Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Poszter, trailer: Fury

2005 óta csak az 5. David Ayer-rendezés kerül a mozikba, de egytől egyik igazi keményfiúkról szólnak, legyen szó akárszolgálatban lévő vagy már leszerelt és civilben próbálkozó rendőrről. Jellemző rá a kézikamera, a nyers brutalitás és a leplezetlen őszinteség. Hőseire nem jellemző a patetikusság, csak a kötelességtudat és a kőkemény jellem. Most egy kicsit terepet cserél, az amerikai nagyvárosokban szolgáló rendőrök helyét a 2. világháborús amerikai katonaság veszi át. A háború vége felé járunk, már német földön ölik a nácikat a szövetségesek. Egy tankegység bevetéseit követhetjük nyomon, élén Brad Pitt-tel. A kis csapat (Pitt mellettLogan Lerman, Shia LaBeouf, Jon Bernthal, Michael Peña, Scott Eastwood) fémkasztniba zárt élete egycsapásra megváltozik, mikor szembe találják magukat 300 német katonával. Ayer eddigi filmjeiből kikövetkeztethetjük, messze nem lesz maradéktalan happy end a vége, sőt! Amerikai bemutató október 24., nálunk nem lenne szerencsés választás a közelmúltbeli tankos 23-ára emlékezve egy magyar bemutató.

0 Tovább

Kritika: Z világháború

A könyvadaptálás nem egy könnyű útja a filmkészítésnek, elvégre nem csak az írott anyagnak és azon rajongótáborának illik és kell megfelelni, de emellett még a filmes célközönséget is sikerrel be kell csábítani a mozikba. Max Brooks regényének szöveghű adaptálása már csak amiatt is fejszecsorbító, mert egy esemény utólagos dokumentálása - ergo semmi sem zajlott ténylegesen a történetben, minden csak visszaemlékezés. Ezért pláne érdekes volt, mikor kiderült, milyen szintű katasztrófafilmet forgatnak belőle, mintegy felelevenítve a legősibb félelmeink egyikét, járványszerű pusztulását fajunknak. Napjaink vezető hírei közé tartoznak a különböző térségekben megjelenő fertőzésekről szóló híradások, elég csak a H1N1-re vagy a kergemarha-kórra gondolni.

0 Tovább

Banner: World War Z

Nincs mit tenni, Brad Pitt nélkül ez a film tényleg viszonylag keveseket érdekelne, főleg az előzmények (pótforgatás, szkript-átírás...). Kaptunk világjáró bannereket, melyek megmutatják, ez bizony globális probléma nem, nem csak Amerikára sújt le a tragédia.

0 Tovább

Poszter: World War Z

Napra pontosan egy hónap és jön a halogatott, újraforgatott verzió a nagysikerű bestseller filmadaptációjából - helyesebb is lenne Z világháború 1.5-nek hívni.

0 Tovább

Poszter, trailer: World War Z

Kisebb menedzselési gondok után most már tényleg megkaptuk Brad Pitt zombis filmjének új előzetesét (hogy ez a kétnapos huzavona kinek érte meg, azt nem tudni) és hozzá egy posztert is. A regény mondanivalójára kissé fittyet hányva ide bizony akciófilm lett elképzelve, abból is egyelőre az átlagos fajtából - bár a zombik eddig általam sehol sem látott tömeges ereje kissé bohóckodásnak hat, amint a buszt borítják vagy a betonfalnál összeállnak egy túlméretezett cheerleader-piramisba. Hogy a hathetes pótforgatás, a forgatókönyv gatyába rázása segített-e, nem tudjuk meg talán soha, hacsak nem lesz egy rendezői elsővágás-kiadvány (via Marc Foster), amire per pillanat semmi esélyt sem látok. A poszter viszont állat, az jobban beszippant, mint az előzetes. Hazai bemutató 06.27.

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek