Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hír-halom


1. A Sony kitett egy posztert a saját twitter-oldalára, ami már a Last of Us filmváltozatával kecsegtet. Ehhez még nem hivatalos infó is érkezett, Bruce Campbell és Maisie Williams a kiszemelt a két főszerepre. Ezek után megnyugodhat minden gamer-lelkű gyermek és felnőtt egyaránt, eddig nagyon jónak tűnik a csillagzat a jó adaptációhoz.

2. Még be sem mutatott filmek tervezett folytatásai kapcsán is jönnek a hírek rendesen San Diego-ból. Elsőre a Tini Nindzsa Teknőcök 2. része, ahol már pedzegetik, ha lesz, akkor abba bele fog férni Rocksteady, BeBop és Casey Jones is. Az első kettő szintén emberszabású állat (egyik orrszarvú, a másik vaddisznó), míg Jones egy hokimaszkos igazságosztó. 

3. Még nem hivatalos a második rész bejelentése (hiszen láttunk mostanság megbukni egy pár sikerkönyves filmadaptot), de ha Az útvesztő eljut a folytatásig, amiben Wes Ball rendező igencsak biztos, akkor itt egy koncepciós tervezet a Shorch of Trials alcímű kötet filmváltozatához. Bár előbb jöhetne magyarul a könyv, csak úgy a miheztartás végett.

4. Marvel-hírek: Nem elég, hogy Robert Downey Jr. nagy csinnadrattával zárta (volna) le az önálló Vasember-filmes korszakot az életében, de most van egy ajánlat Kevin Feige Marvel-elnök kezében, ami elgondolkodtatta a színészt a folytatáson. Nem valószínű, hogy anyagi lenne, hiszen zsinórban viszi a legjobban kereső színészek listáját a 49 éves aktor... akkor viszont valami nagyon ütős sztorit  kell húzni, amit engedélyez is a Disney. Aztán ott van még Doktor Strange szereposztása is, ahol párhuzamosan hol Benedict Cumberbatch, hol Joaquin Phoenix a befutó. De hogy ne csak ez hergelje a rajongókat, Joss Whedon elkottyintotta, 4 vezető női karakter lesz az Avengers: Age of Ultronban. Egyszer ott van Romanoff ügynök (Fekete Özvegy), aztán Hill ügynök (Cobie Smulders), majd a Skarlát boszorkány (Elisabeth Olsen), de hogy ki lenne a negyedik? Egyes pletykák már Carol Danvers önálló filmjének alapozását terjesztik, aki Ms. Marvel néven ismerhető a képregényekből.

5. DC-hírek: Dwayne Johnson még hétfőn jelentette be, hogy csatlakozik a DC filmes világának stábjához, de nem nyilatkozott arról, kinek a megszemélyesítője lesz. Azóta égnek a vonalak, mennek a találgatások, mert a színész saját twitterén megosztotta a fenti fotót, ahonnan el lehet dönteni, melyik szerepre szerződött: Black Adam vagy Marvel Kapitány/Shazam. Egy 2007-es forgatási interjú során elmonta, hogy Black Adam-et fogja alakítani. Annyi biztos (már amennyire lehet), hogy 2016-ban jön a Shazam-film, melyet Peter Segal fog rendezni. Addig pedig, míg várunk az élőszereplős Igazság Ligája-filmre, a DC bőven el fog kényeztetni minket animációs téren. Augusztusban jelenik meg a Batman: Assault on Arkham című egészestés animációs filmjük, a Comic Conon pedig bejelentettek még két filmet. Az első a Batman Vs. Robin lesz, mely Scott Snyder író sztorija Talon and the Court of Owls címen. Ehhez jön még egy Justice League: Gods and Monsters, amit Bruce W. Timm fog írni és rendezni. Timm nem újonc a DC háza táján, korábban már dolgozott grafikusként, íróként és rendezőként is animációs filmeknél és sorozatoknál, mint a Batman: The Animated Series, a Batman: A rém álarca, Superman: Ítéletnap, Az igazság ligája. A sztori még nem ismert, de a cím alapján komoly csetepatéra lehet majd számítani.

6. A Disney még tovább jegeli a Karib-tenger-szériáját. Eddig volt egy kezdeti 2015-ös, majd 2016-os céldátum, azonban a Comic Conon bejelentették, hogy 2017.07.07-ére teszik a projektet. Ez azért is érdekes, mert láthatóan a Marvel-filmeket tolják teljes mellszélességgel, na meg az is érezhető, hogy hazai vizeken messze nem evickélt olyan jól az Ismeretlen vizeken alcímű fejezet. Kérdéses, mennyire fog jól teljesíteni, mert egy héttel előtte lesz a Gru 3., majd utána a Fantasztikus négyes 2. (igaz, ez utóbbi erősen függ majd a reboot első rész sikerétől). A Dead Man Tell No Tales alcímű 5. részt a Kon Tiki rendezőpáros, Joachim Ronning és Espen Sandberg rendezi majd

0 Tovább

Trailer: A csodálatos pókember 2 (2014)

Megérkezett az első, rögtön két és félperces előzetes Pókfej jövő évi kalandjához, ami egyből kérdések tömegét veti fel. Elsőként a szimbólumok értelmezése, elvégre a főhős tehetetlenül zuhan, mígnem felpörög némi esemény. Ezt követően a végéig kell pörgetnünk, mert ottan virít a szöveg, hogy a legnagyobb csatája (azt meg se kérdezem, mi lesz akkor a 3-4-5-ben, ha eljutnak addig). Ez tiszta sor, hiszen a rebootban eddig csak egy szteroidos gyíkot kellett móresre tanítani, erre most egy szellemáram-csávót, egy mechanikus orrszarvút (ami inkább steampunk bika), na meg egy lökött milliárdos kölköt, aki mindezt apa mániáitól hajtva még pénzeli is. A nemrégiben napvilágot látott óriásplakát, melyen eme gonoszok néznek farkasszemet FPS-módba vágott Pókemberünkkel, szinte mind véreznek a kétséges kivitelezéstől. Jamie Foxx Electro-kosztüme még a fotókon nézett ki valahogy, most azonban mozgás közben szinte borzalmasan gyenge. Dane DeHaan kis Osbornja és a plakáton látható Zúzmara Jack-életérzése furcsa párosítás, mert a színészben velejéig ott a gonosz, de a kinézetén csak röhögünk. Rhino meg, akit Paul Giamatti formál meg annak emberi alakjában, egyszerűen csak észvesztően érthetetlen. Ezt a katyvaszt látva rögtön kézbe is vettem a majd két évtizede őrizgetett Pókember-figurámat és nyugtatgattam, hogy nem ő a hibás, csak mert a Sony-nál elszállt a bogyóval néhány jóember. Nincs más hátra, én is leszedálom magam május 1-jéig.

0 Tovább

Poszter, trailer: Derült égből fasírt 2

2009-ben meglepően jó fogadtatásban részesült a Sony Derült égből fasírt című egészestés animációs alkotása. Négy évet vártunk a folytatásra, melynek most megkaptuk az első előzetesét és a plakátot. Az amerikai bemutató 09.27., magyar céldátum egyelőre nincs. Nem tudom, valahogy nem várom...

0 Tovább

Hotel Transylvania

Biztos csak amiatt, mert egyre közelebb kerülök a harminchoz, de mind kevésbé tudok lelkesedni az animációs filmek iránt. Az idei premierek közül a Merida, a bátor csak szimplán tetszett, míg a franchise-rendszerben érkező Jégkorszak 4 és Madagaszkár 3 már egyenesen elfogadhatatlanná vált a szememben. Ezek után érthető, ha kissé szkeptikusan ül be a magamfajta egy még ismeretlen minőségű filmre, mely az elmúlt évek kevésbé szimpatikus vérszívó hullámain felbukkanva értelmezne nekünk egy színesebbet a műfaj keretein belül. Ehhez képest nem csak pozitívan csalódtam, hanem szinte folyamatosan vigyorogtam, mint a tejbe tök, a felnőttesebb poénoknál egyenesen harsányabb voltam, mint a gyerekek…

Drakula gróf 19. század végnapjaiban felépítteti a tökéletes menedéket az emberek elől bujkálni kényszerülő szörnyeknek valamint egyetlen értelmének halhatatlan életében, a lányának, Mavisnek. A történet apropóját egyébként a jányka 118. születésnapja adja, amikor vámpírlépték szerint nagykorúvá lesz. Az apuci által rendezett össznépi rém-dzsembori a sablonos unalomba látszik fulladni, mikor a hotel életében először egy élő ember téved be a rengetegből. Jonatán (beza, a Jonathan szépen lemagyarosítva) megjelenése nem csak vendéglátó idegeit kezdi ki, de gyermeke érzelmeink húrjait is megpendíti. A bújócska során szörnykörökben egyre népszerűbb lesz a kisminkelt élő legény, míg a büszke, ámde eleinte hiperóvatos vámpír-apuka pedig szép lassan revideálja az emberekről alkotott nézeteit.

A recept tökéletesen ismert, egyetlen meglepő fordulatot sem kell várni, amit csak lehetett, eltanult a Sony animációs részlege a Dreamworks 2001-es emblematikus darabjából, a Shrekből. Jó diákként igyekszik túlszárnyalni mesterét, ami felesleges, de olykor üdvözítő. A rémmesék sablonjait és szereplőit cafatokra tépik, hogy a megfelelő módon illeszthessék a mondandó kereteihez fazonszabott Frankensteint, Múmiát, Láthatatlan embert vagy épp Rémfarkast. Genndy Tartakovsky rendező (Pindúr pandúrok, Szamuráj Jack), valamint a két forgatókönyvíró, Peter Baynham (Borat, Brüno) és Robert Smigel  (Saturday Night Live) közös munkája nagyszerűen szórakoztat nem csak a vígjátéki, de a romantikus és megható jelenetek pontos adagolásával.

Amennyire tartottam tőle az előzetes alapján, annyira meglepődtem, milyen jól sikerült ez. Eddig ez a film viszi a prímet az animációk idei felhozatalát nézve, azonban magyar premierek terén még hátravan a Lorax és a Rontó Ralph is, azonban az már most biztos, animációs filmet nem fogok 3D-ben nézni. Nincs a zavaró szemüveg, mert amíg a látvány nem olyan színvonalú CGI-animációt takar, addig felesleges konvertált verzióért pluszpénzt kiadni. A képsíkok és a pixelminőség terén nincs veszteség, teljesen át tudjuk magunkat adni a műélvezetnek.

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek