Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Poszter, trailer: The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Célegyenesben a marketing-gépezet, előzetesekkel és poszterekkel megrakodtuk rajongói tarsolyunkat, de ez nem volt elég, elvégre epikus csatajeleneteket ígér az extra hosszúra nyújtott Hobbit-könyvadapt. Ez a majd 2 és fél perc lópikula a Peter Jackson által belengetett 45 perces csatajelenethez képest, de mindenképp meghatározó filmélménynek nézünk elébe. Magyar bemutató december 18., pont elég ahhoz, hogy az elmúlt két évben kijött részek bővített változatát, valamint a sequel-trilógia szintén bővített kiadásaival hangualtba hozzuk magunkat.

0 Tovább

Banner, poszter: The Hobbit: Battle of the Five Armies

Újabb, ezúttal már spoileresebb poszterek és bannerek kerültek ki Az öt sereg csatája alcímet viselő, most már talán tényleg az utolsó Peter Jackson-féle Középfölde-filmhez. Egy csokorba gyűjtve mind, lehet szemezgetni.

0 Tovább

Kritika: Az ismeretlen Drakula

Elérkeztünk a klasszikus történetek újraértelmezéseihez is, elvégre az eredettörténetek korát éljük, bár ott eddig jobbára csak szuperhősök tanyáztak. Ez a mai világban nem probléma, lehet az 1440-es évekbe is szuperhőst fialni, csak jól legyen felépítve az az Origin. Az sem baj, ha nincs egy masszív nemzetközi húzónév, elvégre felépíteni akarunk valamit, aminek az első mérfölkövéhez bizonyítani vágyakozó színészt keresünk. Ha ez megvan, akkor jöhet is a forgatás, elvégre a bombabiztos forgatókönyvünk és a megfilmesítésre szánt 70 millió dollárunk jó kezekben van egy elsőfilmes rendező (Gary Shore) tehetséges markában. Hogy mi miatt lett mégis megkérdőjelezhető a végeredmény, kicsit később.

Vlad herceg sanyarú sorsa veretes kerettörténetben kerül fia által elmesélésre: a fiatal herceget 1000 sorstársával egyetemben édesapja adta a török szultán seregébe annak kérésére. Apja büszkesége után kajtatva Nyársas Vlad néven rettegett katona válik belőle, aki lépten-nyomon karóba húzatta falvak teljes lakosságát. Tetteitől megcsömörlötten hazatér, hogy Erdélyt újra gatyába rázza a török rabiga ellenére. Hiába minne jószándék, ha az ifjú szultán újabb 1000 fiút kér a seregébe. A kor szellemével ellentétben a modern gondolkodású Vlad inkább egymaga száll szembe a törökkel, csak hogy védje fiát. Ennek ára van, amit a Törött Fog-hegy mélyén élő vámpírral kötött sötét szövetsége révén fizet meg. Emberfeletti ereje révén képes lesz megtörni a török megszállókat, azonban nagyobb árat fizet tetteiért, mint valaha is gondolná.

Mielőtt kis hazánk elmélyülhetett volna a Toldi filmtervének elutasításának fátyolos sivárságában, jött ez a jó kis október 23-ai film, hogy emlékeztessen, az egykori megszállók milyen nyomorba is döntöttek minket akkortájt. Figyelmeztető jelzés, hogy a tervezett 2 és fél millárd forintos költségvetés hétszereséből készült erdélyi vámpírlegenda legújabb feldolgozása is igencsak gyatra számítógépes effektekkel van teli. A messzi vágóképek homályosak, gyengék és túlszaturáltak, szinte nincs realisztikusan hihető köztük egy sem. Mind egy átlagos, legalább kétéves PC-játék képi világát hozzák, az akciójelenetek pedig csak utánuk jönnek a sorban. Drakula első ütközete vámpírként annyira izgalmasra sikeredett, hogy azt inkább egyleszúrt és a földre rogyó török katona melléből kiálló kard élén követhetjük végig szuperközeliben. Mondanom sem kell, mit jelent mindez: majd egyperces megspórolt színész- és díszletmunka, bár hozzáadott érétk hiányában csak betagozódik a parasztvakítások sorába.

A szereplőgárda alapjáraton nem rossz, bár vannak negatívumok itt is. Luke Evans végre megkapta az első nagy költségvetésű főszerepét, amiben inkább a a felsőteste domborít meg a CGI-maszk, amit egy-két vámpíros megmozdulására rendereltek. A nagy szerelmet szimbolizáló feleség szerepében Sarah Gadon csak esztétikai jelenség, bár tény, igyekeztek az összkép messze legjobb nőjét odabiggyeszteni motiváció címén. A főgonosz, mármint az ellenséges Mehmed szultán szerepében Dominic Cooper, aki a Marveles megjelenéseket leszámítva kezdi bedolgozni magát korosztályának főg€cijei közé, hiszen mindenhol ő lesz a rosszarc. Ettől függetlenül akármelyiküket is veszem alapul, bárki eljátszhatta volna a szerepüket, nincs igazán emlékezetes momentumuk. A gyermek Ingeras szerepében Art Parkinson látható, aki egyben a narrátor is a film elején és végén, bár közte meg ütnivalóan bárgyú és alig várjuk, hogy a törökök verni kezdjék kiképzés címén. Sajnos ez a megváltás is elmarad, így csak Charles Dance fikarcnyi szerepe marad, amiben legalább csekély örömünket lelhetjük. Az eredettörténet szerint ő lenne Drakula demóváltozata, akinek a tervezett mítoszépítésben még fontos szerepe lesz. Bizony ám, ez az etap csak felvezetett pár szörnyfilmet, amikről egyelőre pontos információink nincsenek, de a bevételi oldalt elnézve félhetünk, bár csak a filmek minőségétől.

Ha már nemzeti ünnepen megyünk moziba, látatlanban is a Harag az, ami ajánlanék, már csak a közelmúlt aktuálpolitikai eseményei miatt is közelebb áll szívűnkhöz a tankba szorult legénység akciódús története, mint ez a kihipózott keménységű és logikátlanságban tobzódó, tv-filmek szintjét éppen hogy csak meglépő effektekkel bíró alkotás, mely nagyjából az Én, Frankenstein mellé szúrható. Értékelés: 3/10

0 Tovább

Poszter: The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Ezzel az ötössel befejeződött Az öt sereg csatájának karakterhalmozása, minden főbb szereplő megkapta a maga szólóanyagát. Ezen etapban Bárd (Luke Evans), Tölgypajzsos Thorin (Richard Armitage), Tauriel (Evangeline Lilly), Thranduil (Lee Pace) és Bilbó (Martin Freeman) megint.

0 Tovább

Poszter, trailer: The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Peter Jackson második Középfölde előtt tisztelgő trilógiájának záró epizódjához is leszállították a mozgóképet, ami kategóriáját nézve kétperces teaser, mert esemény semmi, csak hangulat árad belőle. Előre is nagy taps az agyonszűrőzött látványért, a pórusokig ható kamerakép serilitása megöli a harc mocskosságába vetett hitet. Bilbó legkeményebb csatája elé néz, a tündék is kimerészkednek a várból, hogy szembe szálljanak az orkokkal - vagy épp ők törnek rájuk, mindegy is. A látvány megint a HFR 3D (High Frame Rate - azaz 48 képkocka/sec, a normál 24 képkocka/sec ellenében) jegyében emeli ki az eddigiekkel szemben, elvégre minden 2x dinamikusabb lesz. A karácsonyra szánt hobbiteposz december 11-étől a hazai mozikban.

0 Tovább

Poszter, trailer: Drakula Untold

Elérkezett az idő, hogy végre felnőttesebb vámpírfilmeket kapjunk, ha már a giccses tinidrámák kora leáldozott az Alkonyat záróepizódjával. Ezzel azonban, főleg a trailer ismeretében, véget is ért a pozitívumok sora, mert ez az eredetsztori minden, csak nem magával ragadó. Elsőfilmes rendező (Gary Shore) bemutatkozása egy olyan szereplőgárdával, akik jobbára epizodisták a nagyok ligájában. Luke Evans (A hobbit) és Dominic Cooper (Amerika Kapitány: Az első bosszúálló) egyaránt jól mutat a vásznon, de csak kevés mondandóval a szájukba adva. Erre most kvázi főszerepet kapnak, Vlad Tepes útját járhatjuk végig, ahogy a családját féltő nemes eladja a lelkét és az életét is, csak hogy meg tudja védeni családját. Azonban már a középkorban sem nézték jó szemmel, ha szuperképességekre tesz szert a felső tízezer, erre itt meg denevérek seregét tudja koordinálni a nemes Tepes, amik mint egy kollektív elme többezres megtestesülése, széjjel képes verni minden hadat közel s távol. Ezt inkább dvd-n erőltetném, már ha lesz rá piac. Az előzetes nem YouTube-származék, így nem a legpompásabb képminőség, de visszaadja a film "erényeit". Amerikai bemutató október 17.

0 Tovább

Kritika: A hobbit: Smaug pusztasága

Peter Jackson és a Tolkien-adaptációk másodkoruk delén járnak, amikor is nevezett Bilbónk egy csapat törphöz csapódva készül azok királyságának, a Magányos hegynek bitorlóját kijátszani. Smaug, a rettenetes sárkány saját vágyainak engedelmeskedve betemette magát a törpök minden kincsével, a hegy belsejében osztozik ő förtelmes nagy zsákmányával a hajdanvolt törp birodalom dicsőségét hirdető termeken. Eközben a gonosz sem lapul, Dul Guldur mélyén sötét erők gyülekeznek, hogy ork légiótól támogatva visszatérhessenek Mordorba. A kettészakadt különítmény másik fele, egyszem Szürke Gandalf azon törekszik, hogy elejét vehesse a Boszorkánymester ármánykodásának, de sajnos késve érkezik a kihalt erődhöz. Ennyi a mese, amit J.R.R. Tolkien oly nagyszerűen kibővítve prezentált már számunkra, most jöjjön a film!

0 Tovább

Karakterposzter, A hobbit: Smaug pusztasága

5 új karakterposztert kaptunk 6 szereplőről a december 12-ei premierhez.

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek