Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tévétrailer: Supergirl

Amíg a Marvel világa főleg a mozikban tarol, addig a DC univerzuma eddig jobbára a tévéképernyők előtt ülő nézők körében arat sikereket. Míg a két húzónév, Batman és Superman jövőre fog egymás útjába kerülni, addig 3 évvel ezelőtt debütáló Arrow után tavaly érkezett Flash is, mindkettő már elég szépen megágyaz egy leendő Igazság Ligája-crossovernek, legyen az akár televíziós környezetben is. Ez a díszes kompánia fog tovább gyarapodni, érkezik ősztől Supergirl is, aki a Smallville gimis életérzése után a hebrencs fiatal hölgyeket célozza meg stílusával.

Nem tudok napirendre térni afelett, amit ebben a bővített előzetesben láthattam. Esztétikum terén érdekes, hogy Superman ugye rommá van gyúrva, a rokonlány meg csak a Skinny Bitch diétát tolta, de azt is csak félgőzzel. Sikerült a sztorit átitatni Az Ördög Pradát visel-életérzéssel, aminek köszönhetően még kevésbé tudtam komolyan venni ezt a kisfilm hosszúságú trailert. Drámaiság és technikai színvonal terén inkább már most temetném, ahogy tettük azt a 2011-es Wonder Woman-pilottal is, pedig Adrianne Palicki népesebb rajongótábort és határozottabb, mégis nőiesebb testfelépítést tudhat magáénak.

Már csak az a kérdés merül fel bennem, hogy a Marvel mintájára lesznek-e átfedések a sorozatokban a jövő évi Batman v Superman: Dawn of Justice kapcsán, vagy a DC továbbra is élesen kettéválasztja a filmes és a tévés felhozatalát. 

0 Tovább

Hír-halom


1. A Sony kitett egy posztert a saját twitter-oldalára, ami már a Last of Us filmváltozatával kecsegtet. Ehhez még nem hivatalos infó is érkezett, Bruce Campbell és Maisie Williams a kiszemelt a két főszerepre. Ezek után megnyugodhat minden gamer-lelkű gyermek és felnőtt egyaránt, eddig nagyon jónak tűnik a csillagzat a jó adaptációhoz.

2. Még be sem mutatott filmek tervezett folytatásai kapcsán is jönnek a hírek rendesen San Diego-ból. Elsőre a Tini Nindzsa Teknőcök 2. része, ahol már pedzegetik, ha lesz, akkor abba bele fog férni Rocksteady, BeBop és Casey Jones is. Az első kettő szintén emberszabású állat (egyik orrszarvú, a másik vaddisznó), míg Jones egy hokimaszkos igazságosztó. 

3. Még nem hivatalos a második rész bejelentése (hiszen láttunk mostanság megbukni egy pár sikerkönyves filmadaptot), de ha Az útvesztő eljut a folytatásig, amiben Wes Ball rendező igencsak biztos, akkor itt egy koncepciós tervezet a Shorch of Trials alcímű kötet filmváltozatához. Bár előbb jöhetne magyarul a könyv, csak úgy a miheztartás végett.

4. Marvel-hírek: Nem elég, hogy Robert Downey Jr. nagy csinnadrattával zárta (volna) le az önálló Vasember-filmes korszakot az életében, de most van egy ajánlat Kevin Feige Marvel-elnök kezében, ami elgondolkodtatta a színészt a folytatáson. Nem valószínű, hogy anyagi lenne, hiszen zsinórban viszi a legjobban kereső színészek listáját a 49 éves aktor... akkor viszont valami nagyon ütős sztorit  kell húzni, amit engedélyez is a Disney. Aztán ott van még Doktor Strange szereposztása is, ahol párhuzamosan hol Benedict Cumberbatch, hol Joaquin Phoenix a befutó. De hogy ne csak ez hergelje a rajongókat, Joss Whedon elkottyintotta, 4 vezető női karakter lesz az Avengers: Age of Ultronban. Egyszer ott van Romanoff ügynök (Fekete Özvegy), aztán Hill ügynök (Cobie Smulders), majd a Skarlát boszorkány (Elisabeth Olsen), de hogy ki lenne a negyedik? Egyes pletykák már Carol Danvers önálló filmjének alapozását terjesztik, aki Ms. Marvel néven ismerhető a képregényekből.

5. DC-hírek: Dwayne Johnson még hétfőn jelentette be, hogy csatlakozik a DC filmes világának stábjához, de nem nyilatkozott arról, kinek a megszemélyesítője lesz. Azóta égnek a vonalak, mennek a találgatások, mert a színész saját twitterén megosztotta a fenti fotót, ahonnan el lehet dönteni, melyik szerepre szerződött: Black Adam vagy Marvel Kapitány/Shazam. Egy 2007-es forgatási interjú során elmonta, hogy Black Adam-et fogja alakítani. Annyi biztos (már amennyire lehet), hogy 2016-ban jön a Shazam-film, melyet Peter Segal fog rendezni. Addig pedig, míg várunk az élőszereplős Igazság Ligája-filmre, a DC bőven el fog kényeztetni minket animációs téren. Augusztusban jelenik meg a Batman: Assault on Arkham című egészestés animációs filmjük, a Comic Conon pedig bejelentettek még két filmet. Az első a Batman Vs. Robin lesz, mely Scott Snyder író sztorija Talon and the Court of Owls címen. Ehhez jön még egy Justice League: Gods and Monsters, amit Bruce W. Timm fog írni és rendezni. Timm nem újonc a DC háza táján, korábban már dolgozott grafikusként, íróként és rendezőként is animációs filmeknél és sorozatoknál, mint a Batman: The Animated Series, a Batman: A rém álarca, Superman: Ítéletnap, Az igazság ligája. A sztori még nem ismert, de a cím alapján komoly csetepatéra lehet majd számítani.

6. A Disney még tovább jegeli a Karib-tenger-szériáját. Eddig volt egy kezdeti 2015-ös, majd 2016-os céldátum, azonban a Comic Conon bejelentették, hogy 2017.07.07-ére teszik a projektet. Ez azért is érdekes, mert láthatóan a Marvel-filmeket tolják teljes mellszélességgel, na meg az is érezhető, hogy hazai vizeken messze nem evickélt olyan jól az Ismeretlen vizeken alcímű fejezet. Kérdéses, mennyire fog jól teljesíteni, mert egy héttel előtte lesz a Gru 3., majd utána a Fantasztikus négyes 2. (igaz, ez utóbbi erősen függ majd a reboot első rész sikerétől). A Dead Man Tell No Tales alcímű 5. részt a Kon Tiki rendezőpáros, Joachim Ronning és Espen Sandberg rendezi majd

0 Tovább

Comic Con-poszterek: Chappie, Horns

Dübörög a Comic Con, San Diego termeli ki a híreket és a marketinganyagokat. Most épp Neill Blomkamp új filmje kapott egy posztert, ami legalább annyira zavarbaejtő, mint a sztori. Ezúttal is együtt doglozik Sharlto Copley-val, aki nem mást játszik, mint a robot Chappie-t, akit örökbefogad egy első látásra működésképtelen házaspár. A film 2015.03.06-ával érkezik az amerikai mozikba.

Emellé még egy poszter jött Daniel Radcliffe szarvas bosszúálló nyomozásához, a Horns-hoz. Eddig kaptunk trailert poszterrel, egy újabb animált posztert, na meg a mostanit. Alexandre Aja rendezése eddig igencsak érdekesnek hat, szóval mindenképp bevizsgálandó.

0 Tovább

Poszterek: Guardians of the Galaxy, Horns, Sin City: A Dame to Kill For

Zsinórban 3 posztert is bevizsgálhatunk, amik esetében nem mindenhol pozitív az élmény.

A Guardians háza táján már megismerhettük Yondu árnyékát, aki az intergalaktikus sztoriba hoz egy újabb, Marvel-univerzum szinten átívelő szálat hozó földönkívüli, aki az egyik alapító is. Michael Rooker zseniális választás, arcra is tökéletesen idegen.

0 Tovább

Poszter, trailer: Horns

Daniel Radcliffe mindent megmozgat, csak hogy kilépjen Potter köpenyének árnyékából. Persze érthető is meg jól is csinálja (The Woman in Black, Kill Your Darlings, A Young Doctor's Notebook), ennek jött el a következő etapja. A sztori szerint a barátnője nemi erőszak áldozata lesz, a meggyilkolásával pedig őt vádolják. Miközben esik szét körülötte minden, szarvak nőnek ki a fejéből, amik olyan képességekkel ruházzák fel, mint a bűnök bevallása - ezzel a támogatással kezd a saját nyomozásába, hogy kidertse, mi is történt valójában. A filmet Alexandre Aja (Haute tension, The Hills Have Eyes) rendezte Joe Hill regényéből, Radcliffe mellett Juno Temple, Heather Graham, David Morse, Max Minghella a főbb szerepekben. Brit bemutató október 31., nálunk még homály fedi

0 Tovább

Hír-halom

1. Új írók az Ant-Man fedélzetén: Gabriel Ferrari és Andrew Barrer pofozza ki Edgar Wright, Joe Cornish és Adam McKay szkriptjét - ők ketten eddig csak a Haunt című sablonos horrort tudhatják érdemben maguk mögött... Ugyebár Wright kreatív különbségek (nem nyal be a Marvelnek) miatt lépett a rendezői székből, pletykálták Aam McKayt is, aki kipofozta a forgatókönyvet - majd bejelentették, hogy Peyton Reed (Hajrá csajok, Szakíts ha bírsz, Az igenember) fogja rendezni a továbbra is 2015. július 17-ei premierdátummal bíró szuperhős-mozit. Ha csak a legutóbbit nézném jó választás az új rendező, de a korábbi filmjei miatt van ellenérzés... Bár nem sokan mondták volna meg, hogy Jon Favreu A vasemberrel fogja megszabni a Marvel-stílust.

2. Hivatalos céldátum az Annabelle-hez (Conjuring spin-off): idén október 3-án fog paráztatni a baba, aminek Fincher Gone Girl-je mellett kéne eredményeket felmutatni. Egyrészt ez a széria is elindult a mind jobban megvetett Paranormal Activity-széria útján, másrészt pedig egy remélhetőleg viszonylag rendben lévő horror nem fog tudni sok vizet zavarni egy nagyon várt és sztárszereplős thrillerrel szemben - szerintem.

3. Kaptunk egy fotót Don Cheadle-ről (jobbra - az Entertainment Weekly jóvoltából), aki Miles Davisként lesz látható annak életrajzi filmjében (Miles Ahead - korábban Kill the Trumpet Player). Nagyon bensőséges alkotással lesz dolgunk, Cheadle a rendező és társ-forgatókönyvíró is egyben, na meg a főszerep ugyebár. Főszereplőtársa Ewan McGregor, aki Dave Brill személyében a The Rolling Stones magazin riporterét játsza. A film még forog, szóval céldátum még nincs. Cheadle egyébként sem panaszkodhat mostanság, a Marvel-féle James Rhodes szerepében anyagilag biztosítva lesz a megélhetés, a szakmai fejlődésre pedig ott lesznek az ilyen kis projektek, mint emellett a Golden Globe-díjas House of Lies-széria, ami már a 4. évaddal fog érkezni.

4. Brandon Routh is szerepet vállal a The Arrow októberben induló 3. évadában. Nem Supermanként fog visszatérni (azt a jogot valószínűleg a Warner Studios birtokolja Batmanével egyetemben), hanem Ray Palmer aka The Atom szerepében látható majd viszont. Ezzel Routh olyan karakterek mellé érkezik, mint Katana (Devon Aoki) vagy Vertigo (Peter Stormare), így pedig az egyik legerősebb sorozatévadnak nézhetünk elébe, ha marad a megszokott színvonal.

0 Tovább

Trailer-halom

Annyi szép és jó történt egy napon, hogy szépen csokorba gyűjtve osztom meg veletek. Lesz itt animáció a kisebbeknek és a képregényeseknek is, horror, misztikus akció és tv-sorozat is!

A Repcsik első része közepes siker volt, 50 milliós költségvetésre 200 milliós bevétel jutott, így várható volt a folytatás. 2014. július 18-án érkezik a kinti mozikba, hozzánk még nincs dátum.

0 Tovább

Kritika: Az acélember

Majdnem napra pontosan hét évvel ezelőtt sikerült csalódni a Warner-féle Supermanben: Bryan Singer rendezésétől sokat vártak a rajongók, az előzetes bizalmat azonban nem sikerült maradéktalanul megszolgálni. A világ legismertebb képregényhőse akkor kicsit felsült, hiába mentette meg már akkor is a világot, csak akkor épp Lex Luthortól. Így logikus elvárás volt, hogy egy újabb kispadozás után neki fognak esni, főleg, mikor látták, hogy a csak emberi alapokon létező Batman-széria sokkal komolyabb anyagi, kritikai és rajongói sikerélményben füröszti a DC-univerzumot. Ugyan két éve már bedobták Zöld Lámpást is a mozis köztudatba, ott valahogy nem volt egységes a földi és a csillagközi univerzum összhangja, újra jégre téve a z Igazság Ligája kalandjait: ki ne tudná, ami a Marvelnek a Bosszúállók (vagy itthon jobban elterjedve a Bosszú Angyalai néven ismertek - ld. a képregények '90-es évekbeli hazai megjelenéseiben). Mióta tavaly sikerült minden idők 3. legsikeresebb filmjét összerakni a Marvel-Disney tengely mentén, újra lángol a DC-Warner páros. Már akkor készült Az acélember, sokan fintorogtak is Zack Snyder rendezői szerepe miatt: elvégre hiába volt szolgai másolat a Watchmen, nem robbantott kasszát, míg a Sucker Punch - Álomháború pedig egyenesen anyagi bukás, a kritikusok és rajongók nagymértékű elutasítása mellett. Ilyen ellenszélben kellett az alkotóknak kiállnia a hegytetőre és saját víziójukkal lepisálni, hogy bebizonyítsák, az ő verziójuk igenis életképes.

0 Tovább

Poszter: Man of Steel

Kegyetlenül dübörög a marketing, ha a Warner nem dobott ki 100 millió dollárt erre az ablakon, akkor egyetlen centet sem. A mostani felhozatalban egy retró hatású posztert kaptunk, ami stílusra engem kimondhatatlanul emlékeztet egy bizonyos szériára, aminek 2015-re ígérik a folytatását...

0 Tovább

Trailer: Man on Steel

Azt hiszem, minden kétkedőt le fog nyűgözni ez a 3 perces előzetes, amely teljes mellszélességgel építi a legendás úton tovább a kék-piros nemzeti hős történetét - melyet most a Krypton pusztulásától Zod tábornok és csatlósai elleni harcig követhetünk, közben pedig a gyermekévektől sújtó kettős élet terhével is megismerkedhetünk. Emiatt lépett le Snyder a 300 folytatásától, s bár sokan féltették a tervezetet, már látni, hogy Nolan produceri bábáskodása mellett mit is sikerült tető alá hozni. A címszereplő Henry Cavill, mellette még Kevin Costner, Russel Crowe, Amy Adams, Michael Shannon emelkedik ki az előzetes bődületes beszippantása ellenére. Én most be is fordultam, hogy erre még két hónapot kell várni...

0 Tovább
«
12

Prolihisztor

blogavatar

Szelektált válogatás egy harmincas webpolgár gondolataiból, filmes írásaiból. Vélemény-folyam, mely műfajokhoz és témákhoz nem, csak személyhez kötött.

Utolsó kommentek