Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Poszter, trailer: The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Célegyenesben a marketing-gépezet, előzetesekkel és poszterekkel megrakodtuk rajongói tarsolyunkat, de ez nem volt elég, elvégre epikus csatajeleneteket ígér az extra hosszúra nyújtott Hobbit-könyvadapt. Ez a majd 2 és fél perc lópikula a Peter Jackson által belengetett 45 perces csatajelenethez képest, de mindenképp meghatározó filmélménynek nézünk elébe. Magyar bemutató december 18., pont elég ahhoz, hogy az elmúlt két évben kijött részek bővített változatát, valamint a sequel-trilógia szintén bővített kiadásaival hangualtba hozzuk magunkat.

0 Tovább

Banner, poszter: The Hobbit: Battle of the Five Armies

Újabb, ezúttal már spoileresebb poszterek és bannerek kerültek ki Az öt sereg csatája alcímet viselő, most már talán tényleg az utolsó Peter Jackson-féle Középfölde-filmhez. Egy csokorba gyűjtve mind, lehet szemezgetni.

0 Tovább

Poszter: The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Karakterposzterek jönnek napi szinten, egybe vártam egy kisebb csokorravalót: Bilbó (Martin Freeman), Gandalf (Ian McKellen), Galadriel (Cate Blanchett) és Legolas (Orlando Bloom) bújt most már (talán, ha Peter Jackson is úgy akarja) utoljára Középfölde neves szereplőinek bőribe.

0 Tovább

Poszter, trailer: The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Peter Jackson második Középfölde előtt tisztelgő trilógiájának záró epizódjához is leszállították a mozgóképet, ami kategóriáját nézve kétperces teaser, mert esemény semmi, csak hangulat árad belőle. Előre is nagy taps az agyonszűrőzött látványért, a pórusokig ható kamerakép serilitása megöli a harc mocskosságába vetett hitet. Bilbó legkeményebb csatája elé néz, a tündék is kimerészkednek a várból, hogy szembe szálljanak az orkokkal - vagy épp ők törnek rájuk, mindegy is. A látvány megint a HFR 3D (High Frame Rate - azaz 48 képkocka/sec, a normál 24 képkocka/sec ellenében) jegyében emeli ki az eddigiekkel szemben, elvégre minden 2x dinamikusabb lesz. A karácsonyra szánt hobbiteposz december 11-étől a hazai mozikban.

0 Tovább

Kritika: A hobbit: Smaug pusztasága

Peter Jackson és a Tolkien-adaptációk másodkoruk delén járnak, amikor is nevezett Bilbónk egy csapat törphöz csapódva készül azok királyságának, a Magányos hegynek bitorlóját kijátszani. Smaug, a rettenetes sárkány saját vágyainak engedelmeskedve betemette magát a törpök minden kincsével, a hegy belsejében osztozik ő förtelmes nagy zsákmányával a hajdanvolt törp birodalom dicsőségét hirdető termeken. Eközben a gonosz sem lapul, Dul Guldur mélyén sötét erők gyülekeznek, hogy ork légiótól támogatva visszatérhessenek Mordorba. A kettészakadt különítmény másik fele, egyszem Szürke Gandalf azon törekszik, hogy elejét vehesse a Boszorkánymester ármánykodásának, de sajnos késve érkezik a kihalt erődhöz. Ennyi a mese, amit J.R.R. Tolkien oly nagyszerűen kibővítve prezentált már számunkra, most jöjjön a film!

0 Tovább

Karakterposzter, A hobbit: Smaug pusztasága

5 új karakterposztert kaptunk 6 szereplőről a december 12-ei premierhez.

0 Tovább

Trailer: X-Men: Az eljövendő múlt napjai

Az ezredforduló megreformálta a képregényfilmek műfaját: 2000-ben mutatták be az első X-Men-filmet, mely révén már nem csak a kockáknak tartott fanok nyáladzottak a Marvel hőseire, hanem az egész világ. Ezt követte a DC is, most már ott tartunk, hogy ezen két istálló filmjei viszik a prímet a bemutatók közt. Ezekre az újabb és újabb folytatásokra, crossoverekre, rebootokra és előzményekre kíváncsi a moziba látogatók többsége (szigorúan mennyiségi alapot véve a jegybevételek alapján). A Marvel csúcsra járatta a Bosszúállók gépezetét, a főbb karakterek sikeres különálló és egybegyűjtött csapatként is megállták helyüket.

Az X-Men kicsit kifújta magát, majd jött a 2011-es előzmény, mely kicsit bővebb távlatokba helyezte a mutáns csapat múltját. Ezt követően egyértelmű volt, ezt az utat kell járni, de hogy volt merszük a Days of Future Past történeteit megfilmesíteni, ahhoz Rozsomák-féle adamantium-tökre volt szükség. Hogy érzékeltessem a kevésbé jártasakkal, az események nagyjából a Felhőatlasz szintjén mozognak, bár egyik karakter sem lesz más nemű a sztoriban, de szervesen összefüggő és három (az előzetesben főleg csak a '70-es évek és a jövő szerepelt) különböző idősíkon játszódó események tanúi lehetünk majd jövő májusban. Eddig minden adott ahhoz, hogy az egyik legjobb képregényadaptot láthassuk, ha engedték Bryan Singert kibontakozni, nem lesz panaszunk.

Update: szinkronosan is bevizsgálható a kevésbé jó angolosoknak

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek