Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hír-halom

1. Dübörög a Mission: Impossible 5. háza táján minden, most épp a casting-hírek kapcsán: első körben nem kisebb karaktert, mint Alec Baldwint próbálják a produkcióhoz csábítani, aki a CIA főnökét alakíthatná a filmben. Nem tudom, hogy ez eléggé felkelti-e a figyelmet, de folytatásként bejelentették, hogy megvan a női főszerep is. Itt már érheti a rajongókat meglepetés, mert Paula Patton visszatéréséről még nincs hír, Jessica Chastaint pletykálták egy kicsit, de befutóként Rebecca Fergusont üvözölhetjük, aki eddig a BBC-n Golden Globe jelölésig vitte a The White Queen címszerepében, most nyáron pedig a Bret Rattner-féle Herkulesben láthatjuk viszont. A filmre jövő december 25-éig kell várnunk, amiben viszontláthatjuk Tom Cruise-t, Jeremy Rennert és Simon Pegget.

2. Kijött a Sons of Anarchy hetedik, egyben záró évadához az első mozgóképes anyag, mely sokatmondóan a Hell Awaits címet kapta. Az FX csatorna talán legjobb, de mindenképp az egyik legkeményebb motoros sorozattól búcsúzi kényszerülünk, e ettől a teasertől nem tölt el a jóérzés: csúnya leszámolásoknak nézhetünk majd elébe a szeptemberi lezáró fejezetben. A főszereplő Jax Teller (Charlie Hunnam) motorozik az elhagyatott országúton, a lámpák fényében pedig a mexikói halálfejes démonokra emlékeztető maszk-szerű dolog villan fel a feje helyén... Biztató

3.  A Warner pátyolgatja Tsugumi Ohba Death Note-jának filmadaptációját. Először és utoljára 2011 januárjában hallottunk bármi érdemeset, akkor azt adta hírül a stúdió, hogy Anthony Bagarozzi és Charles Mondry írja a forgatókönyvet, majd 2013-ban Shane Black tűnt fel, mint lehetséges rendező, aki kipofozta a korábbi szkriptet. Erre ma jön a bejelentés, hogy a rendezői székbe leszerződtették Gus Van Sant-et. Mivel még erőteljesen előkészületi fázisban a film, semmi konkrétum nincs céldátum terén, de jönni fog.

0 Tovább

Ígéret földje

Közel tíz év után forgatott ismét együtt Gus Van Sant rendező és Matt Damon, aki most színész és forgatókönyvíró is (színésztársával, John Krasinskivel egyetemben). Ugyan mindenki a Good Will Huntingot említi közös munka címszó alatt, de azért ne feledkezzünk meg a Gerry-ről sem, bár tény, jóval kevesebb rajongót tudhat magáénak. Ahogy ezen alkotás is, több okból kifolyólag. Egyrészt a multi ellenes téma nagyjátékfilmben valahogy most nem közkedvelt, másrészt a csendes tanulság sem hatja meg azokat, akik szeretik az arcukba kapni a véleményt (igen, az amerikai elsődleges piacra értem). Ugyan érezni, milyen erőteljes lenne az üzenet, de az igazán kiemelkedő színészi játék hiánya valamint a katarzis-kerülő, tisztán életszagú film túlságosan lecsupaszítja a művészi üzenetet.

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Legfrissebb bejegyzések

2014.07.10.
2013.03.03.

Utolsó kommentek