Steel

Három karakterposzter, egy üzenet: Nem vagy egyedül. Hogy ez fenyegetés vagy biztatás, döntse el mindenki maga, az tény, ezt a filmet látni kell.

0 Tovább

Poszter: Man of Steel

Kegyetlenül dübörög a marketing, ha a Warner nem dobott ki 100 millió dollárt erre az ablakon, akkor egyetlen centet sem. A mostani felhozatalban egy retró hatású posztert kaptunk, ami stílusra engem kimondhatatlanul emlékeztet egy bizonyos szériára, aminek 2015-re ígérik a folytatását...

0 Tovább

Hitman-reboot

Még el se kezdődött a Fast & Furious 6 világ körüli turnéja, Paul Walker már fél szemmel egy hasonlóan nagy széria feltámasztásában gondolkodhat. Hitman szerepében vele képzelik el újraszabni az eddigi egyfilmes, de csúfos bukással végződő játékadaptáció filmes képét. A forgatókönyvet Skip Woods (Hitman, X-Men kezdetek: "Farkas", Die Hard - Drágább, mint az életed) és Mike Finch (Ragadozók) jegyzik közösen, míg a rendezéssel Aleksander Bach reklámfilm-rendezőt bízták meg, a projektet pedig Agent 47 címmel keressük a későbbiekben.

Igazából könnyű helyzetben van a projekt, a korábbi kétes fogadtatással övezett 2007-es változat Xavier Gens rendezésében nem tette magasra a lécet, ellengen Timothy Olyphant egész jól hozta a bérgyilkos szerepét. Közben azért érdekes, ha már reboot, akkor mit keres a fedélzeten Woods, aki az első próbálkozás szkriptjét is jegyzi... Várjuk a további fejleményeket, elvégre egy igen jó névnek övendő játékkarakter térhet vissza a vászonra.

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek