Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Trailer: San Andreas

Előre szólok, nem a GTA-féle filmverzió csöppent nyakunkba, csak Dwayne "The Rock" Johnson izmozik egy kis lokális világmegmentésben. Történik, hogy a fránya Szent András-törésvonal törik egy embereset, így szegény Kalifornia közelebb kerül a sziget létformához. Kettészakadnak családok, barátok, földnyelvek, a nagy összeomlásban pedig igyekszik a család egymásra találni - mellé hazafias módon menteni a legjavát. Főszerep adott, mert már mondtam, anya szerepében Carla Gugino, közös gyerek Alexandra Daddario - ezen ponton fel is teszem a kezem, nősülnék a családba, kérném A szikla atyai áldását a lánykérésre! Melléjük esik be Paul Giamatti, Ken Watanabe, Ioan Gruffud és Kylie Minogue révén celebfaktor is befigyel. A rendező Brad Peyton, akinek eddig (NEM) köszönhetjük a Kutyák és macskák: A rusnya macska bosszúja és az Utazás A rejtélyes szigetre című alkotásokat. Megrögzött folytatásvadász direktorról van szó, úgyhogy tekintsük ezt az Emmerich-féle 2012 sequeljének, hátha kevésbé fog fájni. Ámerikás bemutató 2015. május 29., egy olyan hónap zárófilmje lenne, amit az Avengers 2 nyit, a Pitch Perfect 2 és a Mad Max: Fury Road folytat, majd a Tomorrowland zár előtte egy héttel. California qrvára nem dreamin, már nem azért - de készüljünk, az Avengers 2-es lassított soundtrack vissza fog köszönni kb jó egy évig mindenhol.

0 Tovább

Trailer: A csodálatos pókember 2 (2014)

Megérkezett az első, rögtön két és félperces előzetes Pókfej jövő évi kalandjához, ami egyből kérdések tömegét veti fel. Elsőként a szimbólumok értelmezése, elvégre a főhős tehetetlenül zuhan, mígnem felpörög némi esemény. Ezt követően a végéig kell pörgetnünk, mert ottan virít a szöveg, hogy a legnagyobb csatája (azt meg se kérdezem, mi lesz akkor a 3-4-5-ben, ha eljutnak addig). Ez tiszta sor, hiszen a rebootban eddig csak egy szteroidos gyíkot kellett móresre tanítani, erre most egy szellemáram-csávót, egy mechanikus orrszarvút (ami inkább steampunk bika), na meg egy lökött milliárdos kölköt, aki mindezt apa mániáitól hajtva még pénzeli is. A nemrégiben napvilágot látott óriásplakát, melyen eme gonoszok néznek farkasszemet FPS-módba vágott Pókemberünkkel, szinte mind véreznek a kétséges kivitelezéstől. Jamie Foxx Electro-kosztüme még a fotókon nézett ki valahogy, most azonban mozgás közben szinte borzalmasan gyenge. Dane DeHaan kis Osbornja és a plakáton látható Zúzmara Jack-életérzése furcsa párosítás, mert a színészben velejéig ott a gonosz, de a kinézetén csak röhögünk. Rhino meg, akit Paul Giamatti formál meg annak emberi alakjában, egyszerűen csak észvesztően érthetetlen. Ezt a katyvaszt látva rögtön kézbe is vettem a majd két évtizede őrizgetett Pókember-figurámat és nyugtatgattam, hogy nem ő a hibás, csak mert a Sony-nál elszállt a bogyóval néhány jóember. Nincs más hátra, én is leszedálom magam május 1-jéig.

0 Tovább

Poszter: A csodálatos pókember 2 (The Amazing Spider-Man 2)

Twitteren kelt szárnyra a jövő évben őrkező Pókfej-folytatáshoz egy érdekes, de nem érdekfeszítő poszter. Míg Electro figurája egyértelmű, felvillan középen Zöld Manó az emblematikus deszkáján, valamint bal kéz felől egy drabális halmaz, amit Rhino-ként tudnék beazonosítani a forgatási fotók alapján, de ez akkor rém siralmas lesz.

0 Tovább

Poszter, trailer: Parkland

Megérkezett az első mozgóképes anyag a Parklandhez, melyben a John F. Kennedy elleni merénylet és annak utóéletét ez alkalommal a Parkland Kórház dolgozói illetve a titkosszolgálat emberei életére való hatása kerül górcső alá. Producer Tom Hanks, főbb szerepekben Marcia Gay Harden, Billy Bob Thornton, Paul Giamatti és Zac Efron - bizony ez utóbbinak komoly ugródeszka lehet ez a film, ne csak a romantikus limonádénak csomagolt drámai szerelmes filmek sztárja lehessen. A film elég hatásos elemekkel operálva mutatja be mindazt a sokkot, ami érte az amerikai népet Kennedy halálakor, mely nem kis feladat az elsőfilmes rendező Peter Landesman számára. A kinti bemutató október 4., nálunk talán a DVD-polcon lesz keresendő.

0 Tovább

Poszter, trailer: Romeo and Juliet

Ismét egy klasszikus hangvételű Shakespeare-adapt érkezik, mégpedig az igencska veretes féléből. Eszméletlenül jó stáblista, az előzetes alapján bizony erős drámaiság a középpontban, panasz egyelőre nincs is. A brit bemutató október 25., addig rághatják a rajongók a körmüket. A rendezés Carlo Carlei érdeme, aki kevésbé ismert rendező a hazai filmrajongók előtt, bár a Pio atya - A csodák embere remélhetőleg sokak számára ismerős. A főbb szerepekben Hailee Seinfeld, Douglas Booth, Damian Lewis, Paul Giamatti, Stellan Skarsgard, Natascha McElhone, Kodi Smit-McPhee. Mire ezt végig veszem, már látni akarom!

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek