Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Trailer: 300: A birodalom hajnala

A spártaiak elestek, a dicső 300 katona vére még meg se száradt a legendáriomban, de a hódító aranyember tovább ostromolja a görög katonák védte hazát. Lesz itt asszonyi vérbosszú, víz alatti úszó harcos lovak, szuperlassított hasizmok hullámzása. Noam Murro második nagyjátékfilmje egyelőre minőségi folytatásnak látszik, meglátjuk majd március 6-ával, hogy méltó is lesz-e a Snyderi örökségre.

0 Tovább

Poszter, trailer: The Purge

Május 31-ével kerül bemutatásra az amerikai mozikban Etha Hawke és Lena Headey főszereplésével készült új sci-fi thriller. A történet szerint minden évben van egy nap, amikor bármilyen bűncselekményt elkövetsz, nem lesz semmilyen következménye. Ezáltal az igazi kérdés, hogy mit tennél meg, amikor bármit meg szabad tenned? Mindezt kormányzati támogatásra, elvégre a börtönök túlzsúfoltak, a társadalmi elégedetlenség alig tartható már kordában, így az állami rendszebályozás 12 órás időszakra felfüggesztésre kerül, se rendőrség, se kórházi ellátás... A szkript és a rendezés James DeMonaco műve, aki már a 2009-es Staten Island kapcsán dolgozott együtt Hawke-val.

0 Tovább

Képanyag: A végzet ereklyéi: Csontváros

Holnap mutatják be az egyik mostani nagy tinikedvenc regény filmes adaptációját, a Lenyűgöző teremtmények című filmet, de máris egy nyári, hasonszőrű premierrel szemezhetünk. A végzet ereklyéi: Csontváros az első része Cassandra Clare regénysorozatának, melyben egy átlagos brooklyni lány kerül szembe múktjának titkaival és a mindent uraló természetfeletti erőkkel. A Föld megtisztítását célul kitűző árnyvadászok egyik tagját, a Jace szerepében látható Jamie Campbell Bower köszönthetjük az alábbi fotón (előzetes erre) - további szereplők: Lilly Collins, Lena Headey, Jonathan Rhys Meyers, Robert Sheehan. Hazai bemutató egyelőre nincs, kint augusztus 23. UPDATE: A tovább mögött új fotók a filmből: Lilly Collins, Robert Sheehan, Jonathan Rhys Meyers

0 Tovább

Dredd (2013)

Nagyon nehéz szülés volt, mire kis hazánkban is bemutatták a masszív képregényes alapokon nyugvó új Dredd-filmet. Az amerikai bukás el is rettentette az első körben próbálkozó Pro Video-t, hogy a helyét hónapokkal később a Parlux vegye át. Eme üdvözítő tény eredményezte a tegnapi országos premiert, ráadásul a 3D-változattal tovább emelték a tétet. Hogy miért nagy szó ez? Mert a film ott van az év nagy bukásai közt: hiába az 50 millió dolláros gyártási költség, a marketinggel együtt nagyjából 80-100 milliós kiadási oldal mellé sikerült hazai földön egy igencsak nevetségesnek tekinthető 13 millió dolláros bevételt termelni. Nem csoda, hogy dobta a magyar forgalmazó! Azonban mégis elért hozzánk (addigra, mikor kint már Blu-rayen érkezik házhoz), így a 2012-es év B-filmes képregényadaptját mi 2013-ban köszönhetjük.

0 Tovább

Dredd 3D - csak DVD

Judgment is coming - on dvd - to town... Elszomorított a tény, mikor az őszi hazai mozipremiereket listázgattam, mikre is lesz érdemes menni. Nem az a gond, hogy vicc nélkül bőségesen van miből válogatni, hanem az, hogy érthetetlen forgalmazói logika alapján kihagyja a Pro Video a hazai forgalmazásból. Indoklás szerint a gyenge amerikai megtérülés miatt, ami tény: az 50 millió dolláros gyártási költség egyötödénél tart a pénztáraknál, ami borzalmas bukás a Lionsgate számára.

Annak ellenére, hogy az előzetes kifejezetten stílusos lett, nagy valószínűséggel az 1995-ös Stallone-féle verzió is amiatt maradt alul a nagy vízen túl, mert egéz egyszerűen érdektelenség övezi a képregény-karaktert. Ennek ellenére hazánkban hatalmas siker volt, VHS-korszakban úgy terjedt, mint a vírus. Ergo a hazai piac nagy valószínűséggel megtermelte volna a hazai bemutatás költségeit, elvégre a Total Recall a gyengébb pontértékek ellenére is megtermelte a gyártási kiadásokat... Ezzel kifejezetten elcsúszott a projekt, hiába Pete Travis (Nyolc tanú, Végjáték) a rendező, a főszerepben Karl Urban áll- és hangjátéka, valamint Lena Headey sebhelyesarcú női főgonosza.

Marad számunkra a csúnya és rossz netes verzió, vagy türelmesebbje számára a hivatalos kiadvány valamikor a tél folyamán - hogy ez még idén, vagy csak 2013 elejére esik-e, ki tudja...

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek