Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Poszter, trailer: Birdman

Egyre inkább azt érzem, főleg a trailer alatt szóló zenét hallgatva (Don't Let Me Be Misunderstood), hogy Alejandro Gonzalez Inarritu létrehozta a tökéletes populáris művészfilmet. A stáblista fájdalmas és gyönyörűen hosszú, a sztori hibátlanul naprakész és megmutatja, mennyire kiszolgáltatott napjaink celeb színésze. Arról nem beszélve, hogy Michael Keaton lényegében saját magát játsza, csak nem Birdmant, hanem Batmant kell érteni minden megnyilvánulásánál. Hazai bemutató? Talán valami fesztiválon, esetleg pár művészmozi műsorára tűzheti. 

0 Tovább

Trailer: A csodálatos pókember 2 (2014)

Megérkezett az első, rögtön két és félperces előzetes Pókfej jövő évi kalandjához, ami egyből kérdések tömegét veti fel. Elsőként a szimbólumok értelmezése, elvégre a főhős tehetetlenül zuhan, mígnem felpörög némi esemény. Ezt követően a végéig kell pörgetnünk, mert ottan virít a szöveg, hogy a legnagyobb csatája (azt meg se kérdezem, mi lesz akkor a 3-4-5-ben, ha eljutnak addig). Ez tiszta sor, hiszen a rebootban eddig csak egy szteroidos gyíkot kellett móresre tanítani, erre most egy szellemáram-csávót, egy mechanikus orrszarvút (ami inkább steampunk bika), na meg egy lökött milliárdos kölköt, aki mindezt apa mániáitól hajtva még pénzeli is. A nemrégiben napvilágot látott óriásplakát, melyen eme gonoszok néznek farkasszemet FPS-módba vágott Pókemberünkkel, szinte mind véreznek a kétséges kivitelezéstől. Jamie Foxx Electro-kosztüme még a fotókon nézett ki valahogy, most azonban mozgás közben szinte borzalmasan gyenge. Dane DeHaan kis Osbornja és a plakáton látható Zúzmara Jack-életérzése furcsa párosítás, mert a színészben velejéig ott a gonosz, de a kinézetén csak röhögünk. Rhino meg, akit Paul Giamatti formál meg annak emberi alakjában, egyszerűen csak észvesztően érthetetlen. Ezt a katyvaszt látva rögtön kézbe is vettem a majd két évtizede őrizgetett Pókember-figurámat és nyugtatgattam, hogy nem ő a hibás, csak mert a Sony-nál elszállt a bogyóval néhány jóember. Nincs más hátra, én is leszedálom magam május 1-jéig.

0 Tovább

Poszter: A csodálatos pókember 2 (The Amazing Spider-Man 2)

Twitteren kelt szárnyra a jövő évben őrkező Pókfej-folytatáshoz egy érdekes, de nem érdekfeszítő poszter. Míg Electro figurája egyértelmű, felvillan középen Zöld Manó az emblematikus deszkáján, valamint bal kéz felől egy drabális halmaz, amit Rhino-ként tudnék beazonosítani a forgatási fotók alapján, de ez akkor rém siralmas lesz.

0 Tovább

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek