Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Poszter, trailer: Chappie

Neill Blomkamp emblematikus rendező a posztapokaliptikus szegregáció témakörében játszódó filmjeivel (District 9, Elysium), pedig még ezzel együtt is csak a harmadik nagyjátékfilmje előzetesének örülhetünk. Ezúttal már a robotika felé nyitunk, a mesterséges intelligencia párhuzamos létjogosultságával az emberi élet tisztelete mellett. Egy tömeggyártott ipari terméket hackel meg Deon (Dev Patel), hogy mesterséges intelligenciával felturbózva értelmes életet adjon Chappie-nek (Sharlto Copley). A gyermekien ártatlan tudatra ébredő Chappie neveléséből a Die Antwoord tagjai, Yo-Lanid Visser és Ninja saját magát alakítva veszi ki a részét, ezáltal még hitelesebb képet adva a dél-afrikai problémákról. Persze rájönnek odafent Deon tettére, az általuk instabilnak tartott Chappie-re pedig vadászni kezdenek Vincent (Hugh Jackman) vezetésével. Amerikai bemutató 2015.03.06.

0 Tovább

Poszter, trailer: Minions

A Gru-filmek kedvelőinek csemege, egészestés minion-film érkezik jövő nyáron. A sztori még a Gru előtti időkről szól, mikor ezek a kis furcsa teremtmények arra hajtottak, hogy a leggonoszabb gazdát (egy T-rex, Napóleon, Drakula) találhassák meg, akit szolgálni tudnak. Történelmi korszakokon át keresték az igazit, míg eljutottak 1968-ban New Yorkba. Persze a gonoszok is szóhoz fognak jutni, az eredet szinkronban Sandra Bullock, Jon Hamm, Michael Keaton, Allison Janney, Steve Coogan is szerepet vállalt. Hazai bemutató 2015.07.09., egy nappal az amerikai premier előtt. Családosok, gyermeklelkűek, gyülekező!

0 Tovább

Poszter, trailer: Furious 7

Megérkezett a Halálos iramban-széria 7. részének angol és magyar nyelvű előzetese is. Búcsút intünk Paul Walkernek, ezzel valószínűleg más mederbe terelődik majd a fő szál. Az aktuális gonosz Die Hard-szintre emeli a sztori, ugyanis az előző rész főellenségének csúnya, rossz bátyja lesz az, aki a sokszínű Toretto-család életére tör. Azért erős irónia Stathamat nagytesónak nézni, de a lényeg, hogy megint sikerült emelni a tétet a korábbiakhoz képest, így esély van arra, hogy a legjobb film épp ez legyen a házon belül. Igaz, a korábbi nagy kedvenc, a 4-5-6. részt jegyző Justin Lin rendező helyett James Wan veszi át a stífétát, aki jobbára horrorjai révén ismert (Fűrész, Démonok között). Magyar bemutató 2015. április 2.

0 Tovább

Marvel: Phase 3-bejelentések

A korábban megszokottakhoz képest nem a San Diego-i Comic Con, hanem a hollywoodi El Capitan színházban tartották a Marvel sajtótájékoztatóját a Phase 3-mal kapcsolatban. Kevin Feige vezette az eseményt, de ott volt Joss Whedon Bosszúállók-rendező és A tél katonája alcímet viselő Amerika Kapitány-folytatást rendező testvérpár, Anthony és Joe Russo is. A körítés szokványosnak nem nevezhető, a megszállott rajongók bekiabálásának hiánya éppenséggel csorbította a bejelentésekkel kapcsolatos reakciókat, de ettől függetlenül ütős hírek és promóképek érkeztek, melyeket megjelenési időrend szerint vizsgálhatunk be.

 

2016.05.06. Captain America: Civil War

Ezzel el is érkezhetünk rögtön a talán legnagyobb dobáshoz a Marvel Cinematique Universe (továbbikban MCU) háza tájáról. A bejelentést követően színpadra is érkezett Rober Downey Jr. és Chris Evans, hogy ökölpacsival nyugtázzák a leendő szembenállást. A hazai kiadványok most jutnak el a sztori végéhez, úgyhogy már magyarul is olvasható a Polgárháború és Amerika Kapitány halála is. Chris Evans korábban bejelentette, ez lesz az utolsó önálló filmje a csillagos lobogós hős gúnyájában.

2016.11.04. Doctor Strange

Hónapok óta színészkeringő zajlik a produkció körül, alig van olyan 30 feletti markáns sztár, aki nem került szóba a mágus megformálójaként. Hogy csak párat említsek: Joaquin Phoenix, Jared Leto, Matthew Modine vagy Tom Hardy. Ugyan a hivatalos dátumhoz bejelentés nem érkezett, de Benedict Cumberbatch az álltólagos befutó. Addig, amíg Feige nem erősíti meg, addig nem mehetünk biztosra, de eddig ez a legerősebb gyanú.

2017.05.05. Guardians of the Galaxy 2

James Gunn Japánból köszönt be az egybegyűlteknek, aki egyből be is lengeti, hogy a tervezetteknél hamarabb, már májusban láthatjuk az idei év egyik, ha nem a legnagyobb filmes durranásának folytatását. Azt már korábbról tudtuk, hogy a csapatból mindenki visszatér, a Marvel szokásait ismerők meg sem lepődnek ezen, elvégre a stúdió több filmre szóló szerződésekkel operálva biztosítja a produkciók jövőjét. S az ok, amiért hónapokkal korábban kerül bemutatásra, az nem más, mint

2017.07.28. Thor: Ragnarok

Asgard a végítélet felé halad, a Ragnarok az északi viking mitológia szerint a világ végén vívott csata, ahol az egyik oldalon Odin és az istenek, a másikon pedig a Loki vezette óriások küzdenek életre-halálra. Ezzel akár véget is vethetnek Thor asgardi kiruccanásainak, elvégre a mitológia az óriások győzelmét és a káosz eljövetelét jósolja meg.

2017.11.03. Black Panther

Egy újabb MCU-újonc, a wakandai herceg, aki elődei munkásságának továbbvitelével ölti magára a Fekete Párduc jelmezét, hogy megvédje királyságát mindenféle betolakodótól. Ezzel a lépéssel multikulturális nyitás előtt áll a Marvel, afrikai színtér kerülhet be a fő csapásvonalba, amit nagyszerűen megalapoztak már az Ultimate Avengers 2. részében. Igaz, hogy eddig csak animációs megjelenései vannak a karakternek, de remek utánpótlás lehet Amerika Kapitány időszakos kiesése és A tél katonájával való pótlásáig. A főszerepet Chadwick Boseman kapja, aki kiváló fizikumáról A 42-es és az Újoncok napja filmekben már tanúbizonyságot tett előbb baseball-játékos, maj NFL-draftra esélyes sportolóként. A karakter már a 3. Amerika Kapitány-filmben is fel fog bukkanni, úgyhogy inenntől erős átjárás lesz a filmek közt, nem csak a Bosszúállókban lesz csapatosdi.

2018.07.06. Captain Marvel

Scarlett Johansson legnagyobb bánatára nem Fekete Özvegy kap első nőként önálló filmet az MCU háza táján, hanem Marvel Kapitány. Képregényeseknek többet mond a név, Carol Danvers katonából lesz szuperhős. A logikus döntés tényleg ez utóbbi bevezetése a kánonból, hiszen a későbbiekben kifejtem, milyen fontos karakterről beszélhetünk. Legalább annyi átjárása lesz, mint Fekete Párducnak. Főszereplőnk még nincs, de tippre legalább annyira nagy keringőre számíthatunk, mint Doctor Strange esetében.

2018.11.02 Inhumans

Újabb intergalaktikus csoport lép be az MCU ajtaján, akik még a A galaxis őrzőinél is merészebb választás lesznek. Náluk a humor már kevésbé dominál, ellenben a harcok és a civilizációk közötti konfliktusok sokkal inkább előtérbe kerülnek. Karaktereket felesleges lenne még keresni, hiszen a képregényes alap is jó néhány tagot számlál és legalább annyi vetésforgó volt csapaton belül, mint a Bosszú Angyalainál – azért a kifejezés, mert a nagy csapatmozgás inkább a képregényhez köthető, míg az MCU fix csapatra épített eddig és csak most fognak majd Amerika Kapitány karaktere mentén változtatásokat eszközölni.

2018.05.04. Avengers: Infinity War  Part 1, 2019.05.03. Avengers: Infinity War Part 2

A bejelentések közti legnagyobb húzónév továbbra is a Bosszúállók-folytatások. Már nyakunkon a 2. rész, melyben Ultron révén még újabb gonosz kerül a képbe James Spader megformálásában, de nem árt tudni, hogy a már korábban is látott Thanos lesz itt a legkeményebb ellenfél. Josh Brolin révén színész is van hozzá, a sztori a képregényben adott, ami idén került a hazai olvasók kezébe Végtelen hatalom címen, szóval abszolút képben lehetünk a ránk váró eseményekkel kapcsolatban.

Ennyi lett volna a hivatalos bejelentés. Volt több kérdés is, jelesül Pókember vajon csatlakozni fog-e a Bosszúállók csapatához.  A kérdésre Feige annyir válaszolt, hogy minden, ami most nem lett hivatalosan bejelentve, vagy nem igaz vagy csak pletyka. Ezzel kifogta a szelet a Sony vitorlájából, de az is lehet, hogy csak jobb alkupozíciót akarnak, hiszen a hálószövő maga is aktív részese a Polgárháború eseménysorozatának, ami pedig másfél éven belül bemutatásra is kerül.

Ehhez csak lazán kapcsolódva felmerült az önálló Hulk-film kérdése is, amire ennél pozitívabb válasz érkezett. Hulk szerepelni fog az összes Bosszúállók-filmben, ami mindenkinek, aki látta a címeket és ismeri a sztorikat, evidens is volt. Ettől függetlenül azonban nincs tervbe véve egy önálló film.

Záráképp pedig az Ultron kora szinkronos előzetese, az eredeti szinkron itt tekinthető meg. Az már biztos, Ultron szinkronjára lehet is újracastingolni.

0 Tovább

Poszter, trailer: The Avengers: Age of Ultron

A Marvel bejelentette még a hét elején, hogy az Ultron kora alcímet viselő Bosszúállók-folytatás első mozgóképes megjelenése a jövő heti Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.S. epizódja után lesz látható, nem kis felvezetést csapva a sorozatnak. Ehhez képest mára virradóra szorgos Hydra-ügynökök kiszivárogtatták előbb egy gyatra minőségű videó formájában, majd a Marvel úgy döntött, az ilyenkor megszokott letiltásos hadjárat helyett élesbe állítják a HD-minőségű anyagot. Az előzetesből annyi kiderül, hogy Ultron eredete jobban illesztve lett az MCU világába, mivel a képregényes alkoó, Hank Pym még nincs felvezetve, így Tony Stark kapta meg az alkotó kényes terhét. Ehhez jön még egy Hulkbuster-páncél Vasembernek, James Spades Ultron szinkronjaként meglehetősen rideg, Amerika Kapitány pajzsa is kettétörik majd - száz szónak is egy a vége, megint epikus méretű pusztítás várható, amiben Hulk is az ellenség oldalára kerül. Pofás előzménye lesz ez a Civil War történetének, ahol Amerika Kapitány és Vasember vezetésével a szuperhősök egymás életére fognak törni a regisztrációs törvényből kifolyólag. Hazai bemutató 2015. április vége/május eleje

0 Tovább

Banner, poszter: The Hobbit: Battle of the Five Armies

Újabb, ezúttal már spoileresebb poszterek és bannerek kerültek ki Az öt sereg csatája alcímet viselő, most már talán tényleg az utolsó Peter Jackson-féle Középfölde-filmhez. Egy csokorba gyűjtve mind, lehet szemezgetni.

0 Tovább

Poszter: The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Ezzel az ötössel befejeződött Az öt sereg csatájának karakterhalmozása, minden főbb szereplő megkapta a maga szólóanyagát. Ezen etapban Bárd (Luke Evans), Tölgypajzsos Thorin (Richard Armitage), Tauriel (Evangeline Lilly), Thranduil (Lee Pace) és Bilbó (Martin Freeman) megint.

0 Tovább

Poszter: The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Karakterposzterek jönnek napi szinten, egybe vártam egy kisebb csokorravalót: Bilbó (Martin Freeman), Gandalf (Ian McKellen), Galadriel (Cate Blanchett) és Legolas (Orlando Bloom) bújt most már (talán, ha Peter Jackson is úgy akarja) utoljára Középfölde neves szereplőinek bőribe.

0 Tovább

Poszter, trailer: Stretch

Zsinórban jönnek az elszállt előzetesek az őszi felhozatalhoz, most Joe Carnahan (The A-Team, na meg a Smokin' Aces) új filmje kapta meg az első előzetest. Szokványosan bő sztárfelhozatal (Patrick Wilson, Ed Helms, James Badge Dale, Brooklyn Decker, Jessica Alba, Chris Pine), szokványosan beteg sztori, amikor egy sofőr mind elmebetegebb szotikba keveredik. A narrátor csak bepörget és nem ereszt, ha már másodjára nézed, rákattansz és pörgetnéd tovább a filmhez. Mert ki hagyna ki egy zakkant milliomost, egy szellemet, egy törpét, egy bukit, három sztrippert, három f@szszopó nimfomániást, szilikonos melleket, egy meleg francia maffiózót, kokaint, na meg The Hoffot! Amerikai bemutató október 14., VOD terjesztéssel, szóval leleményesek hamar magukénak tudhatják.

0 Tovább

Poszter: Nightcrawler

Felnőtt az Amerikai szépség operatőrsráca, megtalálta a hivatását a szakmában és éjszakai bűnesetek megszállott tudósítójaként üresjáratban megtanulja gyártani is azokat. Kérdés, vajon a kis mániákus meddig képes kihúzni komoly balhé nélkül, mikor kezd rá omlani minden? Kiderül november 13-án.

U.i.: Az első fele csak fikciós hasonlat.

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek