Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kritika: Csak Isten bocsáthat meg

Nicolas Winding Refn-ről először a 2008-as Bronson kapcsán hallottam, ahol a ma már sztárkultusszal körbevett Tom Hardy-ból hozta ki a mélyben szunnyadó állatot, mikor a legkeményebb brit bűnöző jelzővel titulált Charles Bronson (civil nevén Michael Peterson) megformálására kérte fel. Utána egyértelmű lett számomra, kötelezővé válik bármi, amibe ez a direktor belefog. Az addigi filmográfiából gyorsan le is tudtam a Pusher-trilógiát, melynél kevés jobb európai bűnözői történetet láthattam. A Vérveszteség és a Fear X már-már el sem eresztett, olyan mélyre rántott Refn szimbolizmusába, mire jött a Valhalla - A vikingek felemelkedése, mely egész egyszerűen letaglózott nyers szótlanságával. Elérkezett 2011 ősze és a Drive bemutatója, ahol premierhéten szombat esti fő előadáson a Westend adott termében honolt síri csend, úgy beszippantotta az embereket. Az az év egyértelműen Refn és Gosling éve volt, mind szakmai, mind közönségsiker révén a figyelem középpontjába kerültek. Így már nem is meglepő, ha Cannes-ban debütál a soron következő alkotás, a Csak Isten bocsáthat meg. Onnantól azonban lejtmenet, kifütyülés, meg nem értettség, vádak a túlzott művészieskedés jegyében. Ilyen előzmények után a megszállottabbak automatikusan védeni igyekeznek a kedvenceket, a vitatott alkotás megtekintése után és annak leülepedése után is - holott semmi szükség nincs rá.

0 Tovább

Poszter: Only God Forgives

Megérkezett Ryan Gosling neonfényes arcocskája, mely cseppet sem olyan félresikerült, mint a korábbi Kristin Scott Thomas-szal. Persze ez a poszter csak egy szimpla tükrözés a korábbi képanyaghoz képest, de még mindig falravaló.

0 Tovább

Poszter: Only God Forgives

Azt ugye már mindenki tudja, hogy milyen változások történtek: Budapest Film helyett Vertigo Media, Július 18. helyett augusztus 8., Az irgalmatlan helyett Csak Isten bocsáthat meg címen fog jelentkezni az alkotás - már amennyire biztosra vehető ezek után bármi is. Most kaptunk egy karakterposztert is, amelyen Kristin Scott Thomas eséllyel pályázna a Másnaposok 2 transzvesztita táncosnőjének szerepére: hiába, nem mindenkinek áll jól a neonfény, főleg Bangkokban.

0 Tovább

Filmklip: Only God Forgives

Korhatáros jelenet érkezett az Only God Forgives-hez, ha már Cannes-ban dübörög. Hangulatsüllyesztéshez tökéletes, csak a dumamegy, Kristin Scott Thomas kesereg a fia elvesztése miatt. Elég lecsúszott pornós milf ezen képsorok alapján, míg a másik fiát játszó Ryan Gosling az enerváltság mintaszobra.

Itthon július 18-ától kereshetjük mozikban, Az irgalmatlan címmel... áucs még mindig.

0 Tovább

Poszter, trailer: Only God Forgives

Új előzetesek és egy poszter érkezett a Drive alkotópárosának, a rendező Nicolas Winding Refn és a főszereplő Ryan Gosling új filmjéhez, az Only God Forgives című alkotáshoz. Már az eddigi anyagok is ütöttek, de ez a film mind magasabbra teszi a lécet. Egész egyszerűen önkívületi transzba sodort a két nemzetközi előzetes!

0 Tovább

Poszter, trailer:Only God Forgives

Nincs arra szó, mennyire várós az a film, amelyben a Drive két főalakja, a rendező Nicolas Winding Refn és a főszereplő, Ryan Gosling újra közös munkába fogtak. A sztori szerint Gosling egy rendőrt alakít, aki a helyi maffiafőnökkel egy thai box-meccsel rendezné le. Ez nagyon vázlatos csak, kapunk az egyébként szigorúan felnőtt besorolású film előzetesében egészségtelen anyakomplexust Kristin Scott Thomas karakterén keresztül, a Kill Bill líraiságát mesze felülmúló hangulatot - hogy az akcióra is igaz lesz-e, azt meglátjuk. Magyar bemutatóról infó határban sincs, franciáknál májusban kezdik vetíteni. Gyenge kifejezés, hogy ütős lesz...

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek