Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kritika: A majmok bolygója: Forradalom

Hatalmas hátránnyal volt kénytelen nyitni hazánkban a Majmok bolygója újraszabott szériájának második része: a forgalmazó Intercom és a Cinema City sajnos nem tudtak megegyezni a film bemutatása tekintetében, így egyik CC-mozi sem tűzte műsorára a premier hetében. Hogy ezt később orvosolják vagy sem, a jövő zenéje, de megannyi filmrajongó maradt le erről a legális élményről. A kellemetlen szájíz után azonban örvendezzünk, mert 2011 egyik legjobb és legnagyobb meglepetését okozó filmjének folytatásához van szerencsénk, amely nem szenved a folytatások gyermekbetegségeitől, sőt! Képes elérni azt, hogy az előzmény nélkül is maradéktalan szórakozást nyújtson a vele még csak most ismerkedőknek, miközben a már magának tudható mozinézők számára is elmélyíti a történetet - egyetlen hibájaként, hogy csak Cézárék szemszögéből.

0 Tovább

Rendeződik a Majmok-folytatás

A tavalyi év egyik legnagyobb sikerét kétségkívül A majmok bolygója: Lázadás című film aratta, mind szakmai, mind anyagi tekintetben: a bő 90 milliós költségvetésű sci-fi kis híján elérte az 500 milliós határt, arról nem beszélve, mennyire pozitív fogadtatásban részesült az alkotás. A nemzetközi visszajelzések ismeretében már melegében be is jelentették a folytatást, remélve a franchise feltámasztását. A stábon nem szándékoztak nagymértékben változtatni, a főszereplőt megformáló Andy Serkis és a rendező Rupert Wyatt eddig is megfelelő garanciának bizonyult.

Nem olyan régen azonban a rendező Wyatt úgy érezte, köszöni, de nem kívánja vászonra vinni a folytatást, ezzel nem kis fejtörésre kárhoztatta a stúdió embereit. A kívánságlistát sikerült egész pofásra szerkeszteni, elvégre helyet kapott rajta J. Blakeson (The Disappearance of Alice Creed), Juan Carlos Fresnadillo (28 héttel később), Jeff Nichols (Take Shelter) és Juan Antonio Bayona (Árvaház) neve is. A szerződést végül Matt Reeves orra alá dugták, aki a Cloverfield és az Engedj be! remake-jével már nem kis elismerést szerzett magának.

Céldátum odakint: 2014. május 24.

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek