Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Karakterposzterek - Avengers: Age of Ultron

Lassan az egész csapat megkapja a saját szóló poszterét, egyerelő ez az öt (Fekete Özvegy, Hulk, Thor, Nick Fury és Vasember) van a tarsolyunkban.

 

0 Tovább

Poszter: Avengers: Age of Ultron

Az Angyalok már poszterben is gyülekeztek, a sok kis karakterposztert összemosták és kaptunk egy szép nagy egészet. Thor és Hulk nem érdemelt külön megjelenést, de így sincs okunk a panaszra.

0 Tovább

Hír-halom


1. A Sony kitett egy posztert a saját twitter-oldalára, ami már a Last of Us filmváltozatával kecsegtet. Ehhez még nem hivatalos infó is érkezett, Bruce Campbell és Maisie Williams a kiszemelt a két főszerepre. Ezek után megnyugodhat minden gamer-lelkű gyermek és felnőtt egyaránt, eddig nagyon jónak tűnik a csillagzat a jó adaptációhoz.

2. Még be sem mutatott filmek tervezett folytatásai kapcsán is jönnek a hírek rendesen San Diego-ból. Elsőre a Tini Nindzsa Teknőcök 2. része, ahol már pedzegetik, ha lesz, akkor abba bele fog férni Rocksteady, BeBop és Casey Jones is. Az első kettő szintén emberszabású állat (egyik orrszarvú, a másik vaddisznó), míg Jones egy hokimaszkos igazságosztó. 

3. Még nem hivatalos a második rész bejelentése (hiszen láttunk mostanság megbukni egy pár sikerkönyves filmadaptot), de ha Az útvesztő eljut a folytatásig, amiben Wes Ball rendező igencsak biztos, akkor itt egy koncepciós tervezet a Shorch of Trials alcímű kötet filmváltozatához. Bár előbb jöhetne magyarul a könyv, csak úgy a miheztartás végett.

4. Marvel-hírek: Nem elég, hogy Robert Downey Jr. nagy csinnadrattával zárta (volna) le az önálló Vasember-filmes korszakot az életében, de most van egy ajánlat Kevin Feige Marvel-elnök kezében, ami elgondolkodtatta a színészt a folytatáson. Nem valószínű, hogy anyagi lenne, hiszen zsinórban viszi a legjobban kereső színészek listáját a 49 éves aktor... akkor viszont valami nagyon ütős sztorit  kell húzni, amit engedélyez is a Disney. Aztán ott van még Doktor Strange szereposztása is, ahol párhuzamosan hol Benedict Cumberbatch, hol Joaquin Phoenix a befutó. De hogy ne csak ez hergelje a rajongókat, Joss Whedon elkottyintotta, 4 vezető női karakter lesz az Avengers: Age of Ultronban. Egyszer ott van Romanoff ügynök (Fekete Özvegy), aztán Hill ügynök (Cobie Smulders), majd a Skarlát boszorkány (Elisabeth Olsen), de hogy ki lenne a negyedik? Egyes pletykák már Carol Danvers önálló filmjének alapozását terjesztik, aki Ms. Marvel néven ismerhető a képregényekből.

5. DC-hírek: Dwayne Johnson még hétfőn jelentette be, hogy csatlakozik a DC filmes világának stábjához, de nem nyilatkozott arról, kinek a megszemélyesítője lesz. Azóta égnek a vonalak, mennek a találgatások, mert a színész saját twitterén megosztotta a fenti fotót, ahonnan el lehet dönteni, melyik szerepre szerződött: Black Adam vagy Marvel Kapitány/Shazam. Egy 2007-es forgatási interjú során elmonta, hogy Black Adam-et fogja alakítani. Annyi biztos (már amennyire lehet), hogy 2016-ban jön a Shazam-film, melyet Peter Segal fog rendezni. Addig pedig, míg várunk az élőszereplős Igazság Ligája-filmre, a DC bőven el fog kényeztetni minket animációs téren. Augusztusban jelenik meg a Batman: Assault on Arkham című egészestés animációs filmjük, a Comic Conon pedig bejelentettek még két filmet. Az első a Batman Vs. Robin lesz, mely Scott Snyder író sztorija Talon and the Court of Owls címen. Ehhez jön még egy Justice League: Gods and Monsters, amit Bruce W. Timm fog írni és rendezni. Timm nem újonc a DC háza táján, korábban már dolgozott grafikusként, íróként és rendezőként is animációs filmeknél és sorozatoknál, mint a Batman: The Animated Series, a Batman: A rém álarca, Superman: Ítéletnap, Az igazság ligája. A sztori még nem ismert, de a cím alapján komoly csetepatéra lehet majd számítani.

6. A Disney még tovább jegeli a Karib-tenger-szériáját. Eddig volt egy kezdeti 2015-ös, majd 2016-os céldátum, azonban a Comic Conon bejelentették, hogy 2017.07.07-ére teszik a projektet. Ez azért is érdekes, mert láthatóan a Marvel-filmeket tolják teljes mellszélességgel, na meg az is érezhető, hogy hazai vizeken messze nem evickélt olyan jól az Ismeretlen vizeken alcímű fejezet. Kérdéses, mennyire fog jól teljesíteni, mert egy héttel előtte lesz a Gru 3., majd utána a Fantasztikus négyes 2. (igaz, ez utóbbi erősen függ majd a reboot első rész sikerétől). A Dead Man Tell No Tales alcímű 5. részt a Kon Tiki rendezőpáros, Joachim Ronning és Espen Sandberg rendezi majd

0 Tovább

Galéria: Avengers: Age of Ultron

Hála az Entertainment Weeklynek, kaptunk egy szolidabb képmennyiséget a jövőre érkező Marvel-nagyágyúhoz, az Avengers: Age of Ultronhoz. Kezdésnek rögtön a címlapon egy valószínűsíthetően messze nem végleges Ultront a címlapon, hozzá pedig nem csak a főszereplőket láthatjuk viszont, hanem James Rhodey szerepében Don Cheadle-t, valamint Higanyszál és Skarlát Boszorkány megformálójaként Aaron Taylor-Johnsont és Elitabeth Olsent. Ami egyből lejön, Hawkeye"kosztümje" megállná a helyét a Game of Thrones-ban is, Romanoff biodíszlet ezerrel, az ikrek erősen kérdésesek (főleg a hidrogénszőke Taylor-Johnson), AmKap bőszen nyomja a Puffin szeletet az izmok szépségéért, Thor egy csapzott L'Oreal-reklám, Hulk épp az emberi oldalát használja, Whedon meg egy olcsó hipszter a forgatáson. Amerikai bemutató 2015. május 1., hozzánk nagyjából április 30-át tippelném.

0 Tovább

Poszter: Vasember 3

Egyre közelebb az április 25-ei magyar bemutató, addig maradnak a különböző szivárogtatások, legyen az poszter vagy trailer. Most ez előbbivel kecsegtetnek egy minden eddiginél széthullóbb Vasemberrel a fókuszban.

0 Tovább

Vasember 3 - első előzetes

Ahogy azt a mai napra a filmes közönség is várta, megérkezett a Vasember 3 első előzetese. A szereplőgárdában maradt Robert Downey Jr. (Tony Stark), Gwyneth Paltrow (Ms. Potts), Don Cheadle (Rhodes), hozzájuk csatlakozott Ben Kingsley, mint főgonosz (Mandarin) és Guy Pearce (Aldrich Killian). A rendezés már Shane Black (Durr, durr és csók) feladata, míg Jon Favreau visszatér a testőr Happy szerepében.

Kinti céldátum 2013.05.03., nálunk remélhetőleg a szokásos egy héttel korábban érkezik.

0 Tovább

Sherlock Holmes 2. - Árnyjáték

Tegye fel a kezét az, aki nem nyugtázta kitörő örömmel Guy Ritchie házasságának végét? Igen, azt, amiben Madonna "gay" Ritchie-t faragott az utóbbi évek legjobb angol rendezőjéből! Guy tökeinek szabadsága filmjein is érződik: 2005-ben már kézzelfogható válságban volt a nász, elvégre elkészült a régi stílust idéző Revolver, de a válásra egészen 2008-ig várni kellett. Egyből jött is a Spíler, majd rá egy évre a Sherlock Holmes első része. Nem csak önmagát rehabilitálta, de új vágányra helyezte a britek egyik emblematikus nyomozó karakterét. Holmes figuráját felruházták mindazzal, ami addig hiányzott a megfilmesített karakterekből: kétkezi harcost faragtak belőle, miközben megőrizték kora egyik művelt és tudákélos mivoltát. Igazi siker volt a film, nem csak anyagilag, szakmailag is, miközben a főszereplő Robert Downey Jr. újabb franchise zászlóvivőjévé avanzsált a Vasember után. Menetrend szerint két évre rá meg is kaptuk a folytatást, mely ugyan még mindig szabadon lengedező tökkel készült, valami azonban mégis hiányzik belőle.

Holmes (Downey Jr.) több szinten is dagonyázik az önsajnálatban: míg munkakörülményeit Watson (Jude Law) maholnapi nősülése látszik rontani, addig életére Moriarty professzor (Jared Harris) készül törni mind furfangosabb eszközökkel, előbb baráti körét (értsd Watsont) tenné el láb alól, majd a lelkileg megsemmisült Holmest iktatná ki az élők sorából. Holmes és Watson élethalál-harca mellett kapunk nem csekély összeesküvés-elméletet, mely elvezet minket egészen az első világháború eszmei előéjszakájáig (erről azonban többet nem árulok el).

Az újabb rész igazából tekinthető egyfajta egybefűzött duplarésznek (alkonyatosoknak figyelmébe ajánlható a történetsűrítés iskoalpéldájaként - igaz, akkor az egész Tilight-széria beleférne egy tízperces rövidfilmbe), elvégre az események mennyisége és minősége simán elfért volna két külön filmben is (ahogy azt talán tenni is kellett volna). Töménységben nincs hiány, akciódús is, azonban valahogy pont az újfajta Holmes nem jutott elég térhez ebben a filmben. Ha sok szálon fut a történet, akkor evidens módon a főszereplő is megsínyli az efféle hígitást, márpedig ha igazán a főhös köré épített perszonálmisztikum működteti a szériát, nem biztos, hogy az ő auráját kell megnyirbálni. Nincs baj Watsonnal és a családi eseményeivel (elvégre elég szoros kötelékkel csatlakozik az események fonalához Holmes életében), egyszerűen a film sodrása nem felel meg ennyi esemény ábrázolásának. Pont egy filmforgalmazó kérdésére válaszolva írtam meg a problémámat az adott forgalmazó közösségi média-oldalán, ahol azt a reakciót érdemeltem ki, miszerint a kritika nem szereti az új részt, míg a nézők igen. Erre most reagálnék itt (nem mintha olvasná az említett forgalmazó): még a nemzetközi bevételeket listázó oldal is épp azt vesézi ki a mai napon, hogy a Downey Jr. főszereplésével futó két franchise esetében hogyan idomulnak a sikeres első részekhez a második felvonások. Míg a filantróp milliárdos esetében igenis nőttek a bevételek, addig magánnyomozói fronton már észlelhető a visszaesés. Nem mintha bárki is hibás lenne, egyszerűen kevesebb ember váltott jegyet, ilyen egyszerű. Tény, hozzánk hasonlóan még sok helyen most keröl bemutatásra, de előreláthatólag nem hozza az előző film bevételeit. Persze, a művészi érték is számít (a nézőknek), de vegyük észre, nem mi készítjük a filmeket, de nem is mi gazdagszunk meg belőle, a köztes 300 milliót pedig már nem sanszos, hogy behozzák...

Főleg amiatt keserű a szájíz, mert pont előtte néztem meg az első részt, mintegy friss élményként, elvégre szerves folytatásról beszélhetünk. A lendület, az izgalom és a misztikum, na meg a stílusteremtő Holmes-jelenlét egyaránt fellelhető jelen etapban is, mégsincs meg az a fajta élmény, amely az első rész megtekintését követően megmaradt az emberben... azt pedig csak félve említem meg, hogy a filmzene kísérteties hasonlóságokat mutat első hallásra - erősen rájátszva az első film utóérzetére.

Azért Noomi Rapace karrierjét érdemes szemmel követni, mert míg a cigány tenyérjós szerepében láthatjuk, addig a nyár (év) talán legnagyobb sci-fijének, a Ridley Scott rendezte Prometheus prominens szereplőjeként is viszontláthatjuk még idén. Eközben Downey Jr. ismét páncélt ölt, hogy április végén az egyike legyen a Bosszú Angyalai alapítóinak ("Comics-geekek gyülekező!!!)

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek