Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kritika: Z világháború

A könyvadaptálás nem egy könnyű útja a filmkészítésnek, elvégre nem csak az írott anyagnak és azon rajongótáborának illik és kell megfelelni, de emellett még a filmes célközönséget is sikerrel be kell csábítani a mozikba. Max Brooks regényének szöveghű adaptálása már csak amiatt is fejszecsorbító, mert egy esemény utólagos dokumentálása - ergo semmi sem zajlott ténylegesen a történetben, minden csak visszaemlékezés. Ezért pláne érdekes volt, mikor kiderült, milyen szintű katasztrófafilmet forgatnak belőle, mintegy felelevenítve a legősibb félelmeink egyikét, járványszerű pusztulását fajunknak. Napjaink vezető hírei közé tartoznak a különböző térségekben megjelenő fertőzésekről szóló híradások, elég csak a H1N1-re vagy a kergemarha-kórra gondolni.

0 Tovább

Banner: World War Z

Nincs mit tenni, Brad Pitt nélkül ez a film tényleg viszonylag keveseket érdekelne, főleg az előzmények (pótforgatás, szkript-átírás...). Kaptunk világjáró bannereket, melyek megmutatják, ez bizony globális probléma nem, nem csak Amerikára sújt le a tragédia.

0 Tovább

Poszter: World War Z

Napra pontosan egy hónap és jön a halogatott, újraforgatott verzió a nagysikerű bestseller filmadaptációjából - helyesebb is lenne Z világháború 1.5-nek hívni.

0 Tovább

Poszter, trailer: World War Z

Kisebb menedzselési gondok után most már tényleg megkaptuk Brad Pitt zombis filmjének új előzetesét (hogy ez a kétnapos huzavona kinek érte meg, azt nem tudni) és hozzá egy posztert is. A regény mondanivalójára kissé fittyet hányva ide bizony akciófilm lett elképzelve, abból is egyelőre az átlagos fajtából - bár a zombik eddig általam sehol sem látott tömeges ereje kissé bohóckodásnak hat, amint a buszt borítják vagy a betonfalnál összeállnak egy túlméretezett cheerleader-piramisba. Hogy a hathetes pótforgatás, a forgatókönyv gatyába rázása segített-e, nem tudjuk meg talán soha, hacsak nem lesz egy rendezői elsővágás-kiadvány (via Marc Foster), amire per pillanat semmi esélyt sem látok. A poszter viszont állat, az jobban beszippant, mint az előzetes. Hazai bemutató 06.27.

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek