Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Comic Con-trailer: Interstellar

Ugyan már véget ért a Comic Con San Diegóban, de még a hullámverés lázában jött is Christopher Nolan Interstellarjához egy nagy, sztorizós előzetes. McConaughey vajon duplázik majd ennek köszönhetően? Csak mert erősen Oscar-gyanús sci-fi ez rögtön a Gravity után egy évvel. A Föld pusztulóban, intergalaktikus gyarmatosítási kísérlet indul az emberiség megmentése érdekében, azonban majdnem ilyen nagy jelentőségű a családi dráma is, amiben apa hagyja hátra gyermekeit. Hazai bemutató november 6.

0 Tovább

Trailer: The Hunger Games: Mockingjay Part 1

Hála a Comic Connak, kaptunk végre sztorizós mozgóképet A kiválasztott alcímű 3. kötet kétrészes filmes adaptációjának első feléhez. Katniss most már kénytelen lesz azzá a szimbólummá válni, ami egységbe fogja a 13. körzetbe menekült lázadókat és a többi körzetben megbúvó elégedetleneket. Hazai bemutató november 20.

0 Tovább

Hír-halom


1. A Sony kitett egy posztert a saját twitter-oldalára, ami már a Last of Us filmváltozatával kecsegtet. Ehhez még nem hivatalos infó is érkezett, Bruce Campbell és Maisie Williams a kiszemelt a két főszerepre. Ezek után megnyugodhat minden gamer-lelkű gyermek és felnőtt egyaránt, eddig nagyon jónak tűnik a csillagzat a jó adaptációhoz.

2. Még be sem mutatott filmek tervezett folytatásai kapcsán is jönnek a hírek rendesen San Diego-ból. Elsőre a Tini Nindzsa Teknőcök 2. része, ahol már pedzegetik, ha lesz, akkor abba bele fog férni Rocksteady, BeBop és Casey Jones is. Az első kettő szintén emberszabású állat (egyik orrszarvú, a másik vaddisznó), míg Jones egy hokimaszkos igazságosztó. 

3. Még nem hivatalos a második rész bejelentése (hiszen láttunk mostanság megbukni egy pár sikerkönyves filmadaptot), de ha Az útvesztő eljut a folytatásig, amiben Wes Ball rendező igencsak biztos, akkor itt egy koncepciós tervezet a Shorch of Trials alcímű kötet filmváltozatához. Bár előbb jöhetne magyarul a könyv, csak úgy a miheztartás végett.

4. Marvel-hírek: Nem elég, hogy Robert Downey Jr. nagy csinnadrattával zárta (volna) le az önálló Vasember-filmes korszakot az életében, de most van egy ajánlat Kevin Feige Marvel-elnök kezében, ami elgondolkodtatta a színészt a folytatáson. Nem valószínű, hogy anyagi lenne, hiszen zsinórban viszi a legjobban kereső színészek listáját a 49 éves aktor... akkor viszont valami nagyon ütős sztorit  kell húzni, amit engedélyez is a Disney. Aztán ott van még Doktor Strange szereposztása is, ahol párhuzamosan hol Benedict Cumberbatch, hol Joaquin Phoenix a befutó. De hogy ne csak ez hergelje a rajongókat, Joss Whedon elkottyintotta, 4 vezető női karakter lesz az Avengers: Age of Ultronban. Egyszer ott van Romanoff ügynök (Fekete Özvegy), aztán Hill ügynök (Cobie Smulders), majd a Skarlát boszorkány (Elisabeth Olsen), de hogy ki lenne a negyedik? Egyes pletykák már Carol Danvers önálló filmjének alapozását terjesztik, aki Ms. Marvel néven ismerhető a képregényekből.

5. DC-hírek: Dwayne Johnson még hétfőn jelentette be, hogy csatlakozik a DC filmes világának stábjához, de nem nyilatkozott arról, kinek a megszemélyesítője lesz. Azóta égnek a vonalak, mennek a találgatások, mert a színész saját twitterén megosztotta a fenti fotót, ahonnan el lehet dönteni, melyik szerepre szerződött: Black Adam vagy Marvel Kapitány/Shazam. Egy 2007-es forgatási interjú során elmonta, hogy Black Adam-et fogja alakítani. Annyi biztos (már amennyire lehet), hogy 2016-ban jön a Shazam-film, melyet Peter Segal fog rendezni. Addig pedig, míg várunk az élőszereplős Igazság Ligája-filmre, a DC bőven el fog kényeztetni minket animációs téren. Augusztusban jelenik meg a Batman: Assault on Arkham című egészestés animációs filmjük, a Comic Conon pedig bejelentettek még két filmet. Az első a Batman Vs. Robin lesz, mely Scott Snyder író sztorija Talon and the Court of Owls címen. Ehhez jön még egy Justice League: Gods and Monsters, amit Bruce W. Timm fog írni és rendezni. Timm nem újonc a DC háza táján, korábban már dolgozott grafikusként, íróként és rendezőként is animációs filmeknél és sorozatoknál, mint a Batman: The Animated Series, a Batman: A rém álarca, Superman: Ítéletnap, Az igazság ligája. A sztori még nem ismert, de a cím alapján komoly csetepatéra lehet majd számítani.

6. A Disney még tovább jegeli a Karib-tenger-szériáját. Eddig volt egy kezdeti 2015-ös, majd 2016-os céldátum, azonban a Comic Conon bejelentették, hogy 2017.07.07-ére teszik a projektet. Ez azért is érdekes, mert láthatóan a Marvel-filmeket tolják teljes mellszélességgel, na meg az is érezhető, hogy hazai vizeken messze nem evickélt olyan jól az Ismeretlen vizeken alcímű fejezet. Kérdéses, mennyire fog jól teljesíteni, mert egy héttel előtte lesz a Gru 3., majd utána a Fantasztikus négyes 2. (igaz, ez utóbbi erősen függ majd a reboot első rész sikerétől). A Dead Man Tell No Tales alcímű 5. részt a Kon Tiki rendezőpáros, Joachim Ronning és Espen Sandberg rendezi majd

0 Tovább

Comic Con-poszter: Avengers: Age of Ultron

Most már lassan mindenkit láthatunk a San Diego-ban rendezett Comic Conon a Marvel jövő évi nagy dobása, az Avengerse: Age of Ultron kapcsán. Ezúttal Higanyszál és Sólyomszem küzd a robotokkal, de Higanyszálnál feltűnik még egy karakter a poszteren. Ahogy azt a Marvel is megerősítette, az bizony Vízió! Alig várom, hogy ezt kicsit részletesebben is kifejtsék, akár egy forgatási fotó, akár már hivatalos és kész kép személyében. Addig marad annyi infó, hogy Paul Bettany-t kapcsolhatjuk hozzá is, csak kérdés, hogy hangot ad, mint Jarvis esetében, vagy megszemélyesítés is lesz. Most már csak Hulk és Thor maradt ki az eredeti csapatból, már megismerkedhettünk az újakkal is.

0 Tovább

Comic Con-poszterek: Chappie, Horns

Dübörög a Comic Con, San Diego termeli ki a híreket és a marketinganyagokat. Most épp Neill Blomkamp új filmje kapott egy posztert, ami legalább annyira zavarbaejtő, mint a sztori. Ezúttal is együtt doglozik Sharlto Copley-val, aki nem mást játszik, mint a robot Chappie-t, akit örökbefogad egy első látásra működésképtelen házaspár. A film 2015.03.06-ával érkezik az amerikai mozikba.

Emellé még egy poszter jött Daniel Radcliffe szarvas bosszúálló nyomozásához, a Horns-hoz. Eddig kaptunk trailert poszterrel, egy újabb animált posztert, na meg a mostanit. Alexandre Aja rendezése eddig igencsak érdekesnek hat, szóval mindenképp bevizsgálandó.

0 Tovább

Comic Con-poszterek: Ant-Man, Hobbit, Hunger Games, Mad Max, Ultron

A geek és fan mennyországnak számító, San Diego-ban rendezendő éves Comic Con alkalmából jönnek a marketingesek, hogy túlszárnyalják egymást a figyelem felkeltése miatt. ABC-sorban akkor lentebb mind, tessék gyönyörködni.

A sok vihart megélt Ant-Man most már talán sínen van a rendezőváltás után, úgyhogy tényleg ideje volt valami hivatalossal előrukkolni.

A Hobbit most már 5 sereg csatájával várja a nagyérdeműt, hogy a félsiker első rész, valamint a kicsit hitelt vesztett, de nagyívű 2. rész után méltó lezárást adjon egy gyerekkönyvnyi trilógiának.

Az éhezők viadala napjaink legsikeresebb kamasz-franchise-aként mind nagyobb popkult szerepet igyekszik betölteni, nem csoda, hogy ilyen street-artos beütésként, néhol Banksy-t idéző poszterre gyúrtak.

Az eddig látottak alapján a Mad Max-reboot igazán magas szintet lesz képes megugrani, nem csak  szereplők, de a forgatási anyagok miatt is. A hőn áhított előzetesig pedig itt a szatirikus poszter a világ vége után.

Minden idők legsikeresebb képregényfilmje, a Marvel-tanyáról érkező Bosszúállók is a folytatás mezejére lép jövőre, így előbb Vasember, majd epdig a Skarlát boszorkány viaskodik az Ultron-robotok között. Innen sejthető, a boszinak komolyabb szerepet szánnak majd a sztoriban - netán átívelőt is...

0 Tovább

Poszterek: Jurassic World, Teenage Mutant Ninja Turtles

Kaptunk megint pár érdekességet, így szemezgessünk is a fentebbi filmek legutóbbi anyagaiból:

Rögtön kezdésnek a Comic Conra szánt grafikus poszter a Jurassic Parkhoz, amely Mark Englert munkája. Limitált kiadvány lesz, szóval lehet kapkodni rendesen, aztán őrizgetni amíg ki nem derül, hogy sikerfilm lesz Colin Trevorrow filmje. Mindehhez cirka 320-at kell aludni, szóval féllábon is kibírható. Addig itt ez a poszter, lehet ábrándozni...

Ezzel szemben a Nindzsa Teknőcök már a kertek alatt, augusztus 28-án debütál a magyar mozikban is az elsőre erőteljesen látványfilmes produkció Jonathan Liebesman (A titánok haragja, A  Föld inváziója: Csata Los Angeles) legújabb filmje. Más kérdés, hogy a két akció közti időt is sikerül-e megtölteni valamivel - és itt nem Megan Fox testi adottságait kell elsősorban érteni. Mire mi is megválthatjuk a jegyünket  a mozikba, addigra úgyis bőséges nemzetközi visszhang lesz, hiszen jövő hó 8-ával startol az amerikai mozikban. Addig pedig itt van a négy képzőművész névvel azonosított harcművész emberszabású hüllőtesó!

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek